Select Menu


Μέσω δανείων της Proton Bank προς εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικού προσώπου άμεσα συνδεδεμένου με τον επιχειρηματία και βασικό τους μέτοχο κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, πραγματοποιήθηκε η υπεξαίρεση των 51 εκατ. ευρώ από την τράπεζα, υποστηρίζουν οι αρχές, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Μετά από παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη «πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος ζει στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι ακόμη πρώην στελεχών της.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Η μετοχή της Proton Bank καταγράφει σημαντική πτώση τη Δευτέρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, υποχωρώντας κατά 16%, ενώ η διοίκηση της τράπεζας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν επηρεάζουν την ομαλή της λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεξαίρεση έγινε μέσω χορηγήσεων της Proton Bank, η οποία έδινε δάνεια σε μικρές εταιρείες του ομίλου Alapis, τα οποία ωστόσο κατέληγαν σε λογαριασμούς του κ. Δ. Μπίθαρη, στελέχους των επιχειρήσεων του κ. Λαυρεντιάδη.

Ο λογαριασμός αυτός αποτελούσε την αφετηρία για τη διακίνηση των κεφαλαίων από τράπεζα σε τράπεζα.

Απαντώντας στις κατηγορίες εναντίον του, ο κ. Λαυρεντιάδης υπογραμμίζει ότι δε θα παραμείνει θεατής στην εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, «θα συνεργαστεί απολύτως με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση όπου ενεπλάκη το όνομά του και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, προκειμένου οι συκοφάντες και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

Παράλληλα, κύκλοι από την Τράπεζα της Ελλάδος σημειώνουν ότι τη Δευτέρα ο κ. Λαυρεντιάδης κατέθεσε σε προθεσμιακή κατάθεση τα 51 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι έχουν υπεξαιρεθεί, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.

Proton Bank: Η τράπεζα είναι ασφαλής

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Proton Bank τονίζει ότι δε διαφαίνεται ότι η περί "υπεξαιρέσεως" κατηγορία αφορά την περιουσία της και ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος προκλήσεως περαιτέρω ανησυχίας.

«Η Διοίκηση της τράπεζας βρίσκεται σε συνεχή επαφή και αρμονική συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και είναι έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία χρειαστεί για πρόληψη ή/και καταστολή οποιασδήποτε παραβατικής πράξεως», καταλήγει η ανακοίνωση.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top