Select Menu


Προκειμένου να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα η πολιτική του ίδιου και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκιοργκέφσκι, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντνέβνικ των Σκοπίων υποστηρίζειη ότι η εμπιστοσύνη Αθηνών- Σκοπίων θα ενισχυθεί σε περίπτωση που η Ελλάδα άρει τις αντιρρήσεις της για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). 

Σύμφωνα με τον κ. Ιβάνοφ, πρέπει να γίνει κατανοητό στην ελληνική ηγεσία, με τη βοήθεια των Ευρωπαίων ηγετών (δηλαδή πιέσεων), ότι με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων η Ελλάδα “δεν θα είναι η ηττημένη πλευρά“.

“Όλοι θα είμαστε νικητές. Η Δημοκρατία της Μακεδονίας και το σύνολο των θεσμών της, όλη η κοινωνία, θα εστιάσει στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα θα έχει πλέον έναν ευρωπαϊκό, υπό την έννοια των προτύπων, γείτονα. Η ηγεσία της Ελλάδας θα αποδείξει έμπρακτη εποικοδομητική στάση, θα αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η κατανόηση, κάτι που είναι ουσιαστικής σημασίας για τους πολίτες μας, οι οποίοι θα αποφανθούν σε δημοψήφισμα επί της ενδεχόμενης λύσης στο όνομα“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιβάνοφ.

Τέλος, διευκρίνισε δε ότι αναφέρεται στην ελληνική ηγεσία διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, “οι δύο κοινωνίες δείχνουν πως τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν, να εγκαταλειφθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του παρελθόντος”.

Η όλη λογική του κ. Ιβανόφ είναι “ξεχάστε το πρόβλήμα του ονόματος και αφήστε μας να κάνουμε αυτό που θέλουμε και θα νοιώσετε ικανοποίηση“. Προφανώς δεν έχει καταλάβει πως καμιά Ελληνική κυβέρνηση κάτω από οιαδήποτε πίεση, ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πΓΔΜ με ονομασία “Μακεδονία” και χωρίς απάλειψη συνταγματικών απόψεων που συνιστούν πρόκληση προς τη χώρα μας (erga omnes).


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top