Select Menu


Αντιμέτωποι με χρόνους αναμονής που κατά μέσο όρο φτάνουν τα επτά χρόνια βρίσκονται περισσότεροι από 5.300 χρήστες ναρκωτικών που θέλουν να ενταχθούν στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ ανέφερε η πρόεδρος του οργανισμού Μένη Μαλιώρη.

Μιλώντας στη διακομματική επιτροπή, ανέφερε πως «Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται 5.200 χρήστες ενώ άλλοι 5.358 άρρωστοι άνθρωποι, περιμένουν πως θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Ποιος είναι ο μέσος χρόνος αναμονής για τα στεγνά προγράμματα του ΟΚΑΝΑ σε αυτή τη χώρα; Τα επτά χρόνια».

Σύμφωνα με την ίδια, με αυτόν τον τρόπο "σπρώχνονται" οι χρήστες πίσω στην πιάτσα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας τόνισε πως «Λύση στο πρόβλημα δεν πρόκειται να βρεθεί γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο ισχυρές δυνάμεις δεν το θέλουν. Στο Αφγανιστάν επί εποχής Ταλιμπάν η καλλιέργεια ηρωίνης ήταν στο 14%. Σήμερα με την παρουσία των δυνάμεων προστασίας έφθασε στο 98%! Ζητήσαμε από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια να συνεργαστούμε ώστε να έχουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος. Αρνήθηκαν. Το ίδιο κάναμε στον ΟΗΕ. Αρνήθηκε. Είναι πολλά τα λεφτά και υπάρχουν τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα και ένα από αυτά είναι και στην Ελλάδα. Τα ναρκωτικά θα χτυπηθούν μόνο αν χτυπηθεί το εμπόριο».

Ακόμη σύμφωνα με τα μέλη της επιτροπής, από τα 60 εκατ. ευρώ που κατέσχεσε το υπουργείο Οικονομικών από ναρκωτικά και βάσει νόμου προορίζονται για την καταπολέμηση του προβλήματος, έχει διαθέσει μόλις το 1/10 αυτών, τις 600.000.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top