Select Menu


Του Κομνηνού Μαντά
προέδρου της Δ.Ο.Ε.

Η νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες προβλέπεται να είναι η χειρότερη των τελευταίων 40 χρόνων.

Θα ξεκίνησε με έλλειμμα περίπου 20.000 εκπαιδευτικών που θα έχει ως συνέπεια να χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες και να υποβαθμισθεί η ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, σε μια εποχή που η κοινωνία έχει την ανάγκη να δει μια σοβαρή προοπτική για το μέλλον της μέσα από τη.....
νέα γενιά.

Συγκεκριμένα αναμένονται περίπου 11.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών μέχρι τις 10 Αυγούστου (καταληκτική ημερομηνία για αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών) και οι διορισμοί δε θα ξεπεράσουν τους 500.

Παράλληλα, οι πιστώσεις που θα διατεθούν για πρόσληψη αναπληρωτών, είναι περίπου 5.000 όταν πέρυσι, υπήρχαν πιστώσεις και προσλήφθηκαν 15.800 εκπαιδευτικοί.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση με λογιστικές λογικές, να διαφυλάξουν την ποιότητα στην εκπαίδευση, να επενδύσουν στη μόνη αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, να καταθέσουν στην τράπεζα του μέλλοντος τις ελπίδες του λαού για μια καλύτερη μέρα.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε, με κάθε τρόπο, τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, την αξιοπρέπειά μας ως λειτουργοί της εκπαίδευσης και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά που φοιτούν στο ελληνικό σχολείο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top