Select Menu


Ξέρετε πως λέγεται ο αρχηγός των ταραξιών; Ταραξίαρχος! Ε, λοιπόν αυτές τις μέρες στην Αθήνα και ο ταξίαρχος και ο ταραξίαρχος δουλέψανε μαζί για να φύγει οι κόσμος από το Σύνταγμα! Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλήξεις σε ένα τέτοιο συμπέρασμα!

Φανταστείτε τι θα γινότανε αν δεν υπήρχανε κουκουλοφόροι; Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου θα μπορούσε να σταματήσει τα πάντα, αυτοκίνητα, βουλευτές, αλλά και μόνο η παρουσία τόσων ανθρώπων, ίσως να έκανε κάποιες πολιτικές συνειδήσεις να λειτουργήσουν διαφορετικά!...

Η φασαρία από μόνη της όμως δρα συσπειρωτικά! Να μαζευτούμε να λειτουργήσει το κράτος, η τάξη και ο νομός, να υπάρξει μια δυνατή κυβέρνηση! Λυπάμαι που το λέω, αλλά η υπόθεση αυτή βρωμάει πολύ! Περισσότερο δε από όλα βρωμάει η υπόθεση κουκούλα! Γαμώ την τρέλα μου, τόσο εύκαιροι και εύποροι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι, ανά πάσα στιγμή να οργανώνονται και να έχουν από όλα; Και βενζίνη και μολότοφ και κράνη και εργαλεία; Εγώ αν είχα δέκα μπουκάλια βενζίνη θα πήγαινα 15 μέρες στη δουλειά μου με το μηχανάκι! Με 1,60 το λίτρο, δεν είναι πολύ ακριβό επαναστατικό χόμπι να πετάς μολότοφ; Μπας και τις διαθέτει όμως κάποιος δωρεάν, μαζί με πολλά άλλα μπόνους και χρήματα και πολλές άλλες παροχές; Ποιος αμφιβάλλει ότι η διαταγή των δανειστών μας θα ήταν, ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο πασει θυσία! Ελευθερώστε το δρόμο να περάσουν οι ψηφοφόροι βουλευτές!

Όταν κρίνεται η τύχη ευρώ και της ευρωζώνης, δεν έχουν καμιά τύχη οι διαμαρτυρόμενοι στο Σύνταγμα, και είναι πολύ τυχεροί αυτοί που πετάνε πέτρες και φοράνε κουκούλες! Δύσκολη αποστολή αλλά, άξιος ο μισθός τους! Τι και αν κάηκαν μερικά μαγαζιά και ξηλώθηκαν κάμποσοι τόνοι μάρμαρα; Τι είναι αυτό μπροστά στα τούβλα με τα ευρώ που μπορεί να χάσουν οι δανειστές μας; Τι κι αν γίναμε πρώτο θέμα και δεν πλησιάζει τουρίστας στην Αθήνα; Δε βαριέσαι, αν δεν φύγουν οι τουρίστες από τα δακρυγόνα και τις μολότοφ, θα φύγουν από τις μπόμπες ποτά, τους κατεψυγμένους μουσακάδες και τα χαράτσια στις ταβέρνες!

Και τώρα που περάσανε τα νομοσχέδια, αφήστε τα διαμαρτυρόμενα παιδιά να καθίσουν στο Σύνταγμα όσο θέλουν! Εφ όσον το αποτέλεσμα ήταν της Τρόικας και της κυβέρνησης, ας είναι η διαμαρτυρία δική σας και ελεύθερη! Άνεργοι άνθρωποι είστε, μαζευτείτε στο Σύνταγμα, φωνάξτε, μιλήστε, κάντε και καμιά γνωριμία, και μην κάθεστε στο σπίτι να βλέπετε τούρκικα σήριαλ!

Όσο για τις Βουλευτικές κότες, προτιμώ ειλικρινά εκείνες που λένε ότι περιμένοντας να τις σφάξουν και να τις κάνουν σούπα, συνεχίζουν να γεννάνε αυγά και νομοσχέδια, παρά τις άλλες που κακαρίζουν ότι θα πετάξουν από το κοτέτσι και θα φύγουν γιατί δεν αντέχουν τον κόκορα και τον ιδιοκτήτη! Όσο για τη χώρα, γενικά πάντα ζούσαμε με δανεικά και χρέη, τώρα απλά σε λίγο θα έχουμε μόνο χρέη και δάνεια και καθόλου χώρα δική μας!

Το έτος 1934 ο ρεμπέτης τραγουδιστής Κώστας Ρούκουνας τραγουδούσε: "Οι φόροι και τα κόμματα φέρανε αυτή την κρίση, που κάνανε τον άνθρωπο να μην μπορεί να ζήσει".

Τα σχόλια δικά σας!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top