Select Menu


Δεν έχουν όρια οι ελληνικές μεθοδεύσεις κατά των Ελλήνων αδερφών μας της Βορείου Ηπείρου. Μετά το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων στην Κορυτσά και τη Χιμάρα, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αφελληνισμού της ελληνικής μειονότητας, με νέα απόφασή της, η εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκλείει τους Βορειοηπειρώτες που ολοκλήρωσαν τις εγκύκλιες σπουδές τους στη Βόρειο Ήπειρο, από τα ελληνικά ΑΕΙ. Και αυτό, με τη δικαιολογία ότι φέτος δεν υπάρχει χρόνος για την υποβολή δικαιολογητικών και όσοι επιθυμούν, να προσέλθουν... του χρόνου!


Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση αυτή, από μια κυβέρνηση της οποίας οι υποψήφιοι βουλευτές και μετέπειτα υπουργοί έστελναν προεκλογικά sms στα... αλβανικά (!), ξεσήκωσε αντιδράσεις. Είναι προφανές ότι οι ομογενείς μας στη Βόρειο Ήπειρο είναι αδύνατο να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους εντός της προθεσμίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, από τις 4 ως τις 15 Ιουλίου. Και αυτό γιατί τα απολυτήρια του λυκείου στην Αλβανία, δεν θα δοθούν πριν τις 15 Ιουλίου, καθώς μόλις πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στη γειτονική μας χώρα.

Η απάντηση του υπουργείου (πρώην Εθνικής) Παιδείας, ότι «δεν υπάρχει περιθώριο παράτασης στην ημερομηνία... η μόνη λύση είναι να εξεταστούν του χρόνου», αναδεικνύει την προκλητική αδιαφορία των εθνομηδενιστών του ΠΑΣΟΚ, για τη μειονότητα. Όσο για το ελληνικό ΥΠΕΞ: μη νομίζετε ότι και εκεί ενδιαφέρονται...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top