Select Menu


Με την παρακάτω Αίτησή μου κατήγγειλα προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιντζή, τον Αρχηγός Π.Σ, Αντιστράτηγο κ. Στέλιο Στεφανίδη, γιατί αρνείται σκόπιμα σιωπηρά να μου χορηγήσει τα αιτηθέντα από 2 Μαϊου 2011 στοιχεία σχετικά με τα μισθωμένα ελικόπτερα για τη δασοπυρόσβεση, προφανώς γιατί θέλει να αποκρύψει την αλήθεια από την έρευνα που συνεχίζεται από το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ως γνωστόν, ήδη έχει ασκηθεί και σε βάρος του Αρχηγού Π.Σ., μεταξύ άλλων προσώπων, ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου και στην εν λόγω υπόθεση είμαι μάρτυρας κατηγορίας. Παρόλο που πέρασαν τρεις μήνες, και παρόλο που υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία ωστόσο έγινε αποδεκτή απο τον Υπουργό κ. Χ. Παπουτσή, ο Αρχηγός έντρομος για τις ευθύνες και τους υπαίτιους που θα αποκαλυφθούν απο τον Εισαγγελέα, δεν χορηγεί τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα .

Ανδριανός Γκουρμπάτσης Αντιστράτηγος Π.Σ, ε.α.
ΠΡΟΣ:    Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
                  Αεροπαγίτη ε.τ., κ. Λέανδρο Ρακιντζή

ΚΟΙΝ: 1) Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
-       Γραφείο  Υπουργού, κ. Χ. Παπουτσή
-       Γραφείο Υφυπουργού κ. Μ. Όθωνα
             2) Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Αντεισαγγελέα κ. Α. Ελευθεριάνο


Α  Ι  Τ  Η  Σ  Η

Γκουρμπάτση Ανδριανού του Γεωργίου, Αντιστρατήγου Π.Σ, ε.α, κατοίκου Αιγάλεω Αττικής, Οδός Νέστορος αρ. 9 – Τ.Κ. 122.44, κινητό (6937-210334).

ΘΕΜΑ: ''Καταγγελία σε βάρος του Αρχηγού Π.Σ.''

Αξιότιμε κ. Γενικέ Επιθεωρητή,

Σε ένα κράτος Δικαίου, όπως η χώρα μας, η δράση της Διοίκησης πρέπει να διέπεται από την αρχή της νομιμότητας. Δυστυχώς η Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ενεργεί με γνώμονα την αρχή της σκοπιμότητας. Πιο συγκεκριμένα ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος κ. Στέλιος Στεφανίδης, στην προσπάθειά του να αποκρύψει στοιχεία, που οδηγούν στην αποκάλυψη της αλήθειας από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης Κύριας Ανάκρισης,  κατόπιν της άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία, για την υπόθεση των ελικοπτέρων (μισθωμένων και ιδιόκτητων) του Π.Σ, μεταξύ άλλων και στον εν λόγω Αρχηγό, αλλά και της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται αυτό το χρονικό  διάστημα, για τα νέα προσκομισθέντα από εμένα στοιχεία, με πρόθεση αρνείται  δια παραλείψεως, να μου χορηγήσει τα αιτούμενα από 2 Μαΐου 2011, έγγραφα στοιχεία, προκειμένου να τα καταθέσω, ως μάρτυρας, και να αποκαλυφθούν οι ένοχοι.

    Ειδικότερα, την 2 Μαΐου 2011, κατέθεσα την με αριθμ. πρωτ. 19149 /2-5-2011 Αίτησή μου (Σχετικό 1) προς το Αρχηγείο Π.Σ., με την οποία ζητούσα τη χορήγηση συγκεκριμένων έγγραφων στοιχείων σχετικών με την επίδικη υπόθεση. Όπως με ενημέρωσε, την 24 Μαΐου 2011, η Υπηρεσία με το αριθμ. πρωτ. 20975 Φ. Ε/Π 2011/ 24 -5-2011 έγγραφό της, μου γνώρισε ότι υποβλήθηκε – σκόπιμα για χρονοτριβή  - σχετικό ερώτημα στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μετά από καθυστέρηση, εκδόθηκε η σχετική γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία η Υπηρεσία  υποχρεούται να μου χορηγήσει τα αιτούμενα στοιχεία. Και πάλι, για να καθυστερήσει ο Αρχηγός  τη χορήγησή τους, υπέβαλε για τα αυτονόητα   στο κ. Υπουργό την σχετική γνωμοδότηση, προκειμένου να γίνει αποδεκτή. Ήδη έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή και υποβλήθηκε εδώ και τουλάχιστον μία βδομάδα στο Αρχηγείο για να υλοποιηθεί. Ο Αρχηγός σκόπιμα συνεχίζει να αρνείται να μου τα χορηγήσει, γιατί προφανώς θέλει να αποκρύψει όλη την αλήθεια και να ανακαλυφθούν οι ένοχοι και οι τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις.

   Επειδή η εν λόγω συμπεριφορά του πέραν του ότι συνιστά αξιόποινη πράξη, στοιχειοθετεί και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, και για το λόγο αυτόν ζητώ την σε βάρος του καθώς και παντός άλλου υπαιτίου άσκηση πειθαρχικής τους δίωξη.

                                                                  Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011

                                                                         Ο  Αιτών
                                                             Ανδριανός Γκουρμπάτσης
                                                              Αντιστράτηγος Π.Σ, ε.α.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top