Select Menu


Το αυτονόητο για ελεύθερες και όχι γερμανοκρατούμενες αγορές προτείνει ως σωτηρία της ευρωζώνης ο διάσημος αρθρογράφος Μatthew Lynn σε άρθρο του στο αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Marketwatch.


Τι προτείνει; Να τυπώσει η ευρωζώνη δύο τρισεκατομμύρια ευρώ χρήμα για να κελίσει τις τρύπες της και μετά να αρχίσει σιγά-σιγά να το αποσύρει από την αγορά. Αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν την καταστροφή το 2008. Ο αρθρογράφος λέει ότι "Η Ιταλία δοκιμάζεται. Η Ισπανία βλέπει κατάματα την κρίση. Ακόμα και η Γαλλία δεν μπορεί πια να νιώθει “ασφαλής” απέναντι στην επελαύνουσα ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Οι καταιγίδες που σαρώνουν το τελευταίο διάστημα την ευρωπαϊκή οικονομία και το νόμισμά της, θεριεύουν μέρα με τη μέρα και όλα δείχνουν πως σταδιακά μετατοπίζονται από την ευρωπαϊκή περιφέρεια στην καρδιά της Ευρωζώνης!

Στο σκληρό πυρήνα της. Η Ευρώπη βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, οι επενδυτές αγωνιούν για το ενδεχόμενο – και τις επιπτώσεις – μιας μαζικής κατάρρευσης, μιας χρεοκοπίας μεγάλης έκτασης στην Ευρώπη.

Και παρ' όλ' αυτά κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την πολιτική βούληση των Ευρωπαίων ηγετών να κρατήσουν “ζωντανό” το ευρώ! Εξάλλου τρεις γενιές Ευρωπαίων πολιτικών αφιέρωσαν την καριέρα τους στο ευρωπαϊκό όραμα. Άρα δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν έτσι εύκολα την προσπάθεια ...

Πιθανότατα θα κάνουν ακόμα μια τελευταία προσπάθεια να διασώσουν το “ευρωπαϊκό πείραμα”. Πως; Με το τελευταίο όπλο που έχει απομείνει στην φαρέτρα τους: ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑ. Σε μεγάλες ποσότητες, σε μεγάλη κλίμακα, πολύ μεγαλύτερη από τις μέχρι σήμερα πρακτικές της αμερικανικής FED και του περιβόητου προγράμματός της “ποσοτικής χαλάρωσης”!

Αυτή είναι σήμερα η μοναδική κίνηση που μπορεί να σώσει το ευρώ. Κι όταν θα συμβεί, όταν οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν να προχωρήσουν σε αυτήν, τότε αυτόματα θα πυροδοτήσει ένα νέο ράλι τόσο στις μετοχικές αγορές, όσο και στις αγορές εμπορευμάτων".

Η Γερμανία ζώντας με τα σύνδρομα της μεσοπολεμικής πληθωριστικής καταστροφής αποφεύγει όμως κάτι τέτοιο "όπως ο διάολος το λιβάνι"...


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top