Select Menu


Συνεδρίασαν επί οκτώ ώρες και αντί να βγουν με την λύση, βγήκαν με… 36 διαφορετικές λύσεις!

Η κατάσταση στην ΕΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η Γερμανία έχει στυλώσει ξανά τα πόδια ως προς την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος και ο κ. Σόιμπλε δήλωνε χθες πως… υπάρχει χρόνος για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα. Και πως οπωσδήποτε θα υπάρξει συμμετοχή ιδιωτών.

Οπότε, οπωσδήποτε θα υπάρξει η επιλεκτική χρεοκοπία. Και επομένως, οπωσδήποτε η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όπως – όπως το κακοσχεδιασμένο πρόγραμμα περικοπών και ύφεσης.

Μέσα σε όλα αυτά, έγινε γνωστό ότι το υπουργείο των Οικονομικών θεωρεί πως η αξιοπιστία της Ελλάδας αναβαθμίστηκε επειδή… υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ για την Παρασκευή, όπου προβλέπεται ότι και πάλι δεν θα ληφθεί καμιά απόφαση, καθώς είθισται οι πρωθυπουργοί απλώς να επικυρώνουν τις αποφάσεις του Eurogroup.

Αν δεν υπάρχουν αποφάσεις, τόσο το χειρότερο για την… επικύρωση.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Όλι Ρεν προειδοποίησε και χθες πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης, καλώντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταλήξουν γρήγορα σε μια λύση.

Και η Ισπανίδα υπουργός των Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο μιλούσε για δυστοκία όσον αφορά στη λήψη των αποφάσεων για την Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωνε πως τίποτε – κυρίως το νέο δάνειο – δεν μπορεί να θεωρηθεί κεκτημένο.

Με τη διαφορά ότι η Γερμανία δεν βιάζεται. «Έχουμε χρόνο για την Ελλάδα», δήλωσε χθες σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Η Ολλανδία περιέγραψε την πραγματική κατάσταση. Ο Ολλανδός υπουργός των Οικονομικών Ντε Γιάγκερ είπε το απίθανο:

«Από τη μία πλευρά λέμε ότι επιθυμούμε τη σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη ότι επιθυμούμε να αποφύγουμε μια επιλεκτική χρεοκοπία. Προφανώς αυτό εμπεριέχει μια αντίφαση», είπε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε την επιλεκτική χρεοκοπία.

Στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, γι’ αυτό και χθες, ο Πρόεδρος της Ν. Δ. Α. Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, είπε ότι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή και ξεκαθάρισε πως «εφέτος δεν έχει διακοπές».

Διακοπές δεν υπάρχουν ούτε για το ΠΑΣΟΚ, όπως πληροφορήθηκαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά την ενημέρωσή τους από τον υπουργό των Οικονομικών κ. Βενιζέλο σχετικά με την πολύωρη νυχτερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Είτε πάνε διακοπές είτε όχι πάντως -αν τελικά αυτός είναι ο καημός τους - η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 15η Σεπτεμβρίου, οπότε θα πρέπει να εκταμιευτεί η έκτη δόση.

Θεωρείται βέβαιο ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, με επιλεκτική χρεοκοπία ή όχι, θα ζητηθούν και επιπλέον δεσμεύσεις από την Ελλάδα.

Ήδη, στο  Eurogroup  λύση δεν δόθηκε μεν, αλλά έγινε αναφορά στις εμπράγματες εγγυήσεις.

Βέβαια, φρόντισαν προφορικά να προσθέσουν ότι η συζήτησεις δεν αφορούσε ειδικά την Ελλάδα, «αλλά έγινε μια γενικότερη αναφορά»…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top