Select Menu

«Φιλάργυρον μέν πάν το βάρβαρον γένος»
-Σοφοκλέους Τηρεύς-

Γράφει ο *Αμφικτύων

Ο άνθρωπος και οι κοινωνίες σε στιγμές εσχάτου κινδύνου κινητοποιούν το μέγιστο των ψυχοπνευματικών και σωματικών δυνάμεων τους και αναπτύσσουν ανεξιχνίαστες ικανότητες, που συνήθως αποδίδονται σε θαύματα. (Φωτεινό παράδειγμα το 1940-41, το ΕΑΜ της Κατοχής κ.α)
Αντίθετα, υπάρχουν καταστροφές που οφείλονται σε έλλειψη εγρήγορσης και έγκαιρης αντιμετωπίσεως των, όπως η σημερινή κρίση. Μας θυμίζει τον αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσεως, ο οποίος λόγω ανικανότητος, φόβου και 'ελπίδας' ότι κάτω θα τον αναμένει ασθενοφόρο, αδυνατεί να τραβήξει τη λαβή του κύριου ακόμη και του βοηθητικού αλεξιπτώτου, γιατί φοβάται το τράνταγμα. Κατά παρόμοιο τρόπο πέφτει η Ε.Ε, με τη διαφορά ότι αδειάζει τα κράτη του νότου, για να γλυτώσει. Αγνοεί όμως ότι κατά την πτώση τις τρύπησαν το αλεξίπτωτο και την παρασύρουν στην καταστροφή. Έστω και αργά είναι ελπιδοφόρα η πρόταση Τρισέ για την συγκρότηση Υπουργείου Οικονομικών της Ε.Ε για την παρακολούθηση των δημοσιοοικονομικών των κρατών. Όσον αφορά τον ΓΑΠ και τον Υπουργό του επί των Οικονομικών, εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβίαση του Συντάγματος.

Από το 1974 και μετά οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας-αλλά και της Ε.Ε- έκρυβαν επιμελώς, ότι η χώρα ετρέφετο -και όχι μόνον- με δανεικά, εκ φόβου για τα πρόσκαιρα συμφέροντα τους. Τα αισχρά ΜΜΕ είχαν συμμαχήσει στην συνωμοσία του ψεύδους, της σιωπής και της αρπαχτής με τα γεράκια της πολιτικο-οικονομικής ολιγαρχίας και μας είχαν χορτάσει παραμύθια. Οπότε ξαφνικά ξέσπασε η κρίση από το «λεφτά υπάρχουν » στο πτωχεύσαμε(50% πιθανότητες). Βέβαια ευθύνη έχει και ο πνευματικός κόσμος ( οικονομολόγοι,τραπεζίτες, πανεπιστημιακοί κ.α) που άργησαν να ενημερώσουν το λαό. Στις 12 και 5 βγαίνουν τώρα όλοι στα ΜΜΕ και εξετάζουν τις ενδεχόμενες λύσεις, ήτοι :

1η Λύση( Μνημονίων-Ολεθρος -Καταστροφή). Η συνέχιση των Μνημονίων και το Ξεπούλημα Κρατικής Περιουσίας ισοδυναμεί με βεβαία καταστροφή. Κάθε νέο δάνειο ρίχνει βενζίνη στη φωτιά. Αυξάνει το χρέος. Διογκώνει τη λιτότητα. Το ξεπούλημα της Κρατικής Περιουσίας είναι η χαριστική βολή στην επιβίωση του Ελληνικού λαού, διότι μας μεταβάλλει σε οικτρό προτεκτοράτο.

2η Λύση( Η Μαζί Σωζόμαστε ή Μαζί Χανόμαστε) Όχι στα Μνημόνια, στα δάνεια και στο ξεπούλημα της Ελλάδος. Να διαμηνύσουμε στην Ε.Ε ότι : «Οι Τοκογλυφικοί Δανεισμοί των Μνημονίων και το Ξεπούλημα της Κρατικής Περιουσίας είναι λύσεις αδιέξοδες που απλώς μεταθέτουν χρονικά την καταστροφή ολόκληρης της Ευρωζώνης» Απαιτούμε το Ταμείο Συνοχής να διαγράψει το επαχθές Ελληνικό χρέος και να θεσπίσει Αναπτυξιακό Σχέδιο -τύπου Μάρσαλ- για τις χώρες του Νότου,

3η Λύση(Δραχμούλα Αγάπη μου). Εν αδυναμία της Ε.Ε να δώσει λύση, ή στην περίπτωση κατάρρευσης του Ευρώ, η προσφυγή στη Δραχμή ίσως γίνει -παρά την θέληση μας- αναπόφευκτη. Τούτο θα επιφέρει τρομακτικό κόστος στη χώρα και θα μας φέρει δεκαετίες πίσω. Ο κραδασμός θα είναι διεθνής, διότι θα πλήξει ολόκληρη την Ευρωζώνη (Πορτογαλία, Ιρλανδία και πιθανότατα και την Ισπανία, Ιταλία κλπ) Η κρίση θα πλήξει την ΕΚΤ και ασφαλώς και τις Γερμανικές Τράπεζες, που διαθέτουν τοξικά ομόλογα των χωρών του νότου. Οι ειδικοί λένε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τους κάνουμε αυτή τη χάρη, δηλαδή να φύγουμε οικειοθελώς από την Ευρωζώνη.

4η Λύση( Έξοδο της Γερμανίας από το Ευρώ στο Μάρκο). Λένε ότι τούτο είναι πιθανότερο από την έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ. Και θα γίνει όταν χρεοκοπήσει η Ισπανία. Τότε το Ευρώ-αν συνεχίζει να υπάρχει - θα υποτιμηθεί σημαντικά και θα γίνει ανταγωνιστικό, ενώ το Μάρκο θα ανατιμηθεί στα ύψη. Τούτο θα καταστρέψει εμπορικά την Γερμανία. Άρα η μοίρα των Ευρωπαϊκών κρατών είναι αλληλένδετη και η έξοδος από την κρίση περνάει μέσα από την Ευρώπη των Λαών.

Σήμερα οι Λαοί πληρώνουν τα χρέη των διεθνών τοκογλύφων-τραπεζιτών της Wall Street, οι οποίοι απομυζούν τους λαούς με την τοκογλυφία. Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα με την μεταφορά της υλικο-τεχνολογικής βάσης από την Αμερική και Ευρώπη στην Ασία, για να εκμεταλλευθούν τα φθηνά εργατικά χέρια. Την έλλειψη ανταγωνισμού πληρώνει τώρα ο Δυτικός κόσμος, που είναι βυθισμένος στο χρέος στις Τράπεζες. Και δυστυχώς αυτές απομυζούν τους λαούς, με την λιτότητα. Κατά τον ίδιο τρόπο που οι δικοί μας τραπεζίτες επένδυσαν τα κεφάλαια τους στα Βαλκάνια με κρατικές επιδοτήσεις. Τώρα καλούμεθα να ανταγωνισθούμε τους Κινέζους και λοιπούς Ασιάτες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του βιοτικού μας επιπέδου, των εργασιακών σχέσεων,της ασφάλισης,του περιβάλλοντος κ.α. Τούτες τις ώρες πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους ξεχασμένους μηχανισμούς της Ευρώπης των Λαών( Αλληλεγγύη, Συνεργασία, Συλλογικότητα) για να την βγάλουμε από την εσωστρέφεια, διχόνοια, ιδιοτέλεια κ.α Βέβαια το δικό μας πρόβλημα οφείλεται κυρίως στην κλεπτοκρατική επιδρομή του ληστρικού πολιτικο-οικονομικού μας κατεστημένου. Η Κυβέρνηση ΓΑΠ προχώρησε με ψεύδη στο ξεπούλημα και τη μετατροπή της χώρας σε φέουδο των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Η λύση απαιτεί άμεση προσφυγή στις κάλπες ή κατ' ελάχιστον δημοψήφισμα.

Το Ειρηνικό αλλά στο έπακρο Επαναστατικό Κίνημα των Αγανακτισμένων Πολιτών είναι σήμερον η μοναδική ελπίδα για:

1/ Για κατάργηση του Μνημονίου και έξοδο μας από το ΔΝΤ,

2/ Αρνηση του χρέους ως επαχθούς και προιόντος εξαπάτησης και άγριας τοκογλυφίας-Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου

3/ Αλλαγή του Συντάγματος, Συντακτική Εθνοσυνέλευση, Κατάργηση της βουλευτικής Ασυλίας και του Νόμου περί ευθύνης υπουργών

4/ Ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Ως τότε κανένας τοκογλυφικός Δανεισμός και κανένα Ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας δεν νομιμοποιείται. Διότι πάνω στην αξιοποίηση της θα στηριχθεί η εθνική και οικονομική αναγέννηση και η ανάκτηση της χαμένης ελπίδας των νέων.

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς-Ποιητής, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top