Select Menu


Κυρία Σακοράφα και κύριε Λαπαβίτσα, είναι εις γνώση σας αυτά τα προκλητικά δρώμενα;

Ανταπόκριση από τον PeterV

Την περασμένη Κυριακή, 3 – 5 είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ στο τέλος του τριήμερου διεθνούς συνεδρίου με θέμα: “Χρέος και Λιτότητα: από τον παγκόσμιο Νότο στην Ευρώπη”.


Εισερχόμενος από την είσοδο στην οδό Σίνα, η πρώτη μου εντύπωση ήταν ένας πάγκος, επάνω στον οποίο ήταν τοποθετημένα κάποια φυλλάδια, τέσσερα τον αριθμό, κάποιας οργάνωσης με τίτλο «ΚΟΚΚΙΝΟ», συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έδωσα σημασία, υποθέτοντας πως και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί θα είχαν βρει την ευκαιρία να «πουλήσουν την πραμάτεια τους» σε ένα χώρο όπου δεν ανήκαν, μπαίνοντας όμως στην αίθουσα του συνεδρίου βρέθηκα αντιμέτωπος με έναν ομιλητή που εξηγούσε τα θαυμάσια και υπέροχα της αριστεράς και του σοσιαλισμού, οπότε βγήκα ξανά για να κάνω αναγνώριση του χώρου.

Διαπίστωσα πως τα μόνα φυλλάδια που υπήρχαν εκεί ήταν τα τέσσερα της οργάνωσης «ΚΟΚΚΙΝΟ». Περιμένοντας να συναντηθώ με έναν αγαπημένο φίλο, άρχισα να τα διαβάζω, μέχρι που έφτασα σε ένα απ’ αυτά με τίτλο: «ΚΕΡΑΤΕΑ 2010 – 2011: μια τοπική εξέγερση με καθολική σημασία».
Αντιγράφω επί λέξει από την τέταρτη σελίδα του φυλλαδίου:

«Οι μετανάστες»
«Ένα αξιοσημείωτο της εξέγερσης αυτής είναι η αντίφαση στη σχέση Ελλήνων και μεταναστών στην περιοχή (κυρίως από την Αλβανία, αλλά και το Πακιστάν). Την επιφυλακτική στάση των Ελλήνων ακολούθησε η συνύπαρξη πλάι πλάι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για τη διάδωση του επιπέδου διαβίωσης τους. Η κουρδική κοινότητα του Λαυρίου επισκέφθηκε τα μπλόκα δείχνοντας τη στήριξή της, ενώ χαρακτηριστικό της στροφής της τοπικής κοινωνίας ήταν η αποστολή βοήθειας στους μετανάστες απεργούς πείνας στο κέντρο της Αθήνας».

Έχω και τα τέσσερα φυλλάδια στα χέρια μου και επαναλλαμβάνω πως δεν υπήρχε κανένας άλλος πάγκος με φυλλάδια στην εκδήλωση.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους (elegr.gr)

«Ποιοί είμαστε»

«Η πρόταση για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους πρωτοδιατυπώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας Οικονομολόγων – Πανεπιστημιακών ενάντια στο ΔΝΤ το καλοκαίρι του 2010. Ειδικότερα, από τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Κώστα Λαπαβίτσα. Τα πρώτα πρακτικά βήματα για την Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2010 από το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης. Η Πρωτοβουλία απέκτησε μεγαλύτερη ώθηση με αφορμή σχετική πρόταση για τη συγκρότησή Ε.Λ.Ε από την  ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα στο βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, το Δεκέμβρη του 2010. Έκτοτε έχει αγκαλιάσει και έχει στηριχθεί από ένα πολύ ευρύτερο κοινό που μάχεται ενάντια στο Μνημόνιο και τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ».

Συμπέρασμα (προσωπικό): Η κίνηση για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου «καπελώθηκε» από τα καλόπαιδα του αριστερού προσωπείου της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ερώτημα: Αυτό συνέβη από την αρχή; Ο καθηγητής κ. Λαπαβίτσας το έχει αντιληφθεί; Και αν ναι, συμφωνεί ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχε ως ομιλητής να χρησιμοποιείται για τους σκοπούς των υποστηρικτών μίας εξόχως ανθελληνικής «απεργίας πείνας»; Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και προς την κα Σακοράφα.


Σημείωση ιστολογίου:  Μετά από βασανιστική σκέψη, μου δημιουργήθηκαν ορισμένες εύλογες απορίες που μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Απορίες και Σκέψεις για την Ε.Λ.Ε. και οι οποίες με οδήγησαν στην απόφαση με βαριά καρδιά να μην συνυπογράψω την προσπάθεια...


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top