Select Menu


Tουλάχιστον 10 δισ. δολάρια θα είναι το κόστος της κατασκευής του "δεύτερου Βοσπόρου" στην Κων/πολη. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τόπμπας.
Η διώρυγα που θα ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά θα είναι μήκους 45 χιλιομέτρων, βάθους 25 μέτρων και πλάτους 145 μέτρων.

" Ο Μωάμεθ ο Πορθητής οδήγησε τα καράβια πάνω στη ξηρά, και έφερε μια λαμπρή εποχή" δήλωσε ο Ερντογάν ....στην ομιλία του για το σχέδιο του για τη διώρυγα.

" Η διώρυγα του Παναμά , η διώρυγα της Κορίνθου θα είναι μικρά σχέδια σε αυτό που θα φτιάξουμε εμείς"
δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Οταν ολοκληρωθεί το σχέδιο η Κων/πολη θα αποτελείται απο δυο χερσονήσους και ενα νησί. Η Ευρωπαϊκη οχθη της Πόλης θα είναι νησί!

Απόστρατοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού τονίζουν οτι ο "δευτερος Βόσπορος" θα αυξήσει την προστασία της Κων/πολης απο τις απειλές που μπορούν να προέλθουν απο τη Δύση.


O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το "τρελό σχέδιο" που είχε προαναγγείλει σχετικά με την Κων/πολη. Ο τούρκος πρωθυπουργός αποκάλυψε οτι η κυβέρνηση του θα κατασκευάσει έναν "δεύτερο Βόσπορο" στην Κων/πολη. Ο "δευτερος Βόσπορος" θα είναι μια νέα διώρυγα που θα κατασκευαστεί πιθανότατα 60 χιλιόμετρα δυτικά απο το Βόσπορο και θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά.

" Θα είναι μια διώρυγα που θα έχει μήκος 45-50 χιλιόμετρα. Το όνομα του θα είναι "Κanal Istanbul". Μέσα απο την Κων/πολη θα περνούν δυο θάλασσες. Απο τη διώρυγα θα περνούν τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου"

Ο Ερντογάν δήλωσε οτι η τρίτη γέφυρα που θα περνά απο το Βόσπορο θα περνά και απο τη διώρυγα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε οτι με το σχέδιο αυτό θα αποσυμφορηθεί η κίνηση στο Βόσπορο και θα προστατευθεί το περιβάλλον.

Στο σημείο οπου θα κατασκευαστεί η διώρυγα ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε οτι θα κατασκευαστεί και το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Τουρκίας.Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν ανακοίνωσε το κόστος και τον τρόπο χρηματοδότησης του έργου.

Με την κατασκευή αυτής της διώρυγας φαίνεται πως θα αποσυμφορηθεί ο Βόσπορος καθώς τα πλοία που περιμένουν ακόμη και 2 ημέρες για να περάσουν τα "Στενά" τώρα θα μπορούν να περνούν μεσα σε λίγες ώρες. Αρα θα μειωθεί το πλεονέκτημα που θα είχε ο πετρελαιαγωγός "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"

Ενα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με τη συνθήκη του Μοντρέ. Σύμφωνα με αυτή τη συνθήκη στο Βόσπορο και στα Δαρδανέλια τα πλοία μπορούν να περνουν ελεύθερα, ανεξάρτητα απο το φορτίο τους και ανεξάρτητα απο τη χώρα προέλευσης τους. Θα ισχύει το ίδιο και στη διώρυγα του Ερντογάν.




Από τους Έλληνες εφοπλιστές και τη Ρωσία, κρέμεται ο "δεύτερος Βόσπορος"

Μετα την ανακοίνωση της κατασκευής της "Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης", η προσοχή όλων στράφηκε στο κόστος και στην βιωσιμότητα του έργου.

Συνολικά η κατασκευή του "Δευτερου Βοσπόρου" θα κοστίσει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια. Για να μπορέσει η Τουρκία να κατασκευάσει αυτό το έργο ή θα πρέπει να το δώσει σε ιδιώτες η να το κατασκευάσει με ίδιους πόρους. Ομως το έργο για να είναι βιώσιμο θα πρέπει να πλοία να περνούν απο τη Διώρυγα και όχι απο το Βόσπορο και να καταβάλλουν τα ανάλογα τέλη.

Εδω είναι το κρίσιμο σημείο που πολλά θα εξαρτηθούν απο τη Ρωσία αλλά ακόμη και απο τους έλληνες εφοπλιστές.

Καθώς η συνθήκη του Μοντρέ προβλέπει την ελέυθερη διέυλευση των πλοίων απο το Βόσπορο η Ρωσία που περνά τα πετρελαιοφόρα απο το Βόσπορο θα μπορεί να τονίσει οτι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να εξακολουθεί να περνά τα πλοία της μόνο απο τα Στενά του Βοσπόρου. Όπως και οι Έλληνες εφοπλιστές που κατέχουν το δέυτερο μεγαλύτερο στόλο του κόσμου ,με τα πετρελαιοφόρα τους μεταφέρουν πετρέλαιο σε όλο το κόσμο , όπως και με τα φορτηγά πλοία θα μπορούν να επιμείνουν στη χρήση των Στενών. Η Τουρκία αυτό δεν μπορεί να το εμποδίσει λόγω της συνθήκης του Μοντρέ.

Σ'αυτή τη περίπτωση το έργο της Διώρυγας του Βοσπόρου δεν θα είναι βιώσιμο καθώς οι βασικοί χρήστες του θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Βόσπορο για να μην πληρώνουν τα υψηλά τέλη της Διώρυγας και να μην ελέγχονται απο κανέναν για το φορτίο τους. Aυτο σημαίνει τη βέβαιη χρεοοκοπία του πιθανού ιδώτη κατασκευαστή της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης.

Εδω αναμένεται να παρέμβει η τουρκική διπλωματία που σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV θα προσπαθήσει να πείσει τη Ρωσία να χρησιμοποεί τη Διώρυγα αντί του Βοσπόρου. Οι Ρώσοι επειδή πάντα ενδιαφέρονται να έχουν εύκολη πρόσβαση στα "ζεστά νερά" της Μεσογείου αναμένεται να διαπραγματευτούν σκληρά.

Το ερώτημα είναι τι ετοιμάζεται να κάνει η ελληνική διπλωματία , καθώς η χώρα μας με το στόλο της διαθέτει ενα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί.
 

Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top