Select Menu


Δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου αναφέρουν πως το πόρισμα της εισαγγελίας για τη δολοφονία του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα χαρακτηρίζεται ως δυστύχημα. Ανακοίνωση-προειδοποίηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ως δυστύχημα χαρακτηρίζεται από εμπειρογνώμονες η δολοφονία του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμμάρα, πέρυσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου. Το πόρισµα της εισαγγελίας καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο θάνατός του επήλθε από αυτοκινητικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος.

«Αναμένουμε από την Αλβανία, ως κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή Δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβεκούρας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το θέμα της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα.

Η έρευνα εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος».

«Στις 12 Αυγούστου 2010, ομάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα, επειδή μιλούσε ελληνικά», απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, τονίζοντας ότι αυτό το παραδέχθηκε τότε και η πολιτική ηγεσία των Τιράνων


"Το έγκληµά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσµου στην Αλβανία. Εφόσον τα δηµοσιεύµατα µέρους του αλβανικού Τύπου ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα, ότι δηλαδή το πόρισµα της Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχηµα µε ευθύνη του θύµατος, δηµιουργείται έντονη ανησυχία και προβληµατισµός πώς µετά από εννέα µήνες µελέτης αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίας θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκληµα µεταβαπτίζεται σε ατύχηµα", συμπληρώνει.

Απευθύνει μάλιστα προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα παρακολουθεί µε προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και ότι "διατηρεί όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο µέλλον".

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top