Select Menu


 Ξεκίνησε η κατεδάφιση ενός τεράστιου τουρκικού αγάλματος, αφιερωμένου στην συμφιλίωση με την Αρμενία, λίγους μήνες αφότου ο πρωθυπουργός το χαρακτήρισε «έκτρωμα».

Το άγαλμα ύψους 30 μέτρων απεικόνιζε δύο μορφές η μία απέναντι από την άλλη. Κατασκευάστηκε σε ένα βουνό στην τουρκική πόλη Καρς, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία, συμβολίζοντας το τέλος των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο χωρών.

Οι καλλιτέχνες προσπάθησαν να σώσουν το έργο, για την κατεδάφιση του οποίου ενδέχεται να χρειαστούν έως και δέκα ημέρες.

Το έργο, ονομάζεται Άγαλμα της Ανθρωπότητας και αποτελεί δημιουργία του γνωστού Τούρκου καλλιτέχνη, Μεχμέτ Ακσόι.

"Λυπάμαι πραγματικά, λυπάμαι εκ μέρους της Τουρκίας", δήλωσε ο γλύπτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anatolia. "Μπορούν να το κατεδαφίσουν, θα το ξαναφτιάξουμε", πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καρς τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε το έργο «έκτρωμα» και προσβολή για ναό του 11ου αιώνα, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top