Select Menu


Θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια νέα ιδέα που προωθούμε, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία έχει ως σκοπό την ανεύρεση λύσης στο σοβαρό αυτό ζήτημα που αντιμετωπίζουμε της οικονομικής κρίσης.

Σκοπός του savePIGS.eu είναι να ακουστούν οι απόψεις απλών πολιτών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία .

Πιστεύουμε ότι η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των πολιτών από χώρες που βιώνουν τα ίδια καθημερινά προβλήματα με τα δικά μας, μπορεί να αποφέρει στην λύση που τόσο επίμονα επιζητούμε.
Θα ήθελα να φέρω στην προσοχή σας αυτή την καινούργια και πρωτοποριακή ιδέα για την ανεύρεση λύσης ενάντια στην οικονομική κρίση και θα ήθελα την συμπαράσταση σας.

Η προσπάθεια μας είναι προσπάθεια όλων .








Πολύ καλή και αξιόλογη η ιδέα και η προσπάθεια.

Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό και τον τρόπο λειτουργίας και πραγματικά θα ήθελα να συμμετάσχω.

Η μόνη μικρή παραφωνία βάση της προσωπικής μου άποψης είναι η επιλογή του ονόματος την οποία θεωρώ απλά ατυχή για αρκετούς λόγους. Καταλαβαίνω το λογοπαίγνιο αλλά το θεωρώ άκρως υποτιμιτικό.

Όπως πολύ σωστά το διατύπωσε ο κ. Ευγένιος Τριβιζάς ο όρος PIGS είναι μιά ακόμη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από την οικονομική ελίτ.

Το αρκτικόλεξο «ΡΙGS»(*) (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ), το οποίο χρησιμοποιούν Δυτικοευρωπαίοι και Αγγλοσάξονες επενδυτές και σχολιαστές, ως συνοπτικό τρόπο αναφοράς στους λαούς της Νότιας Ευρώπης και τις οικονομίες τους, δεν είναι μόνο μια κακόγουστη προσβολή. Είναι μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού φαινομένου της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης του συνανθρώπου, της διαδικασίας κατά την οποία μέλη μιας εθνικής ομάδας υποβιβάζουν τα μέλη μιας άλλης στο επίπεδο των ζώων, μεταδίδοντας έμμεσα το μήνυμα ότι είναι άξια να τύχουν παρόμοια με αυτά μεταχείρισης.

Παράλληλα συνεπάγεται με τον χαρακτηρισμό των Ελλήνων ως απατεώνων, προδοτών και άλλων τινών όπου δεν είναι παρά μία ακόμα περίπτωση του κοινωνιολογικού φαινομένου της επικλήσεως αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε περιπτώσεις κρίσεων. Αντί να κρίνονται και να κατακρίνονται αποφάσεις ή ενέργειες συγκεκριμένων ατόμων, στιγματίζεται συλλήβδην έναs ολόκληρoς λαός. Το πιο επικίνδυνο στερεότυπο είναι η αμφισβήτηση της ανθρώπινης φύσης φυλών και εθνών.

Αυτά όσον αφορά την αντίληψη μου επι του θέματος της ατυχής ονομασίας.

Παρα την διαφωνία μου επι του παραπάνω θέματος θεώρησα σωστό να  προωθήσω την προσπάθεια και ζητώ και απο εσας να κάνετε το ίδιο.

Μπορείτε να υποβάλετε τις προτάσεις σας στην σελίδα εδώ

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε εδώ


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top