Select Menu


Σε παρελάσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής εξελίχθηκαν τελικά αρκετές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Στην Αθήνα, εξαγριωμένοι πολίτες «έκραξαν» άγρια όσους πολιτικούς μπόρεσαν (με την Άννα Νταλάρα να έχει την «τιμητική» της), την ώρα που οι δεύτεροι έφευγαν από την πλατεία Συντάγματος.

Στο ίδιο σημείο σημειώθηκαν και επεισόδια όταν μέλη της Χρυσής Αυγής κυνήγησαν μετανάστες που πουλούσαν ελληνικές σημαίες, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης. ‘Όταν οι μετανάστες προσπάθησαν να ξεφύγουν τους «υποδέχτηκε» άλλο μπλοκ της Χρυσής Αυγής, έξω από τη Μεγάλη Βρετανία, με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ένταση.

Στη Σύρο, οι μαθητές προτίμησαν να παρελάσουν κοιτώντας προς το άγαλμα του Μιαούλη και τους συμμαθητές τους και όχι προς την εξέδρα των επισήμων, ενώ εμφανίστηκαν και αρκετοί με μαύρα ρούχα και φιμωμένα στόματα.

Στο Ρέθυμνο σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν κάποιοι πολίτες προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό, με αποτέλεσμα να εισπράξουν τις διαμαρτυρίες άλλων παρευρισκόμενων και να χρειαστεί αστυνομική επέμβαση.

Με μαύρες σημαίες, πανό και περιβραχιόνια έκαναν παρέλαση –μετά την κανονική- και μαθητές του Νεοχωρίου, στην Αχαΐα, διαμαρτυρόμενοι για την επερχόμενη συγχώνευση του σχολείου τους με το Λύκειο Ανδραβίδας.

Διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις σχολείων έγινε από γονείς και μαθητές και στην Ηλιούπολη, στην Αθήνα, ενώ με πορεία ολοκληρώθηκε και η παρέλαση στου Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, πολλοί από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος άρχισαν να φωνάζουν «Κλέφτες», «Κοπρίτες», «Προδότες», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και άλλα πολλά συνθήματα, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη και να μην αφήσουν κανένα να σπάσει τον κλοιό ώστε να κατευθυνθεί προς το μέρος των πολιτικών.

Το κλίμα πλέον έχει αλλάξει. Οι εορτασμοί των εθνικών επετείων έχουν μετατραπεί σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποδικιμασίας κατά των πολιτικών. Και αυτό είναι εμφανές από τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από πολιτικά πρόσωπα για να τους προφυλάξουν από την οργή των πολιτών. Μπορεί στο παρελθόν να είχαμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά ήταν μεμονωμένες. Τώρα οι εκδηλώσεις αυτές έχουν γίνει κύμα το οποίο δύσκολα ανακόπτεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ








Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top