Select Menu

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks για τα αρνητικά σχόλια Αμερικανών δημοσιογράφων για την τουρκική ηγεσία.

Στην συνομιλία, που έγινε το Σάββατο, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι κάποια από τα σχόλια στα τηλεγραφήματα δεν αντανακλούν τις επίσημες απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η συμμαχία των δύο χωρών είναι ζωτικής σημασίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. ανέφερε το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Είναι σημαντικό να μην διαταραχτεί η ατζέντα των μεταξύ μας σχέσεων, απάντησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, αλλά υπογράμμισε ότι πληροφορίες που βασίζονταν σε φήμες έφτασαν μέχρι τα επίσημα έγγραφα, πράγμα «ενοχλητικό».

Στα διπλωματικά έγγραφα που έφερε στο φως το Wikileaks φερόταν μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρωθυπουργός να έχει λογαριασμούς στην Ελβετία, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top