Select Menu

Πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για «το μνημόνιο και τη βίαιη ανατροπή θεσμικών και οικονομικών κατακτήσεων», πραγματοποίησαν το απόγευμα οι συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ), πυροσβεστών (ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ) και λιμενικών (ΠΟΕΠΛΣ και ΠΟΕΑΛΣ), στην Παλιά Βουλή.

Με πανό, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Φθάνουν οι περικοπές. Τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές», «ανατροπή της πολιτικής λιτότητας, των περικοπών και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων» και «Μας κορόιδεψαν. Θα λάβουν το μήνυμα», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίδρασή τους στα νέα μέτρα λιτότητας.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ, Παναγώτης Λάζος, δήλωσε την αντίδραση των ενστόλων στο «φοβικό σύνδρομο, που τείνει να σκεπάσει κάθε αισιοδοξία».

Είπε πως «ουδεμία αναγνώριση έγινε από τον προϋπολογισμό του κινδύνου του λειτουργήματός τους» και ανέδειξε τις απαιτήσεις του κλάδου του, όπως την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και την αναθεώρηση του συστήματος κρίσεων.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος δήλωσε στήριξη του κόμματός του στα αιτήματα των ενστόλων και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμανατίδου, που έκανε λόγο για «πραξικόπημα» σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στο εργασιακό και ζήτησε τη δημιουργία επιτροπής για το θέμα των μισθών και την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νικόλαος Τσούκαλης, ο οποίος μετέφερε τις αγωνιστικές ευχές του Φώτη Κουβέλη και μίλησε για «νόμο, που καταρρίπτει δικαιώματα δεκαετιών».

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, Γιώργος Γριβάκης, ο οποίος υποστήριξε πως «ο προϋπολογισμός αναδεικνύει την παρακμή των ενστόλων και όλων των δημοσίων υπαλλήλων» και σημείωμε πως «η ασφάλεια των πολιτών είναι αναγκαία και όσο αυτή κλονίζεται, κλονίζονται και τα θεμέλια του κράτους».

Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, δήλωσε πως στέκεται στο πλευρό των ενστόλων και έκανε λόγο για «τρίτο μνημόνιο, που αποτελεί το πιο "σκληρό" κείμενο στην ιστορία της Ευρώπης».

Ο Χρήστος Παντουλάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικών Υπαλλήλων, που υποστήριξε πως η κυβέρνηση θέτει τα σώματα ασφαλείας στο περιθώριο και κάλεσε όλους να συνεχίσουν τη δράση του κατά του μνημονίου.

Ακολούθησε πορεία των διαδηλωτών προς το Υπ. Οικονομικών, μέσω της οδού Σταδίου, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα, και κατόπιν οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη βουλή, όπου παρέδωσαν το ψήφισμά τους στον Πρόεδρο του Σώματος.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top