Select Menu

Όχι της Μυθολογίας των αρχαίων όχι...Για την μυθολογία των Νέων θα γίνει λόγος σε αυτό μου το άρθρο.
Μύθος Πρώτος : Ο Νέος πρέπει να αποχωρεί από το σπίτι του και να "ανοίγει" τα φτερά του από τα 18 έως τα 23 του χρόνια και να ανεξαρτητοποιείται - Επιχείρημα : "Δεν μπορώ να σε.....
ταΐζω για πάντα"

Είναι αλήθεια πως ο μύθος αυτός ακούγεται (η μάλλον προ της κρίσης ακουγόταν) ολοένα και περισσότερο . Είναι όμως σωστός ; Σαφώς και αν κοιτάξουμε προηγμένες κοινωνίες όπως αυτή της Γερμανίας θα διαπιστώσουμε πως αυτός ο μύθος δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εκεί πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που σαν σωστοί αντιγραφείς των ξένων προτύπων (συνήθως όσων μας βολεύουν) οφείλαμε να κάνουμε κτήμα μας. Στην Ελλάδα όμως είναι εφικτή η εκ Γερμανίας και προηγμένων κρατών πραγματικότητα ; Η απάντηση είναι απογοητευτική. Σαφώς και όχι. Είναι μήπως σκληρότερη η Γερμανίδα μάνα από την Ελληνίδα που έχει τον κανακάρη της στο σπίτι ίσως και μέχρι τα 40 του ; Όχι βέβαια....

Όλες οι μάνες λατρεύουν τα βλαστάρια τους (θηλυκά και αρσενικά) και πάντοτε θα κάνουν το παν για να τα προστατεύουν. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά στην Ελλάδα από την Γερμανία λόγου χάριν και αυτός ο Μύθος δεν μπόρεσε και δεν μπορεί (εύχομαι να μπορέσει κάποτε) να γίνει πραγματικότητα ; Μα φυσικά ο κυριότερος παράγοντας. Ο παράγων Πολιτεία. Η Γερμανίδα μάνα γνωρίζει πως το παιδί της δεν θα είναι απροστάτευτο στην Γερμανική κοινωνία . Γνωρίζει πως υπάρχουν θεσμοί, κράτος πρόνοιας, σωστή λειτουργία και φιλοσοφία κοινωνικά που κάνει επιβεβλημένο τον εκεί απογαλακτισμό του Νέου και της Νέας από τον πρωταρχικό πυρήνα της οικογενείας με στόχο και σκοπό την ανεξαρτητοποίηση και σαφώς την δημιουργία σταδιακά του δικού του/της πυρήνα κ.ο.κ .

Εδώ στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ; Εάν είσαι γόνος οικονομικά εύπορης οικογένειας ίσως και να μπορεί , αλλά εάν είσαι γόνος μιας τυπικής Ελληνικής οικογένειας και πόσο μάλλον δε, γόνος φτωχότερης οικογένειας κάτι τέτοιο είναι κυριολεκτικά αδύνατο. Γιατί αυτό ; Γιατί δεν υπάρχει πολιτεία. Εδώ κυριαρχεί το μπάχαλο και η αναξιοκρατία. Διαφωνεί κανείς ως προς αυτό ; Όσοι διαφωνούν θα πρέπει να ξανακοιτάξουν τα της πολιτείας μας . Πείτε πως κάποιος νέος επιθυμεί να ανοίξει τα φτερά του και να ψάξει για επιχειρηματικές ευκαιρίες εκ του μηδενός. Τι ευκαιρίες έχει στην Ελλάδα να το πράξει ; Μηδαμινές. Στην Γερμανία. Καλώς η κακώς αρκετές αρκεί να έχει πλάνο, σκέψη, εργατικότητα, όραμα και φαντασία. Η εργατικότητα στην Ελλάδα είναι παράγοντας επιβίωσης ; Σαφώς και όχι.

Οι περισσότεροι Εργατικοί Έλληνες τα βγάζουν πέρα με το σταγονόμετρο και πλέον με την κρίση πεινάνε. Στην Γερμανία ο εργατικός πολίτης δικαιώνεται με έναν σοβαρό μισθό, άξιο του να συντηρήσει τουλάχιστον τον εαυτό του. Στην Ελλάδα αυτό είναι ανέφικτο και λόγο εργασιακών κανόνων και λόγο μισθού. Οι περισσότεροι λένε διάφορες μαλακίες κατά καιρούς για να το παίξουν "έξυπνοι" και πάντοτε τις λένε εκ του ασφαλούς. Επειδή με έχει κουράσει να τις ακούω από εδώ και πέρα πρόκειται να καυτηριάσω κάθε μαλακία που με εκνευρίζει και σε όποιον αρέσει. Τουλάχιστον αρέσει σε μένα και δεν πρόκειται να λογαριάσω βαλτωμένες πεποιθήσεις βαλτωμένων ανθρώπων.

Στον εν λόγο μύθο όμως υπάρχει και ένα βαθύτερο ζήτημα. το 1/3 (ίσως και παραπάνω) των Ελλήνων έχει συντάξεις της κακιάς ώρας. Συντάξεις πείνας. Βλέπετε στην Ελλάδα η ανταποδοτικότητα του ανύπαρκτου Κράτους για 35 χρόνια εργασίας ενός εργάτη η μιας εργάτριας είναι τραγική. Δουλεύεις όλη σου την ζωή, χάνεις κυριολεκτικά το "Είναι" σου για ένα κομμάτι ψωμί σαν καλός σκλάβος (αλλά εδώ πάλι έρχεται ο Γερμανικός Μύθος πως η Εργασία απελευθερώνει να καλύψει το κενό) και έρχεται μετά το υπέρλαμπρο κράτος μας και σου λέει. Πάρε 3 και 60 και άντε ζήσε. Ναι...Πλήρωνες σαν καλός δούλος τόσα χρόνια τις εισφορές σου αλλά σωστό σύστημα υγείας δεν έχει γιατί ξέρεις...τα φάγαμε τα λεφτά . Πλήρωνες σαν καλός δούλος τόσα χρόνια τις εισφορές σου αλλά στην πράξη θα πάρεις τα ψίχουλα που σου αναλογούν...Σκλάβε , ε σκλάβε. Α! και θα πεις και ευχαριστώ ε ; Γιατί ξέρεις...Σε άλλες χώρες περνάνε και χειρότερα (Έχω βαρεθεί στο Ελλαδιστάν να ακούω πως πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Δηλαδή στόχος μας είναι η Νορβηγία ως πρότυπο η η Μποτσουάνα ;)

Που κολλάει το τελευταίο σκέλος με το σύνολο του "Μύθου" ; Στην ποιο απλή συνιστώσα. Εάν ρε παιδί μου είσαι από τους άτυχους της ζωής και έχει χαθεί ο ένας σου γονέας η απλώς είναι χωρισμένοι και υπάρχει μόνο 1 σύνταξη στο σπίτι από τον γονέα τότε το τέκνο είναι αναγκασμένο να βοηθήσει τον γονέα του οικονομικά η ακόμα και υπό την μορφή νοσοκόμου. Γιατί εδώ δεν έχει υπηρεσίες όπως στην Γερμανία, δεν έχει περίθαλψη και πρόνοια όπως η Γερμανία. (This is Parta με το συμπάθιο -Ξεχάστε την Σπάρτη δεν έχετε καμία σχέση με τους Σπαρτιάτες ) .

Από εδώ και πέρα βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει, αναλύστε την πραγματικότητα της Ελλάδος και θα δείτε σε πόσες περιπτώσεις είναι αδύνατον το να φύγει ο νέος από το σπίτι τουλάχιστον πριν τα 35 σε πολλές περιπτώσεις η και τα 40 η και τα 50 σε ποιο ακραίες. Δεύτερος παράγοντας βέβαια μετά την πολιτεία είναι και ο παράγοντας παιδεία και παράδοση. Αλλά δεν υπάρχει παιδεία που να κάνει τον νέο να θέλει τους γονείς του πάνω από το κεφάλι του για πάντα. Δεν υπάρχει λογική που να το υποστηρίζει. Αυτές είναι γελοιότητες.

Μύθος Δεύτερος : Οι Έλληνες είμαστε ο εκλεκτότερος λαός της Γης, ο Ενδοξότερος, Ο καλύτερος, η Εκλεκτή Φυλή του Θεού και της Παναγίας κ.ο.κ

Στα λόγια χτίσαμε ήδη την 100 παγκόσμια κυριαρχία των Ελ έναντι των Εθνών και τώρα περιμένουμε τον πολέμαρχο του Θεού να μας σώσει.. Στα λόγια βασιλιάδες, τέλειοι, με φιλότιμο και απόγονοι των αρχαίων. Ναι στα λόγια γιατί στις πράξεις εμείς που αποκαλούμαστε Έλληνες είμαστε το λιγότερο για σιδηρόμπαλα και καταναγκαστικά έργα στην πράξη και την ουσία του πράγματος. Έλα γαμιά μου μην μου συγχύζεσαι. Δεν είσαι ο Γαμιάς του σύμπαντος. Της γυναίκας σου η της Κοπέλας σου ναι αλλά κανενός άλλου πίστεψε με και αφού είσαι και της Γυναίκας σου η της κοπέλας σου θα έπρεπε να είσαι και ευτυχισμένος (να με συγχωρέσουν οι γυναίκες αναγνώστριες για το λεξιλόγιο μου..Ξύπνησα κεφάτος) . Τι θα πει "ανώτερη" φυλή ; Πως προκύπτει πρακτικά αυτό ; Σε τι είμαστε πρώτοι λόγου χάριν, πέρα από τα λόγια , την κρεπάλη και πάσης φύσεως αρνητικό φαινόμενο ;

Α! Βγάζουμε τους καλύτερους επιστήμονες , η NASA είναι γεμάτη Έλληνες, τα ξένα πανεπιστήμια επίσης. Τι μαλακίες τούμπανα Θεέ μου. Η Ελλάδα βγάζει τους καλύτερους επιστήμονες η μήπως τα κράτη τα οποία παίρνουν Έλληνες με εξαιρετικά ανώτερη ευφυΐα σε τεχνοκρατικά θέματα , τους εκπαιδεύουν σε άριστες συνθήκες, τους καλοπληρώνουν και ύστερα τους αφομοιώνουν στην κουλτούρα τους και τους σχεδιασμούς τους ; Μήπως συμβαίνει το 2ο ; Γιατί δεν νομίζω ο Έλληνας που προοδεύει στην Αμερική π.χ να ασχολείται πέραν από συναισθηματισμού στην ουσία του πράγματος με την Ελλάδα. Καλές είναι και οι φιλολογικές βραδιές για να κλαίει ο μέτοχος της ξενιτιάς . Καλά είναι και τα άρθρα για την πολυλατρεμμένη πατρίδα. Αλλά εδώ με τις συντάξεις των κρατών που έζησαν και μεγαλούργησαν έρχονται και μάλιστα για διακοπές οι περισσότεροι και τα παιδιά τους σταδιακά ξεχνάνε την μητρική γλώσσα.

Τώρα στο δεύτερο σκέλος του γιατί η Ελλάδα βγάζει τόσους επιστήμονες διαχρονικά ; Έχετε μελετήσει καθόλου του πως επενεργεί το Λάδι και οι συνθήκες διατροφής και οι κλιματολογικές στο DnA και στην ανάπτυξη του Εγκεφάλου ; Θέλετε να το μελετήσετε μήπως ; Δεν μιλάμε για ανθρώπους με αντίληψη αλλά για ανθρώπους με ευφυΐα . Για μένα τουλάχιστον η αντίληψη και η ευφυΐα είναι 2 εντελώς διαφορετικές συνιστώσες. Πρέπει κάποιος να έχει αντίληψη (που για μένα είναι ανώτερη της ευφυίας και εκπορεύεται εκ της ψυχής) σε υψηλό βαθμό ούτως ώστε να είναι άριστος μαθηματικός, φυσικός η στους Η/Υ ; Σαφώς και όχι. Να λειτουργεί άριστα το αντίστοιχο κομμάτι του εγκεφάλου του χρειάζεται και να είναι αναβαθμισμένος ο εγκέφαλος του συγκριτικά με τον μέσο όρο των ανθρώπων. Οπότε τι ; Καταλήγουμε στην Διατροφή και στους φυσικούς παράγοντες που κάνουν την Μεσόγειο πρωτοπόρα Γη σε υγιής και ευφυείς ανθρώπους.

Α! και να μην το ξεχάσω. Πέρα των συνθηκών αν έχουμε κάτι εδώ στην Ελλάδα που εξελίσσει παραπάνω τον εγκέφαλο στις θετικές επιστήμες είναι η Γλώσσα μας. Βάλε όλο τον πλανήτη να μιλήσει Ελληνικά και να τραφεί Ελληνικά και θα εκπλαγείτε του πόσο ανώτερος θα γίνει ξαφνικά ο μέσος άνθρωπος . Αυτά για να εξηγούμαστε. Η Γλώσσα μας είναι κληροδότημα στο βάθος των αιώνων. Δεν την δημιουργήσαμε εμείς. Είμαστε η Ουρά κάποιων. Ποιών ; Ας το αφήσουμε καλύτερα... Είμαστε η μόνη χώρα όμως με υψηλή παραγωγή επιστημόνων ; Όχι και αυτό πάλι είναι μύθος. Απλά εδώ οι συνθήκες είναι καλύτερες και για όσα προανέφερα καθώς και από το σύστημα εκπαίδευσης. Υπάρχει για να παράγει εγκεφαλικούς σκλάβους υψηλών αποδόσεων. Όχι σκεπτόμενους ανθρώπους όμως...Ελληναρά άσε τα λόγια και πιάσε την πράξη. Κούρασες.

Νομίζεις μαλακίες και μαλακίες παράγεις. Τραγέλαφος των Εθνών. Όχι Κυρίαρχος τους. Οπότε Ελληναρά μου δεν χαλαρώνεις λιγάκι και να αρχίσεις να καλυτερεύεις το "είναι" σου ; Την νοοτροπία σου ; Γιατί από αντίληψη στην Ελλάδα πάσχουμε. Γεμίσαμε Έξυπνους αλλά από ανθρώπους με σπιρτάδα, Λογική Ευαισθησία και παιδεία γιοκ. Τι θα γίνει ; η Χώρα των Cyborg θα γίνουμε ; Και μη χειρότερα....

Μύθος Τρίτος :
Όποιος δεν πάει φαντάρος δεν είναι άντρας και όποιος πάει γίνεται

Χμ... 1 Δις αντρών παγκοσμίως που ουδέποτε έπιασε όπλο και ουδέποτε στρατεύτηκε δηλαδή, είναι πούστηδες ; Ζούμε σε πλανήτη ομοφυλόφιλων ; Τι τραγικό θεέ μου ! Δεν το χα συνειδητοποιήσει πως εδώ μόνο φυτρώνουν άντρες και λεβέντες...Πω πω πω τι μαθαίνει κανείς ξαφνικά. Δηλαδή ένας μέσος καλοζωισμένος άνθρωπος που θα πάει 12 μήνες φαντάρος μπορεί να συγκριθεί στο ελάχιστο με κάποιον που από τα 14 του εργάζεται , μοχθεί, παλεύει και ξεζουμίζεται εξ ανάγκης στον στίβο της ζωής και π.χ είτε δεν θέλει , είτε έτσι απλά για χίλιους δυο λόγους δεν πάει φαντάρος ; Δεν πάτε καλά στην Ελλάδα..Καθόλου καλά μου φαίνεται... Αυτός εάν εξετάσεις έναν προς έναν τους Έλληνες δεν είναι μύθος των απλών ανθρώπων, αλλά μύθος του Κράτους που συντηρεί κληρωτό στρατό επειδή έχει μάθει να εκμεταλλεύεται και να ποδοπατάει τους πολίτες του, δίχως να ανταποδίδει τα ελάχιστα σε αυτούς.

Ο μόνος "Μύθος" που είναι συνάμα και πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι ο Μύθος πως ο Έλληνας είναι άριστος σκλάβος στην ουσία του και ψευτοεπαναστάτης της κακιάς ώρας σε κάθε τι ανούσιο και αναίτιο. Στρατός για Χ Ψ λόγους στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει. Όμως η υπάρχουσα δομή του είναι εγκληματική και μόνο προστασία στην χώρα δεν παρέχει και σαφέστατα και δεν παράγει πολεμιστές αλλά μάγειρες και νοικοκυρές . Κράτος που δεν σέβεται και εκμεταλλεύεται έτσι τους πολίτες του, δεν αξίζει να το υπηρετείς σε καμία των περιπτώσεων. Κράτος και Έθνος είναι 2 άκρως διαφορετικές έννοιες που ακόμα δεν έχετε καταλάβει ποιες οι διαφορές του . Ας είναι, δεν θα επεκταθώ άλλο ως προς αυτό, γιατί θα πονέσετε άσχημα από την αλήθεια και δεν σας αξίζει. Όσοι την κατανοούν και την αντέχουν ξέρουν πως έχω δίκιο.

Όμως πρέπει να πω και κάτι άκρως σημαντικό μπας και ξυπνήσει και κανένα πρόβατο εκεί έξω διαβάζοντας τούτες τις γραμμές : Μισθοφορικός λέγεται ένας στρατός που πληρώνει ξένους να φυλάνε τα σύνορα και την Πατρίδα των ντόπιων κατοίκων. Στρατός που είναι δομημένος από ντόπιους και που πληρώνονται για να είναι στελέχη του, δεν είναι μισθοφορικός αλλά ανταποδοτικός και επαγγελματικός. Μόλις καταλάβετε την διαφορά ίσως μπείτε στο νόημα του γιατί πρέπει απαραιτήτως να έχουμε επαγγελματικό και όχι κληρωτό στρατό. Εκτός κι αν ζούμε ακόμα σε εποχή που όλοι πρέπει εξαναγκαστικά να θυσιάζονται στο όνομα των συμφερόντων της άρχουσας τάξης... Αν ζούμε σε τέτοια εποχή ακόμα, τότε θα πρέπει να αλλάξει η εποχή άμεσα ! Απλά είναι τα πράγματα...

Υ.Γ - Συγκρίσεις με την αρχαία Ελλάδα είναι το λιγότερο γελοίες και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Ξυπνήστε, δεν είστε άμεσοι απόγονοι τους. Ζείτε στο 2010 και δεν έχετε τίποτα συγκρίσιμο με εκείνους. Φοράτε ισως ιδια "ρούχα" (Γλώσσα) και ορισμένες όμοιες στην όψη και μόνο συνήθειες και πάλι σε εκφυλισμένη μορφή. Σε τι άλλο είστε ίδιοι ; Δεν θα ήταν δυνατόν να είστε ίδιοι...Ποτέ το ποτάμι δεν είναι ίδιο -Ηράκλειτος.

Μύθος Τέταρτος : Θα αλλάξει η μοίρα της χώρας μόνο εάν γυρίσουμε στην Δραχμή

Αυτός είναι πρόσφατος μύθος και δεν αντέχω να μην τον σχολιάσω...

Καλώς η κακώς είμαστε στο Ευρώ , στην Ευρωζώνη, Στην Ε.Ε , Στην ενωμένη Ήπειρο της νέας Υπερδύναμης που αναδύεται. Καλώς η κακώς μοιραζόμαστε όλοι το ίδιο Νόμισμα. Όλα άλλαξαν για όσα κράτη έχουν Ευρώ. Δεν λέω πως άλλαξαν προς το καλύτερο η προς το χειρότερο αλλά άλλαξαν. Η επιστροφή αυτή την στιγμή με τις υπάρχουσες συνθήκες και πολιτικό σύστημα στην Δραχμή, θα ήταν ότι πιο καταστροφικό θα μπορούσε να συμβεί. Είμαστε ανίκανοι να εκλέξουμε σοβαρούς πολιτικούς και σωστά πρόσωπα. Ως μάζα είμαστε αποτυχημένοι απόλυτα και να λείπουν οι δικαιολογίες πάσης φύσεως. Τέλος οι δικαιολογίες. Την ίδια πλύση εγκεφάλου τρώει και ο μέσος Ευρωπαίος μη σας πω και χειρότερη και τα αντανακλαστικά του είναι μακράν ανώτερα. Την χειρότερη πλύση εγκεφάλου τρώει και ο Αμερικάνος αλλά ξέρει να προασπίζει τα συμφέροντα της γειτονιάς του και της χώρας του. Μπορούμε να παλέψουμε όπως μπορούμε για να γίνει η Ευρώπη τουλάχιστον μια πατρίδα σωστή για κάθε Ευρωπαίο ; Μπορούμε να παλέψουμε μπας και δούμε προκοπή από τους προκομμένους ; Να αξιώσουμε να μας σεβαστούν και να μας φερθούν ισότιμα επιτέλους. Κάθε άλλη "λύση" θα μας εξαφανίσει από τον χάρτη και εάν δεν μπορείτε να το αναλογιστείτε τότε πρόβλημα σας. Δεν θα κάτσω να εξηγώ αυτονόητα πράγματα επειδή ορισμένοι από σας ζούνε στον κόσμο τους .

Μύθος Πέμπτος : Ο Έλληνας ξυπνάει επιτέλους λόγο οσων συμβαίνουν

Αυτός κι αν είναι μύθος μεγατόνων. Το μόνο που συμβαίνει είναι πως ο ΝεοΈλληνας αρχίζει να πεινάει και ουδέποτε άντεξε την πείνα. Για το χρήμα γίνεται όλος ο ντόρος . Αλλά φταίνε οι κακοί Εβραίοι για αυτό . Ναι ε ; Και ο Έλληνας που είναι ίσως ο ποιο φιλοχρήματος αυτή την στιγμή πλανητικά πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί ; Δεν πάτε να κοιταχτείτε στους καθρέφτες σας ομαδικώς λέω γω ; Τι υποκρισία Θεέ μου στο βασίλειο της μαλακίας. Πείνασαν η φοβούνται πως θα πεινάσουν τα χθεσινά αγριογούρουνα και ξαφνικά θυμηθήκανε περί πατρίδας, περί θεσμών, περί Επανελλήνισης και το κακό συναπάντημα. Άντε σοβαρευτείτε επιτέλους ρε κοιλιόδουλα πλάσματα. Δεν είστε σοβαροί και όσο παραμένετε τόσο υποκριτές το μέλλον θα είναι ζοφερό. Τώρα θυμηθήκανε ορισμένοι περι Θεού η και περι θεών και οδύρονται στα διαδικτυακά πάνελ της θολοκουλτούρας δίχως αντίκρυσμα. Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι οταν προσεύχονται στον Θεό τους η στους Θεούς για χρήμα και εξουσία η αυτοπροβολή προσεύχονται. Κάνω λάθος ; Δείτε απλά πως γκαρίζουν ολη μέρα σε facebook και blogs περι των οσων περνάμε. Δείτε πόσα κομματίδια της κακιάς ώρας δημιουργήθηκαν και αναλογιστείτε τα αίτια αυτού. Απλώς... Ορισμένοι που ηταν στην απ' έξω θέλουν και αυτοί να εισέλθουν στα μέσα. Εις το όνομα Θεών, Θεού και Πατρίδας πάντοτε ναι ; Μη ξεχνιόμαστε..Πάντα για την Πατρίδα..Πάντα για το Έθνος των Ελλήνων το ένδοξο. Εαν έτσι προασπίζετε ένα Έθνος τότε προτιμώ να μην έχω τέτοιο.

Εδώ κάπου τελειώνει το πρώτο μέρος των "Μύθων"...Θα επανέλθω σύντομα ομως με ακόμα περισσότερους .

Παιδεία , Σέβας, Σεμνότης, Αυτοκριτική , Αλήθεια

Πνευματική Επανάσταση, είναι η απάντηση στο ζοφερό κλίμα της εποχής .

Θελημικός Ιεροφάντης

meta-ta-fysika blog

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top