Select Menu

Η Νιόβη είναι ένα από πιο τραγικά πρόσωπα της μυθολογίας. Κόρη του βασιλιά της Φρυγίας Ταντάλου και της Διώνης, παντρεύτηκε τον Αμφίονα (ο οποίος ήταν Διόσκουρος της Θήβας) και απέκτησε μαζί του έξι γιους και έξι κόρες (σύμφωνα με τον Οβίδιο επτά γιους και επτά κόρες).


Η Νιόβη περήφανη για τα πολλά παιδιά της προσέβαλλε τους θεούς, λέγοντας ότι είναι καλύτερη από την Λητώ, αφού η τελευταία απέκτησε μόνο δύο παιδιά. Τα παιδιά της Λητούς, Απόλωνας και Aρτεμις, σκότωσαν τα παιδιά της Νιόβης. Επί εννέα μέρες τα νεκρά παιδιά έμειναν άταφα, αφού όποιος προσπαθούσε να τα θάψει μεταμορφώνονταν σε λιθάρι από τον Δία. Τη δέκατη ημέρα, οι ίδιοι οι θεοί του Ολύμπου έθαψαν τους νεκρούς.

Η Νιόβη, μη μπορώντας να ξεπεράσει το κακό που την βρήκε, ζήτησε από τους θεούς να τη μεταμορφώσουν σε πέτρα με γυναικεία μορφή. Από την πέτρα αυτή, η οποία είχε τη μορφή γυναίκας, κυλούσαν ασταμάτητα δάκρυα.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top