Select Menu

Ο Π. Λφαζάνης καταγγέλλει στη Βουλή ότι ορκωτοί λογιστές του ελεγκτικού οίκου ‘‘Baker Tilly’’,  στην έκθεση που έχουν συντάξει για την πορεία της εκκαθάρισης στις εταιρείες του ομίλου της «Ασπίς Πρόνοια» για λογαριασμό των δύο Εποπτών που διενεργούν την εκκαθάριση στην «Ασπίς Πρόνοια», διαπίστωσαν σωρεία ατασθαλιών και ύποπτων μεταφορών ποσών μεταξύ των εταιρειών του ομίλου, «σημαντικές λογιστικές αταξίες» και «ανορθόδοξες εγγραφές».

Οι διαπιστωθείσες αυτές ατασθαλίες δημιουργούν βάσιμες υποψίες για προσπάθεια της διοίκησης του ομίλου και του βασικού μετόχου είτε να προσποριστεί χρήματα της εταιρείας είτε να καλύψει τρύπες συγγενών εταιρειών, προσπάθεια που καρποφόρησε λόγω της ολιγωρίας και των καθυστερήσεων της κυβέρνησης, παρά την ψήφιση του Ν. 3867/2010 και τις υποσχέσεις για γρήγορη εξεύρεση αναδόχου ασφαλιστικής εταιρείας για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της «Ασπίς Πρόνοια».

Μ’ αυτό τον τρόπο μειώνεται δραματικά ο όγκος των περιουσιακών στοιχείων των εταιρειών που βρίσκονται σε εκκαθάριση, άρα και το ποσό εκείνο που απομένει για την ικανοποίηση των υποχρεώσεων έναντι των ασφαλισμένων και εργαζομένων των εταιρειών, των οποίων οι άδειες έχουν ανακληθεί.

Πώς δικαιολογείται λοιπόν αυτή  η καθυστέρηση – ολιγωρία στον έλεγχο για το σκάνδαλο της «Ασπίς Πρόνοια» από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία βλάπτει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των εργαζομένων – συνεργατών της εταιρείας;

Έλα ντε…
Θα περιμένουμε να απαντήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου!
Αν και εφόσον δηλαδή…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top