Select Menu

Την ελπίδα του πως η νέα Συνθήκη μη Διασποράς των Πυρηνικών με τη Ρωσία θα επικυρωθεί από την Γερουσία πριν από το τέλος της θητείας της, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε επίσης Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς ηγέτες του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν οικονομικά θέματα, μετά την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στις ενδιάμεσες εκλογές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από υπουργικό συμβούλιο, ο Μπ.Ομπάμα δήλωσε ότι προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο τον επόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ και το ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ, καθώς και την τωρινή πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και τον πρόεδρο της πλειοψηφίας της Γερουσίας Χάρι Ράιντ.

Η συνάντηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου και θα επικεντρωθεί σε θέματα οικονομίας, μείωσης φόρων, ασφάλισης και ανεργίας.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα προωθήσει την γρήγορη επικύρωση της Συνθήκης μη Διασποράς των Πυρηνικών με τη Ρωσία σε επόμενη συνεδρίαση της Γερουσίας.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε και αυτή την Πέμπτη ότι πιστεύει πως ο Λευκός Οίκος διαθέτει τις ψήφους για την έγκριση της νέας συμφωνίας START με τη Ρωσία για τη μείωση των πυρηνικών όπλων και πιστεύει ότι αυτό θα γίνει εντός του έτους.

Η νέα συμφωνία START που υπογράφηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ τον Απρίλιο δεσμεύει τους πρώην αντιπάλους του Ψυχρού Πολέμου, Ουάσινγκτον και Μόσχα, να μειώσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο κατά 30%.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top