Select Menu

Σύμφωνα με τη χθεσινή αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Σέκουλι, ο επίτιμος πρόεδρος του μετέχοντος στον κυβερνητικό συνασπισμό Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Σαμπρί Γκόντο (γνωστός για τις πάγιες ανθελληνικές θέσεις του και τη συνεργασία του με ιταλικά συμφέροντα)
δήλωσε ότι η Αλβανική κυβέρνηση πρέπει να απομακρύνει τον πρόξενο της Κορυτσάς κ. Οικονόμου από την Αλβανία, εξαιτίας των δηλώσεών του κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Γκόντο δήλωσε: «Φαίνεται ότι ο Έλληνας πρόξενος ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές ανήκει στους ανθρώπους οι οποίοι δεν αποδέχονται τα σημερινά ελληνικά σύνορα. Η Κορυτσά, όπως και η Ελλάδα υπήρξαν υπό την κατοχή της Ιταλίας και η Κορυτσά έχει την ίδια ημερομηνία με την απελευθέρωση όλης της Αλβανίας, που είναι το έτος 1944».

Να σημειωθεί ότι τελευταία με διαφορετικές αφορμές πραγματοποιείται μια ανθελληνική εκστρατεία που έχει περιλάβει την Εκκλησία, επιχειρήσεις και τώρα τις διπλωματικές αρχές. Από το ΥΠΕΞ δεν έχει υπάρξει ακόμη αντίδραση.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κορυτσάς Ανδρέα Μάνο χαρακτήρισε δίκαιες τις δηλώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ελληνικού προξενείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Έλληνας πρόξενος αναφέρθηκε στους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην πόλη αυτή, όταν απευθύνθηκε στον ελληνικό πληθυσμό της Κορυτσάς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στις δηλώσεις του Έλληνα πρόξενου. Το γεγονός ότι αυτός απευθύνεται στον ελληνικό λαό δεν είναι κακό, καθώς εδώ ζουν και εργάζονται Έλληνες καθηγητές και υπάρχουν και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες». Ωστόσο, ο κ. Μάνο σχολίασε ότι τα Μ.Μ.Ε. επιδεικνύουν περισσότερο ενδιαφέρον για τα στεφάνια και τους τάφους της Μπομποστίτσα παρά για τους δρόμους και το κέντρο της πόλης.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top