Select Menu

Υπάρχει η δυνατότητα επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ από έξι σε έντεκα χρόνια, εφόσον αυτό χρειαστεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν.
Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια μιας παρανόησης για την αποφασιστικότητά της» προειδοποιεί από την πλευρά του ο επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ Σερβάς Ντερούζ.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύει η Realnews, ο κ. Τόμσεν παραδέχεται ότι «μπορεί, πράγματι, να είναι αρκετά αισιόδοξη η πρόβλεψη» ότι η Ελλάδα θα αντλήσει αρκετά χρήματα από τις αγορές ώστε να μειώσει το έλλειμμα και να αποπληρώσει τα χρέη της προς τους ιδιώτες και της τρόικας, επισημαίνει όμως ότι «στην αντίθετη περίπτωση διαθέτουμε εναλλακτικές λύσεις».

«Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να επιμηνκύνουμε την αποπληρωμή του μνημονίου από περίπου έξι χρόνια σε περίπου 11. Αυτό θα στείλει το μήνυμα στις αγορές ‘εντάξει, μην ανησυχείτε για την αποπληρωμή των 110 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τις δικές σας πιστώσεις’».

Από την πλευρά του ο κ. Ντερούζ προειδοποιεί από το Βήμα της Κυριακής ότι «οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για το πρόγραμμα και την κυβέρνηση συνολικά» και προτρέπει: «Μη χαλαρώνετε».

Ο επικεφαλής των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως αλλά σοφά το πολιτικό της κεφάλαιο και να πείσει τις αγορές για την αποφασιστικότητα και την ικανότητά της να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες πολιτικές. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια μιας παρανόησης για την


Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top