Select Menu

Να ανοίξουν αμέσως οι λογαριασμοί της TORCASO
Mετά την αποκάλυψη και το έγγραφο - βόμβα που συνδέει την εξωχώρια εταιρεία που θεωρείται ύποπτη για «πλυντήριο» πολιτικού χρήματος, την TORCASO, και με τα μαύρα ταμεία της Siemens, πέραν της εμπλοκής της σε αγοραπωλησίες ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου ο Γ. Δούκας στέλνει επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΕΛΕΣΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ»
Αθήνα 14/10/10

Κύριε Πρόεδρε,

Διαβάζω στις εφημερίδες πως το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποφασίσει τη παραπομπή μου και την παραπομπή και άλλων Υπουργών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων για το ιδιοκτησιακό, χωρίς να έχουν καν ξεκινήσει οι νέες εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης για τις ανταλλαγές, χωρίς ούτε ένας μάρτυρας και υπηρεσιακός παράγοντας να έχει καταθέσει (ούτε στην πρώτη Εξεταστική, ούτε στην δεύτερη Εξεταστική, ούτε στην ‘Προανακριτική’) πως κάποιος Υπουργός τον επηρέασε, με οιονδήποτε τρόπο, να μην κάνει σωστά τη δουλειά του, χωρίς να έχουν ανοίξει και ελεγχθεί ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί, όλων των εμπλεκομένων, και ενώ είναι πρωτοφανές για τα διεθνή δεδομένα να διώκεται υπουργός επειδή αποδέχθηκε ανεπηρέαστες γνωμοδοτήσεις των κατά νόμο αρμόδιων ανωτάτων οργάνων της Πολιτείας. Επειδή, δηλαδή τήρησε την νομιμότητα και δεν έκανε ‘του κεφαλιού του’!

Αποφάσισε έτσι το ΠΑΣΟΚ, γιατί προκύπτουν και έρχονται συνέχεια στο φως της δημοσιότητας νέα επιβαρυντικά στοιχεία για το ίδιο. Για παράδειγμα τα νέα στοιχεία που αφορούν τις σχέσεις της TORCASO με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το Βατοπέδι.

Ζητάω από την Επιτροπή σας, να ανοίξουν και να ελεχθούν άμεσα όλοι οι λογαριασμοί της TORCASO! Και όλων των εμπλεκομένων.

Σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας και η κατάθεση του κ. Αθανασίου Ξυνίδη (αδελφού του μέχρι πρότινος ΓΓ του ΠΑΣΟΚ και νυν Αναπληρωτή Υπουργού της Κυβέρνησης), στον Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Ηλία Κολιούση (25 Σεπτ. 2008), κατά την οποία ο κ. Ξυνίδης αποδέχεται ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής αρχής ότι, ‘η αναγνώριση των δικαιωμάτων της Μονής Βατοπεδίου είχε ήδη συντελεστεί’ [από τις αποφάσεις και μεταβιβάσεις της περιόδου 1999-2003] και πως ‘οι κινητοποιήσεις μας είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη της μη παράδοσης των διεκδικουμένων εκτάσεων στην περιοχή μας στη Μονή, αλλά την ανταλλαγή τους με άλλες δημόσιες εκτάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας’!

Η θέση αυτή του κ. Ξυνίδη, επιφανούς στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή και εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, είναι αντίθετη με τα όσα ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ, αλλά απεκρύβη μέχρι σήμερα.

Αν και τα στοιχεία είναι πλέον υπερ-αρκετά για τη μη παραπομπή, όπως ήδη σας έχω αναλυτικά εξηγήσει, αν σας ενδιαφέρει η αλήθεια και όχι η στοχοποίηση νυν και τ. συναδέλφων σας, πρέπει να παρατείνετε τις εργασίες της Επιτροπής όπως σας ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ Αλ. Τσίπρας και για τους λόγους για τους οποίους σας το ζήτησε.

Είσθε υπεύθυνος για την έρευνα όλων των στοιχείων και εγγράφων και τη μη απόκρυψη κανενός από αυτά.

Πέτρος Γ. Δούκας
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top