Select Menu

Με τον αναμενόμενο επαναπροσδιορισμό του ελλείμματος που καθορίζει πλέον η Eurostat...

θα πρέπει να βρεθούν τους προσεχείς μήνες περίπου 9 δις ευρώ.
Αυτό το ποσόν θα χρειαστεί με τον καθορισμό του ελλείμματος περίπου +3% προς τα πάνω, στο 16%.

Ήδη η εξεύρεση αυτού του ποσού αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση, που θα επιδιώξει να το αντιμετωπίσει με νέα μέτρα που θα λάβει σύντομα.

Η κ. Μπιρμπίλη, μιλώντας χθες στο συνέδριο του ECONOMIST, ανακοίνωσε ότι εκπόνησε αναπτυξιακό πρόγραμμα, στο Υπουργείο που προΐσταται με το οποίο στα προσεχή 5 χρόνια θα επενδυθούν 44 δις ευρώ και θα δημιουργηθούν 210.000.

Δηλαδή θα επενδύονται αναλογικά 9 δις ευρώ κάθε χρόνο έως το 2015.

Αυτονόητο είναι να διερωτηθεί ο πολίτης που ακούει την υπουργό «πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα». Η απάντηση δια στόματος της κ. Μπιρμπίλη: «με την προσέκλυση(!)και πραγματοποίηση αναπτυξιακών επενδύσεων»

Επίλογος της ομιλίας της κ. Υπουργού ήταν τα εξής: «Κυρίες και κύριοι, το πρόγραμμα αυτό, έχει στόχο να θέσει τις βάσεις μιας ισορροπημένης ανάπτυξης που θα εξασφαλίσει την τωρινή μας οικονομική ευρωστία και ταυτόχρονα… κτλ»
 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top