Select Menu

Διαστάσεις παίρνει η κρίση στην αγορά σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κάτι που αποτελεί απόρροια της συρρίκνωσης της κατανάλωσης στην Ελλάδα και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ΑΕΠ της χώρας.

Ειδικότερα ο όγκος των πωλήσεων (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές)- σημείωσε μείωση 11,8% συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων- τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με τον δείκτη του όγκου του Αυγούστου 2009, έναντι μείωσης 4,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη, καταγράφηκε στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών των καταστημάτων, με τις μεγαλύτερες μειώσεις του όγκου των πωλήσεων να σημειώνονται στις εξής κατηγορίες:

Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-16,2%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός (-15,3%), φαρμακευτικά- καλλυντικά (-15,3%), τρόφιμα- ποτά- καπνός (-12,8%) και μεγάλα καταστήματα τροφίμων (-11,7%).

Σύμφωνα, επίσης, με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων) στο λιανικό εμπόριο της χώρας, μειώθηκε κατά 6,3% τον Αύγουστο εφέτος σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2009, έναντι μείωσης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

http://www.skai.gr
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top