Select Menu

Επίσκεψη Μ.Αχμαντινετζάντ στην ... Χεζμπολάχ!
Ο Iρανός πρόεδρος Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ επισκέπτεται τον Λίβανο, με σκοπό να ενισχύσει τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη σιιτική Χεζμπολάχ.

Στο πλαίσιο της διήμερης αυτής επίσκεψης, της πρώτης από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2005, ο Ιρανός πρόεδρος θα επισκεφθεί χωριά στον Λίβανο που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Σουλεϊμάν, και τον πρωθυπουργό, Σαάντ Χαρίρι.

Η περιοχή στην παραμεθόριο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2006 μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ και ξαναχτίστηκε εν μέρει με ιρανική χρηματοδότηση, σύμφωνα με το BBC.

Ο αυτοκινητόδρομος από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, τη Βηρυτό, έχει διακοσμηθεί με ιρανικές σημαίες και αφίσες για την επίσκεψη του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αλλά σύμφωνα με ανταποκριτές, παρόλο που τον Ιρανό πρόεδρο θα τον υποδεχθεί η Χεζμπολά, ορισμένα μέλη της φιλοδυτικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στον Λίβανο χαρακτηρίζουν "πρόκληση" την επίσκεψη αυτή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top