Select Menu

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα συνάντησης του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αυτήν την εβδομάδα στην Ελλάδα. Δίνοντας συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι Σκάι, χρησιμοποίησε σκληρές κουβέντες για τους διοικούντες του Ισραήλ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανταποκριτή του καναλιού είπε : ¨Μου αρέσει να μιλάω ανοιχτά. Δεν είχα ποτέ κρυφή ατζέντα¨. Θύμισε πως έχει κληθεί στην Αθήνα στην διάσκεψη για την αλλαγή του κλίματος στην Μεσόγειο. Ο Ερντογάν ανέφερε πως εκεί θα συναντηθεί μόνο με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρωθυπουργό της Μάλτας και είπε : ¨Είναι ανάγκη όμως να πω μια αλήθεια. Αν στην ίδια συγκέντρωση έρθει και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εγώ δεν θα είμαι εκεί. Δεν είναι δυνατόν ποτέ να δεχτώ μια τέτοια συνάντηση¨. Υπενθυμίζοντας ο Ερντογάν την επίθεση του Ισραήλ στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να συναντηθεί με έναν πρωθυπουργό που λέει πως νοιώθει υπερήφανος για τους στρατιώτες που διέπραξαν αυτή τη σφαγή.

Ο Ερντογάν θυμίζοντας πως έχει ζητήσει από το Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη και να δώσει αποζημίωση, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει θετική απάντηση είπε : ¨Η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην αναφορά της, αυτήν την φρικαλεότητα την αναφέρει ως βαρβαρότητα¨. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν θύμισε πως τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν την σχετική με το θέμα έρευνα.

 Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανέφερε πως οι Ισραηλινού διοικούντες δεν είναι δυνατόν να συναντηθούνε όχι μόνο με τον ίδιο, αλλά και με τους άλλους ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους. Ο Ερντογάν είπε τα ακόλουθα : ¨ Το Ισραήλ με αυτή του την συμπεριφορά, έχει σχεδόν χάσει τον σημαντικότερο του φίλο στην Μ. Ανατολή, την Τουρκία. Για όσο διάστημα δεν κάνουν θετικά βήματα σε αυτά τα θέματα, δεν είναι δυνατόν ούτε εγώ ούτε οι φίλοι μου να συναντηθούμε μαζί τους. Δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε με την ομάδα τους. Δεν μπορούμε ποτέ να κάνουμε κάτι τέτοιο. Διότι την περηφάνια του έθνους μου, δεν αφήνουμε κανέναν να την ποδοπατά, να την πολτοποιεί. Πρέπει να μάθουν το εξής. Πρέπει να πληρώσουν το τίμημα του ότι τους παραχάιδεψαν. Εμείς δεν μπορούμε να παραμένουμε χωρίς φωνή έναντι αυτής της κρατικής τρομοκρατίας. 
Η “απειλή” του κ. Ερντογάν πως δεν θα μετάσχει στη Σύνοδο , τι σημαίνει;
Απλά δεν θα έρθει. Γιατί άραγε αν έρθει, η Τουρκία θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας, όταν συνεχίζει το πυρηνικό της πρόγραμμα, την καταστροφή φυσικών τοπίων και αρχαιολογικών χώρων εν ονόματι της ανάπτυξης και των δημοσίων έργων; Τι θα σήμαινε η συμμετοχή λοιπόν του κ. Ερντογάν; Απλά χαμόγελα και ίσως μια χειραψία επιπλέον με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου.

Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού  στην Αθήνα θα αυξήσει απλώς την “φιλική” προσωπικότητα που επιθυμεί να πωλήσει προς τη Δύση, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν προβλήματα με την Ελλάδα. Αλλά προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα σε βάρος μας, και δη απειλητικά. Γιατί φυσικά το το casus belli ισχύει πάντα
.

Πηγή1 Πηγη2

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top