Select Menu

Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και δεν θα υπάρξει νέα επιβάρυνση των φορολογικών συντελεστών και επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου χαιρετίζοντας τη συνάντηση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες.

    Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όλοι μέσα και έξω πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πρωτόγνωρες θυσίες και πρόσθεσε ότι με την αύξηση της διαφάνειας του φορολογικού συστήματος , που είναι βασικός στόχος της κυβέρνησης θα επιτευχθεί η μείωση των φόρων.

  Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το πελατειακό κράτος με την παρασιτική και κρατικοδίαιτη οικονομία της σπατάλης δεν θα συνεχίσει να υπάρχει.

  ”Πάμε σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και αυτό το όραμα πρέπει να υιοθετηθεί από τις ίδιες τις δυνάμεις της χώρας” σημείωσε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι η αιχμή του δόρατος είναι οι νέοι καινοτόμοι επιχειρηματίες για την επένδυση στη γνώση και τον άνθρωπο.

  Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι σε καμία άλλη χώρα δεν υπάρχει διαχωρισμός της επιχειρηματικότητας σε νεανική ή όχι και συμπλήρωσε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε την ”επανάσταση του αυτονόητου” και αυτός ο διαχωρισμός δείχνει, συμπλήρωσε, την προκατάληψη που υπάρχει στη χώρα μας για την επιχειρηματικότητα ”Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας όχι μόνο για να επιβιώσετε αλλά για να μπείτε μπροστά” είπε και πρόσθεσε ότι θα δοθούν κίνητρα για να μη φεύγουν οι επιστήμονές μας στο εξωτερικό αλλά να καινοτομούν στη χώρα τους.

 ”Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αν και θέλει κόπο μπορούμε να αλλάξουμε το κράτος έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της χώρας μας” κατέληξε ο Πρωθυπουργός.
Μιχ. Χρυσοχοΐδης: “Στόχος μας είναι κυβέρνηση και επιχειρηματίες να μιλήσουν την ίδια γλώσσα”

   Στην εισηγησή του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι στόχος είναι κυβέρνηση και επιχειρηματίες ”να μιλήσουν την ίδια γλώσσα” Δυστυχώς , πρόσθεσε , δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις ”ψάχνουμε τρόπους να γεμίσουμε το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπάρχει” μεταξύ πολιτείας και επιχειρηματικότητας.

    ”Ζούμε στην Ελλάδα της φούσκας και της κατανάλωσης που σκάει πάνω σας και δημιουργεί εμπόδια στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια” είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι σήμερα για όσους προσπαθούν να κάνουν δική τους επιχείρηση αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο και εν τέλει η νέα γενιά έχει τάσεις φυγής και περιθωριοποιείται.

    Για πολλά χρόνια επενδύσαμε στην επιχειρηματικότητα ανάγκης, είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι σήμερα αλλάζουμε πρακτικές και στην έλλειψη αναπτυξιακού οράματος εντάσσεται το επιχειρείν σε μια συνολική ατζέντα για τη νέα γενιά, ώστε να αυξήσουμε την επιχειρηματικότητα της ευκαιρίας ”αντί να αποτυπώνουν τις φιλοδοξίες τους οι νέοι σε μια χαμηλά αμειβόμενη θέση στο δημόσιο”.

    Στόχος του υπουργείου, όπως είπε είναι οι προτάσεις των νέων επιχειρηματιών να αποτελέσουν αναπτυξιακά κίνητρα και να να επιτευχθεί η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

    Τους επόμενους μήνες, όπως γνωστοποίησε, θα δημιουργηθεί μια ιντερνετική πλατφόρμα με ιδέες καινοτομικές από όλη τη χώρα, ενώ θα προωθηθούν δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ και της ψηφιακής σύγκλισης και μέσω του αναπτυξιακού νόμου θα υπάρξει πριμοδότηση της υψηλής καινοτομικότητας.

    Το ταμείο διάδοχος του ΤΕΜΠΜΕ, το ΕΤΕΑΝ, σε μια εβδομάδα θα είναι έτοιμο ενώ θα ανακοινωθούν σύντομα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για χαμηλότοκα δάνεια όπως το εξοικονομώ κατ’ οίκον.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top