Select Menu

Επιβεβαιώθηκε από την Άγκυρα η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου
«Ανταλλαγή απόψεων σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, υπό το φως της πρώτης συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Μαΐου στην Αθήνα, αλλά και των θετικών εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»...
...θα γίνει στη συνάντηση που θα έχει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην Αθήνα στις 21-22 Οκτωβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Αθήνα έπειτα από πρόκληση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

Μόνο σε εμάς φαίνετε παράξενη η δεύτερη επίσκαψη Τούρκου πρωθυπουργού σε έξι μήνες στην χώρα μας; Μήπως σχεδιάζουν την συνδιαχείριση...;
Παράλληλα αρνητικά απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κ. Μπέτζαμιν Νετανιάχου στην πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης να επισκεφτεί την χώρα μας στις 22 Οκτωβρίου στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.

Στο συνέδριο που όπως προαναφέραμε θα συμμετέχει και ο Τούρκος πρωθυπουργός και αν ερχόταν ο κ. Νετανιάχου θα ήταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες θα συναντιόνταν μετά την δολοφονική επίθεση του ισραηλιτικού στρατού εναντίον Τούρκων ακτιβιστών. Οι πρώτες ερμηνείες που δίνονται είναι ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να έχει μια συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του αυτή την περίοδο, μιας και οι δύο χώρες δεν έχουν εξέλθει από την διπλωματική κρίση που περνάνε μετά την επίθεση.

Όσο η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να ζητά μια «συγγνώμη» από το Ισραήλ και όσο δεν την ακούει, οι σχέσεις των δύο χωρών θα κινούνται σε «πολύ λεπτό πάγο». Στην κυβέρνηση εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι η άρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού δεν σχετίζεται με την πορεία των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.

Άλλωστε, επισημαίνουν πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου, το ταξίδι του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη στο Ισραήλ έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δεδομένου ότι ο κ. Παμπούκης είχε την ευκαιρία να δει τον κ. Νετανιάχου σε πολύ καλό κλίμα, σε μια συνάντηση εκτός προγράμματος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top