Select Menu

Μια παραπανίσια κουβέντα στις αγορές στοιχίζει πολύ ακριβά. Για παράδειγμα, μετά την λέξη “εκλογές” που ακούστηκε την Δευτέρα από τα χείλη του πρωθυπουργού, το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων εκτοξεύθηκε έως τις 820 μονάδες, ενώ το χρηματιστήριο έχασε 1,2 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση του μέσα σε τέσσερις συνεδριάσεις !!!

Είναι προφανές ότι οι επενδυτές  πρέπει πρώτα να κοιτούν το spread πριν ανοίξει η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο. Μόνο μια συρρίκνωση του θα βοηθήσει για να επιστρέψει η ηρεμία…

Στην Αθήνα, όμως, δεν είχαμε μόνο τις πιέσεις στα spread, αλλά και την ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 1 δισ. ευρώ.

Η αύξηση, η οποία ορίστηκε για τον Ιανουάριο ξύπνησε τα άσχημα αντανακλαστικά των επενδυτών και ο συνδυασμός με την άνοδο του spread οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη ενδοσυνεδριακά στα χαμηλά των 1532 μονάδων.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1547,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,93%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες ήταν 3,64%.

H Εθνική Τράπεζα έκλεισε  στα 7,87 ευρώ σημειώνοντας πτώση 2,72%.
Έντονες ρευστοποιήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, ωστόσό στο τέλος ανέκαμψε σχετικά κλείνοντας με πτώση 4,35%. Ρευστοποιήσεις στην Eurobank με πτώση 5,32%.

Πτώση 3,74% για την Τράπεζα Κύπρου και 3,67% για την Marfin Popular.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ κέρδισε οριακά 0,08%.

Κέρδη 3,59% για την ΟΠΑΠ, 0,20% για τον Τιτάνα και 0,70% για τα Ελληνικά Πετρέλαια. Στα 156 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές με πακέτα 9,6 εκατ. ευρώ.
Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top