Select Menu

«Στρατηγός», υπερυπουργός, συντονιστής ή αλλιώς Ραγκούσης

Ο Ραγκούσης είναι ένα πρόσωπο μυστήριο στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Ένα πρόσωπο, το οποίο εξακολουθεί και παραμένει σχετικά άγνωστο, αν αναλογιστεί κάποιος την άκρως θεαματική τροχια που ήδη έχει διανύσει στο πολιτικό μας στερέωμα. Ένας πραγματικά πετυχημένος άνθρωπος, που κανένας δεν γνωρίζει πώς ακριβώς και για ποιον ακριβώς λόγο πέτυχε.
Ένας πραγματικά προβεβλημένος άνθρωπος, που κανένας δεν γνωρίζει για τι ακριβώς προβλήθηκε. Ένας αλεξιπτωτιστής της δημόσιας ζωής.

Ήδη συνδέεται με ένα μεγάλο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι το Σχέδιο Καλλικράτης.
Το να σχεδιάσεις εξ’ αρχής το αυτοδιοικητικό σύστημα μιας ολόκληρης χώρας απαιτεί τουλάχιστον μια τεράστια γνώση και βέβαια μια ανάλογη πολιτισμική παιδεία. Απαιτεί ένα τεράστιο μείγμα γνώσεων οικονομίας, ιστορίας, πολιτικής, χωροταξίας, αλλά και διοίκησης. Θα περίμενε κάποιος μια τέτοια κολοσσιαία αλλαγή να αποτελεί προϊόν μελέτης επιτροπών σοφών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Τέτοιο έργο δεν μπορεί να έχει τη μορφή ενός κοινού νομοθετήματος ενός απλού υπουργού και μάλιστα χωρίς να έχει αναπτυχθεί ένας κοινωνικός και επιστημονικός διάλογος  Χωρίς να εντοπιστούν όλα τα προβλήματα και οι τυχών κίνδυνοι, που μπορούν να ελλοχεύουν από την εφαρμογή του.

Και όμως ένα τέτοιο τιτάνιο έργο το εμφάνισε ο υπερυπουργός Ραγκούσης λίγους μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που φρόντισε για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας με διαδικασίες express στους μετανάστες που έχουν συμπληρώσει μια 5ετία στη Χώρα μας.

Επιγραμματικά σας θυμίζω ότι λίγο πριν από τις εκλογές η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» υπέβαλε στον τότε Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ένα σχέδιο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, το οποίο περιελάμβανε όλες τις θέσεις του σημερινού Κώδικα Ραγκούση (πολιτογράφηση αλλοδαπού στα 5 χρόνια, υποχρέωση αιτιολογίας στην απόρριψη της πολιτογράφησης, κτήση της ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών με απλή δήλωση κλπ.). Ο κ. Παυλόπουλος απέρριψε τις προτάσεις της Επιτροπής, εξηγώντας μάλιστα σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην ΕΣΗΕΑ πού θα οδηγούσε την Ελλάδα μια τέτοια παράλογη νομοθετική ρύθμιση.

Λίγους μήνες μετά, σε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και με Υπουργό τον κ. Ραγκούση, το ίδιο σχέδιο της ίδιας ΜΚΟ γίνεται δεκτό και συνιστά το πρώτο μέρος του περίφημου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών! Μάλιστα η ΜΚΟ έβγαλε στην ιστοσελίδα της και πανηγυρικό δελτίο τύπου, στις 23.12.2009, «χαιρετίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης» που περιλαμβανόταν στο δικό της το σχέδιο και ζητώντας «να μην υπαναχωρήσει σε πιέσεις που ήδη ξεκίνησαν για λιγότερο φιλελεύθερες λύσεις»! Για του λόγου το αληθές όποιος θέλει μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ (www.hlhr.gr) όπου θα βρει το κείμενο του σχεδίου Κώδικα που απεστάλη στο Υπουργείο, την επιστολή στον Υπουργό, τα δελτία τύπου, αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διοίκηση της ΜΚΟ με την επωνυμία «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της οποίας τα κείμενα υιοθέτησε η Κυβέρνηση ως νέο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας είναι ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου με έντονη συγγραφική δραστηριότητα υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των …μειονοτήτων στην Ελλάδα, επιχειρώντας να παρουσιάσει την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας «μακριά από την ελληνοκεντρική θεώρηση που προτάσσει κατά βούληση τα εθνικά δίκαια», όπως λέει ο ίδιος σε σχετικό βιβλίο, που έχει συγγράψει από κοινού και με άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης. Υπήρξε επίσης ενεργό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων που υποστήριξε την ίδρυση σκοπιανής «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού» στη Φλώρινα, κεντρικός ομιλητής σε ημερίδες στο Πάντειο για την τσαμουριά και τους τσάμηδες και πολλά άλλα.

Όπως καταλαβαίνετε ο κύριος Ραγκούσης επιτρέπει σ’ αυτούς τους κύκλους να νομοθετούν και να καθορίζουν ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι !!!





Τώρα εμφανίζεται και πάλι ο ίδιος κύριος Ραγκούσης να θέλει να ρυθμίσει και την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία. Ένα σχέδιο με σκοπό να δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις μέσα στον εθνικό κορμό. Να ενεργοποιήσει "φυγόκεντρες" τάσεις, οι οποίες στα όριά τους θα απειλούν με διάλυση το ίδιο το κράτος. Να δημιουργήσει συνθήκες "κληρονομιάς" και δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα να βάλει κάποιους τους "κληρονόμους" να σκοτωθούν μεταξύ τους.

Αυτό ακριβώς είναι το Σχέδιο Καλλικράτης.


Ποιος είναι όμως ο κος Ραγκούσης;

Το βιογραφικό του Γιάννη Ραγκούση
  • Γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1965.
  • Παντρεμένος με την Κατερίνα Ρούσσου και πατέρας τριών παιδιών.
  • Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα.
  • Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Σάσσεξ της Μ. Βρετανίας στην Οικονομική Ανάπτυξη.
  • Δήμαρχος Πάρου, εκλεγμένος το 2002 με 54,7% και το 2006 με 67,7%.
  • Μέλος του Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Κυκλάδων, επικεφαλής της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

    Πολιτική δράση
  • Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ 1994-1996.
  • Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ 1991-92.
  • Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Ν. ΠΑΣΟΚ, όταν η νεολαία ΠΑΣΟΚ έγινε για πρώτη φορά μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Νεολαίας 1990-91.
  • Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ 1986-89 και της ΕΦΕΕ 1991-92.

    Επαγγελματική εμπειρία
  • Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) από την ίδρυσή του μέχρι το 1995.
  • Ειδικός σύμβουλος του Έλληνα Επιτρόπου κ. Χρ. Παπουτσή 1995-98.
  • Από το 1999 μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης εστιατορίου franchising (Goody's) στην Πάρο.

Θα εξετάσουμε το βιογραφικό του με τη σειρά που το παρουσιάζει ο ίδιος. 


Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΘ με βαθμό άριστα.
Στις εποχές που ο Αμερικανοεβραίος "κοσμήτορας" του Μπέρκλεϊ φορούσε ακόμα ζιβάγκο και "πουλούσε" την περίφημη "Αλλαγή", διαλύοντας ταυτόχρονα τα ελληνικά Πανεπιστήμια σπούδασε ο Ραγκούσης στο ΑΠΘ και μάλιστα στο Οικονομικό. Στην πιο εύκολη σχολή από ιδρύσεως πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μάλιστα στις εποχές εκείνες, που ήταν "μαγκιά" όχι μόνον να βρίζεις τους καθηγητές κατά πρόσωπο, αλλά και να θεωρείς αδιαπραγμάτευτο "δικαίωμα" να αντιγράφεις στις εξετάσεις, Ήσουν σχεδόν "αντιστασιακός", αν έκλεβες στις εξετάσεις. Όλα αυτά για τους απλούς φοιτητές Τους "άσχετους", Τους "απ’ έξω". Πανσπουδαστική, ΠΑΣΠ και ΔΑΠ γνώριζαν εποχές μεγάλης δόξας. Υπόσχονταν άνευ διαβάσματος "επιτυχίες" στους νεοφώτιστους. Αρκούσε να ενταχθείς στις τάξεις τους και η σχολή στην οποία φοιτούσες γινόταν αυτόματα "ευκολότερη" …Πολύ "ευκολότερη". 

Οι καθηγητές τούς προσκυνούσαν, γιατί ο "κοσμήτορας" του Μπέρκλεϋ είχε φροντίσει να εξαρτά τα επιστημονικό τους μέλλον και την πανεπιστημιακή τους εξέλιξη από την ψήφο του κάθε κομματοφοιτητόσκυλου. Η συμπεριφορά των καθηγητών απέναντι σ' αυτά τα αποθρασυσμένα και εξαγριωμένα κομματόσκυλα ήταν πάγια: …"Μην αγχώνεστε για τα μαθήματα. Να τα θεωρείτε περασμένα. Όποτε σας βολεύει περάστε απλά να μας δείτε".Αυτά, τα οποία μας ενδιαφέρουν τώρα, είναι αυτά, τα οποία έκανε ειδικά ο Ραγκούσης.

Ο "αριστούχος"  και σημερινός θεματοφύλακας της αξιοκρατίας στην Ελλάδα .
Ο Ραγκούσης, που γεννήθηκε το 1965. Γιατί δίνουμε τόση έμφαση στη χρονιά γέννησης;
Γιατί η καλή ανάγνωση του βιογραφικού του βγάζει "θέματα".
Κάποιος, ο οποίος ήταν γεννημένος τον Δεκέμβρη του 1965 και μάλιστα "αριστούχος" μπήκε στο Πανεπιστήμιο το 1984. Το Οικονομικό είναι μια σχολή τετραετούς φοίτησης. Άρα;
Άρα, ένας φοιτητής, ο οποίος μπήκε σ' αυτό το 1984, το 1988 θα έπρεπε να ορκίζεται.
Πόσο μάλλον ένας "αριστούχος". Ο Ραγκούσης όμως, πάνω στη "φούρια" του να μας δείξει τα "προσόντα" του, μας αποκαλύπτει ότι μέχρι το 1992 ήταν γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ και άρα φοιτητής. Αυτό είναι ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ.
Οκταετής "αριστούχος" μόνον ο Ραγκούσης έχει υπάρξει.


Το μεταπτυχιακό του στο Σάσσεξ της Αγγλίας.
Βρετανικό μεταπτυχιακό σε επαρχιακό πανεπιστήμιο και μάλιστα με θέμα την οικονομική ανάπτυξη είναι τόσο δύσκολο, που είναι σαν να αερίζεις τα γεννητικά σου όργανα με εφημερίδα. 
Όμως, εκτός από δύσκολο είναι και σπάνιο. Ελάχιστοι πρέπει να το έχουν σκεφτεί και ακόμα πιο λίγοι να το έχουν καταφέρει. Φορτηγά με μεταπτυχιακές εργασίες πάνω στην οικονομική ανάπτυξη ξεφορτώνονται κάθε χρόνο στα βρετανικά καζάνια για χαρτοπολτό. Είναι τόσο σημαντικές αυτές οι εργασίες, που δεν τις αφήνουν ούτε καν να γεράσουν στα ράφια. Ακόμα δεν έχεις ξενοικιάσει το σπίτι στην Αγγλία και η εργασία σου έχει ήδη πολτοποιηθεί, γιατί έρχονται άλλοι φουριόζοι να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα μ' εσένα. Τόσο δύσκολο, σπάνιο και απαιτητικό είναι το μεταπτυχιακό του Ραγκούση. Πραγματικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα βρετανικά πανεπιστήμια με την αποθήκευση τόσο "πρωτότυπων", "πολύτιμων" και σπάνιων εργασιών πάνω στην οικονομική ανάπτυξη.

Επαγγελματική εμπειρία
Αφού είδαμε την "επιστημοσύνη" του ανδρός, θα δούμε τώρα το πρακτικό νόημά της.
Το ΠΑΣΟΚ παίρνει έναν ανεπάγγελτο, άσχετο, άεργο και άνεργο πρώην αιώνιο φοιτητή και τον διορίζει σύμφωνα με το βιογραφικό του ιδίου "Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας''  (ΚΕΘΙ). Τον διορίζει μάλιστα σαν τον απόλυτο ειδικό, εφόσον τον διορίζει από την αρχή της ίδρυσης αυτού του κέντρου. Το χεράκι του παριανού από την κομματική τσέπη μπαίνει για πρώτη φορά στην κρατική τσέπη. Οι γονείς του θα πρέπει να ήταν υπερήφανοι για την επιστημοσύνη του γόνου τους, που "αναγνωρίστηκε" με τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Του Γενικού. Πρέπει να αισθάνονταν σαν τον Παπαγιαννόπουλο στο έργο με την Καρέζη. Το θαύμα της Πάρου. Μετά τα μάρμαρα ο Ραγκούσης ήταν το γνωστότερο προϊόν της. 29 χρονών Γενικός Διευθυντής με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια. Μάλλον ήταν πιο "πράσινος" από όλους τους "πρασινωπούς" ανταγωνιστές του.

Όμως, ο Ραγκούσης δεν αρκούνταν σ' αυτό. Ήταν ανήσυχος. Αφού λοιπόν κατέλαβε με την "αξία" του την κομματική θέση του διευθυντή, άνοιξε κι άλλο τα φτερά του. Και πάλι μόνος του.
Χωρίς να εκμεταλλευτεί και πάλι το κόμμα. Δεν καταδεχόταν αυτός ο "άξιος" να εκμεταλλευτεί το κόμμα. Εντελώς αξιοκρατικά έγινε ειδικός σύμβουλος του Παπουτσή.
Αυτό γινόταν από το 1995 έως το 1999. Για μια τετραετία ο άεργος και ο ανεπάγγελτος είχε βρει την άκρη, για να ζει με το κρατικό χρήμα. Τι έγινε όμως και το 1999 αποφάσισε να μπει στα βαθιά νερά της ιδιωτικής οικονομίας; Πώς ένα παράσιτο του κομματικού "σωλήνα" αποφάσισε να εγκαταλείψει το σίγουρο και εύκολο βόλεμα του κρατικού "θερμοκηπίου" για ένα αβέβαιο μεροκάματο στον άγριο ιδιωτικό τομέα; Αυτό το μυστήριο δεν το αποκαλύπτει το βιογραφικό του Ραγκούση. Δυστυχώς όμως γι' αυτόν το αποκαλύπτει το βιογραφικό του Παπουτσή.

 Το 1999 ο Παπουτσής απλά δεν μπορούσε να συνεχίζει να τον "ταΐζει". Ο Παπουτσής το 1999 εγκατέλειψε τη θέση του Επιτρόπου, για να συμμετάσχει στις εκλογές του 2000. Άρα ο Ραγκούσης δεν "βούτηξε" μόνος του στα βαθιά νερά της ιδιωτικής οικονομίας, αλλά "έπεσε" σ' αυτά, επειδή έφυγε από τα πόδια του η "εξέδρα" στην οποία πατούσε. Απλά, ως έξυπνος νέος, όλο και κάτι θα πήρε από αυτήν για να πορευτεί.

Αν ασχοληθούμε με τα Goody’s, όλο και κάπου θα τους ήταν χρήσιμος ο "ειδικός σύμβουλος" του Επιτρόπου με αρμοδιότητα εκτός όλων των άλλων και στην πολιτική των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν, που η Goody’s δοκίμαζε τη διεθνή της καριέρα και είναι προφανές ότι είχε ανάγκη τον Επίτροπο και βέβαια τον σύμβουλό του. Το 1997 ήταν που μια ευρωπαϊκή επιχείρηση, όπως η Goody’s, αναζητούσε "πλάτες", για να μπει στις εκτός Ε.Ε. αγορές της Κύπρου, της Βουλγαρίας, αλλά και της Πορτογαλίας. Μάλλον με πληρωμή σε "είδος" πήρε ο Φτωχοραγκούσης το Franchising των Goody’s. Το τελευταίο λάφυρο από την "εξέδρα" Παπουτσή.
Όμως, ακόμα κι αν δεν είναι έτσι όπως υποθέτουμε, ελάχιστη είναι η διαφορά. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει, είναι άλλο. Μας ενδιαφέρει ότι στην πραγματικότητα ο "επιστήμονας" Ραγκούσης ένα πράγμα έκανε στη ζωή του μακριά από το ΠΑΣΟΚ και τους "αξιοκρατικούς" μηχανισμούς του …
Τα Goody’s.

Αυτό έκανε ο λαθρομετανάστης στη χώρα της επιτυχίας Ραγκούσης. Το μόνο πράγμα που έκανε μόνος του ήταν που άνοιξε σαντουϊτσάδικο. Ο "επιστήμων". Στο ψήσιμο μπιφτεκιών κατέληξε ο ειδικός σύμβουλος Επιτρόπου της Ευρώπης. Το άνοιξε μάλιστα πληρώνοντας το νταβατζιλίκι του Franchising, για να κάνει σίγουρη επιτυχία πάνω στις πλάτες άλλων. Ούτε καν δικό του "ταχυφαγείο" δεν τόλμησε ν' ανοίξει. Αυτός ο άξιος και επιστήμων έρχεται σήμερα και εμφανίζεται σαν υπερυπουργός  Θεματοφύλακας των πάντων στην Ελλάδα.

Τι συμπέρασμα βγάζουμε;
Ότι ο Ραγκούσης είναι ο τελευταίος, που δικαιούται να πάρει αυτόν τον ρόλο. Είναι ένα από τα πλέον κλασικά παραδείγματα κομματικού παρασιτισμού στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. "Χτισμένος" εξ αρχής ως παράσιτο. Δεν είναι απλά ένα παράσιτο, που είδε "φως" στο ΠΑΣΟΚ και μπήκε, όπως κάποιοι αρχαιότεροι πρασινοφρουροί από αυτόν. Είναι ένα παράσιτο, το οποίο "κατασκευάστηκε" από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. "Παράσιτο", το οποίο "κατασκευάστηκε" μετά το θρυλικό 1981. Παράσιτο της γενιάς που τώρα αγωνίζεται να μπει στα "πράγματα" και στη νομή εξουσίας. Από τη στιγμή που εγκατέλειψε τους κόλπους της οικογένειάς του, εντάχθηκε στους κόλπους του κόμματος και δεν βγήκε ποτέ από αυτούς. Στους "κόλπους" και βεβαίως στην τσέπη του κόμματος.

Σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή του ο Ραγκούσης μόνον τα τρία χρόνια του Goody’s έφαγε ψωμί με τη δική του "μαγκιά", όπως κάνει καθημερινά ο κάθε πολίτης. Όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του τον ταΐζει είτε το κρατικοδίαιτο κόμμα είτε ο κρατικός μηχανισμός και άρα εμείς. Αγράμματος, αστοιχείωτος και στην ουσία ανεπάγγελτος.

Το καλύτερο όμως σας το φύλαγα για το τέλος...
Διότι πολύ σωστά θα συμπεραίνετε μια παράλειψη (ηθελημένη) και θα διερωτηθείτε ''καλά στην επαγγελματική του αποκατάσταση, τον συντηρούσε το ΠΑΣΟΚ, στα φοιτητικά του χρόνια και ιδιαίτερα στο μεταπτυχιακό του πού βρήκε τα λεφτά;''

Είχε φροντίσει η θεία απο το Αμέρικα!!!!
Μια κοπέλα από τις Κυκλάδες, που ζούσε στην Καλλίπολη του Πειραιά και πήγε στο «Αμέρικα»

Ένα πολύτιμο ντοκουμέντο από το αρχείο του Ellis island
Διαβάζουμε:

Όνομα: Βικτωρία (Victoria)
Επώνυμο : Σαραγκούση (Saragousi)
Εθνικότητα: Αγγλική/Εβραϊκή
Τελευταία διαμονή: Καλλίπολη, Ελλάς
Ημ. Αφίξεως: 8 Σεπ.1920
Ηλικία : 23 ετών
Πλοίο :ΠΑΤΡΙΣ
Λιμάνι Αναχώρησης:Πειραιεύς

Συμπέρασμα. Μόλις πάτησε στην Αμερική, έβγαλε την κουκούλα της Ελληνίδας και από Βίκυ Ραγκούση, έγινε Βικτωρία Σαραγκούση (Victoria Saragousi)

-Στο Άουσβιτς έχουμε δύο Σαραγκούσση
JO1995p12379-12388 Saragoussi Allègre né le 2 février 1910 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)
JO1995p12379-12388 Saragoussi Bitty né en 1909 à Salonique (Grèce) décédé le 14 novembre 1942 à Auschwitz (Pologne)

Γιαννάκη, η θεία από το Αμέρικα έστελνε ντόλαρς στον παππού;

Γνωρίζουνε  πολυ καλά λοιπόν Ο Πάγκαλος, η Διαμαντοπούλου και τα άλλα επιφανή μέλη της Λέσχης σε ποίον αναθέτουν αυτά τα επικίνδυνα και ανθελληνικά "νομοθετήματα" της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. 

Γνωρίζουνε πολύ καλά σε ποιον φορτώνουν το πιο επικίνδυνο υπουργείο της εποχής του ΔΝΤ και της διάλυσης του ελληνικού κράτους.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι όχι μόνο γνωρίζει ποιες ακριβώς είναι οι συνέπειες που έχουν τα νομοθετήματα, τα οποία έχει "χρεωθεί" ο κύριος Ραγκούσης αλλα πρόκειτε περι ενός αρίστου προμελετημένου εγκλήματος, πρόκειτε για έναν διορισμένο Δήμιο της Χώρας μας.

Και το πιό μυστικό έγκλημα δε μπορεί να μείνει κρυμμένο
στο διαπεραστικό βλέμμα του Βασιλιά του Σύμπαντος.
Αυτός ξέρει να το ξεσκεπάζει στα βάθη της καρδιάς.
Άλλοτε το τιμωρεί στη στιγμή, άλλοτε αναβάλλει την τιμωρία.
Άν κάποιος εγκληματίας μας φαίνεται, στην αρχή, ότι ξέφυγε άπ'την τιμωρία του,
δεν είναι λιγότερο σίγουρη, φτάνει πάντα.
Η ποινή που άξιζε στούς πατέρες πέφτει πάνω στα παιδιά τους και τους απογόνους τους...
~ ΣΟΛΩΝ ~

 Λόγιος Ερμής ϶ϵ
 
2)Πηγή
3)Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top