Select Menu


Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση του υπευθύνου της «Hellas Power», κατηγορούμενου για μια απο τις μεγαλύτερες απάτες στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία!


Η δίκη για την υπόθεση των δύο παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015, με τους υπευθύνους τους να είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες, που, κατά περίπτωση, αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και λαθρεμπορία.


Στην υπόθεση είναι βασικοί κατηγορούμενοι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών, Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας και Νίκος Δεκόλης, με άλλους 14 συγκατηγορουμένους, στελέχη των εταιριών, αλλά και πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην διαδικασία διοχέτευσης των χρημάτων εκτός Ελλάδος. 


Στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των δύο παρόχων, αν και εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν προχωρούσαν στην απόδοση των χρημάτων αυτών στο Δημόσιο, αλλά «τουναντίον τα παρακράτησαν και τα ενσωμάτωσαν στην περιουσία τους». Η ζημιά του Δημοσίου εκτιμάται, σύμφωνα με την δικογραφία, ότι φθάνει τα 260 εκατομμύρια ευρώ και αφορά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2011 έως Νοέμβριο 2012. 


Η δίωξη για την υπόθεση είχε ασκηθεί μετά από εισαγγελική έρευνα που είχε διαταχθεί, με αφορμή πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, το οποίο διαπίστωνε ότι ποσά που όφειλαν οι δύο εταιρίες στον ΔΕΣΜΗΕ φυγαδεύονταν μέσω εξωχώριων εταιριών σε ελβετικές και άλλες Τράπεζες. 


Λέτε να το ήξερε ο Μηλιώνης ότι ήταν «αθώος» για αυτό και το γλεντούσε με άφθονη σαμπάνια από το 2014;

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top