Select Menu


Ο καστανάς, ο κουλουράς, η καθαρίστρια, ειναι αυτά τα τρία επαγγελματα που χωρίς να έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους έριξαν την χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας, ειναι αυτοί οι εργαζόμενοι που έριξαν τα ταμεία στα τάρταρα, και όχι, δεν ειναι ούτε οι off shore, ούτε τα δομημένα ομόλογα, ούτε τα χρηματιστηρια, ούτε το πανηγύρι της ολυμπιάδας, ούτε τα μαύρα ταμεία της Siemens, ούτε ο Σημίτης με τα θαλασσοδάνεια, ούτε το PSI, ούτε οι κομπίνες των εταιριών Energa Hellas Power.

Αφορμή για το παρόν κείμενο είναι μια είδηση η οποία πιθανότατα πέρασε ως συνήθως «στα ψιλά», καθώς η δημόσια συζήτηση μοιράζεται μεταξύ βοσκότοπων, καναλαρχών, θαλασσοδανείων και (προ πολλού) χρεοκοπημένων τραπεζών: μια 51χρονη καταδικάστηκε στη Λάρισα σε 15 χρόνια κάθειρξη, επειδή προ 20 ετών είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού της, προκειμένου να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε κρατικό παιδικό σταθμό θεσσαλικού δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίστηκε, είχε τελειώσει την Ε΄ όχι όμως και την ΣΤ΄Δημοτικού, κάτι που θεωρείτο «απαραίτητο προσόν» για τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού για τον τομέα της καθαριότητας κατά το μακρινό 1996.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, λοιπόν, υπήρξε άτεγκτο με την εν λόγω περίπτωση. Την καταδίκασε για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση αλλά και της απάτης, καταλογίζοντας της μάλιστα και οικονομική ζημιά εις βάρους του Δημοσίου συνολικού ύψους περίπου 300 χιλιάδων ευρώ. Να σημειωθεί, βέβαια, πως η συγκεκριμένη «οικονομική ζημιά» προκύπτει από τις συνολικές μεικτές αποδοχές που έλαβε η 51χρονη από την εργασία της ως καθαρίστρια τα τελευταία 20 χρόνια.

Σύμφωνα δε με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα eleftheria.gr, το δικαστήριο δεν κάμφθηκε ούτε από τα υπερασπιστικά επιχειρήματα σχετικά με τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες στην οικογένειά της (μεταξύ των οποίων και η τοξικομανία συγγενικού της προσώπου), που καθιστούσε επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης εργασίας προκειμένου αυτή να συντηρηθεί. Πολλώ δε μάλλον οι δικαστές δε φαίνεται να συγκινήθηκαν ούτε από τον ισχυρισμό περί «ισάξιας αντιπαροχής λόγω εργασίας σε σχέση με τη ζημιά που επήλθε από την πράξη της», ούτε όμως κι από έκθεση που πιστοποιούσε το ζήλο και την αφοσίωση που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια στην εργασία της.

Διαβάζει ο Χριστοφορακος την παραπάνω είδηση απο μια γωνία και έχει σκάσει στα γέλια.

Εντάξει δεν λέω, θα πρέπει να τιμωρηθεί εφόσον "εξαπάτησε" το κράτος και πήρε τη θέση πιθανώς από κάποια άλλη κυρία η οποία επίσης μπορεί να είχε ανάγκη και να ήταν το ίδιο ή ακόμα και περισσότερο ευσυνείδητη.

Όμως κύριοι της δικαιοσύνης, αν φάει αυτή η γυναίκα 15 χρόνια, στη βάση της αναλογικότητας, ποια ποινή θα επιβληθεί, όταν θα φτάσει –αν φτάσει ποτέ- στο ακροατήριο, η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με το «πλαστό» έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια αυξάνοντας το χρέος κατά 210 δισ. ευρώ;

Μας λιβανίζουν απο το πρωί μέχρι το βράδυ με το ότι η δικαιοσύνη, οι δικαστές και οι εισαγγελείς είναι άτεγκτοι, αποτελώντας τον ισχυρότερο πυλώνα της δημοκρατίας μας.

Γι’ αυτό και ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη της Energa για την υπόθεση της υπεξαίρεσης που σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με διακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Βλέπετε ο Mr Energa δεν έπαιρνε μισθό από το δημόσιο, απλά εισέπραττε από τους πελάτες του τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (τότε ΕΕΤΗΔΕ) και ξεχνούσε να τον αποδώσει στον δικαιούχο, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο!

Είναι αποδεδειγμένο ότι ο Μηλιώνης, ΔΕΝ πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού, ούτε πουλούσε κάστανα χωρίς άδεια. Και άδεια είχε και πτυχίο...

Νομίζω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα δυσκολευτεί πολύ να μας εξηγήσει πώς συμβαίνει και καταδικάζεται μια καθαρίστρια για το αδίκημα της πλαστογραφίας, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος και ανενόχλητος ο Μηλιώνης, ο Γεωργίου, ο Τσουκάτος, ο Χριστοφοράκος, ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Ρουσσόπουλος, ο Παπακωνσταντίνου και όλοι αυτοί οι κύριοι που αποδεδειγμένα έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις εις βάρος του δημοσίου!

Εχει βρωμίσει ο τόπος από την διάχυτη ανομία, την ίδια ώρα που σεσημασμένοι μεγαλοδικηγόροι “επιτυγχάνουν” να αθωώνουν τους πελάτες τους, οι οποίοι έχουν πάρει παραμάσχαλα όλο τον ποινικό κώδικα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και πάει λέγοντας.

Και η αρμόδια Πολιτεία ανύπαρκτη απλώς παρακολουθεί σαν ταπεινωμένη παλλακίδα τις στημένες Δίκες, τις αποφάσεις που υποκλίνονται στους ισχυρούς και φυλακίζουν τους αδυνάτους.

Άραγε αυτοί οι άνθρωποι που είναι δικαστές-δημόσιοι λειτουργοί στους οποίους βασίζεται εν μέρει η Δημοκρατία της χώρας είναι  άξιοι γι' αυτό;

Αυτούς ποιος τους ελέγχει; Είναι τίμιοι; Είναι ικανοί; Είναι εχέφρονες;

Γιατί αυτοί που εργάζονται μόνιμα στην υπηρεσία του κράτους δεν θέλουν αξιολόγηση και αξιοκρατία; 

Σε κάθε περίπτωση, η αντιδιαστολή μεταξύ της σπουδής που επιδεικνύουν σε περιπτώσεις όπως της 51χρονης και της διστακτικότητας (ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να χαρακτηρίσει τη στάση τους) σε αντίστοιχες όπως της Siemens, του Noor 1, της Energa και πολλών άλλων, μιλά από μόνη της.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top