Select Menu


Νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά του κράτους απο την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι κόλαφος για τα οικονομικά της Ελλάδας καθώς πέρα απο την αποκάλυψη αδικαιολόγητης τρύπας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο ομολογεί πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα ούτε ποίοι συμμετέχουν στον δανεισμό μας, αλλά ούτε και το ακριβές ποσό ή το πού διοχετεύτηκε η ρευστότητα από την επαναγορά τίτλων!

Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε μερικά επιπρόσθετα στοιχεία απο την συγκεκριμένη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, (μέχρι τη σελίδα 33 από τις 95) ενδεικτικά για την κατάσταση που επικρατεί:

1) Τα φορολογικά πρόστιμα που επέβαλλαν σε εννέα χρόνια σε επαγγελματίες κι εταιρίες ανέρχονται στα 25 δισεκατομμύρια. Περιουσίες αντίστοιχης και πολύ μεγαλύτερης αξίας θα κατασχεθούν με αυτόν τον νομότυπο τρόπο ώστε να καταλήξουν στο ΤΑΙΠΕΔ κι από εκεί στους ξένους τοκογλύφους με διαδικασίες express και με ασήμαντο αντάλλαγμα.


2) Εδώ το ελεγκτικό συνέδριο διαπιστώνει κινήσεις εσωτερικού δανεισμού ύψους (κρατηθείτε!) 675 Δισεκατομμυρίων ευρώ! Οι ελεγκτές προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις κινήσεις αυτές χωρίς να επιτρέψουν σ' εμάς να κατανοήσουμε τον μηχανισμό.
Δεν έχουν στοιχεία για το ποιοι οργανισμοί συμπεριλαμβάνονται στους πιστωτές και με ποιον τρόπο έγινε αυτή η εγγραφή. Ζητούν στοιχεία κι εξηγήσεις από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ... και αυτοί τους δείχνουν τα μπαλάκια τους. Και μιλάμε για 675 Δισεκατομμύρια λογιστικό μαγείρεμα. 


Σημειώστε ότι στον ΟΔΔΗΧ ήταν η Goldman Sachs που μας έστελνε τα καμάρια της.


3) Πληρώθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια σε δαπάνες που ΔΕΝ υπήρχαν στον προϋπολογισμό που αφορούσαν φυσικά ...ταμειακές διευκολύνσεις και νέα δάνεια ...κι αντίθετα δεν καταβλήθηκαν τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Προτεραιότητα έχουν ΠΑΝΤΑ οι τοκογλύφοι στο μυαλό των πολιτικών.


4) Θυμάστε το ΚΕΕΛΠΝΟ που μοίραζε εκατομμύρια στα λαμόγια της δημοσιογραφίας δήθεν για διαφήμιση σε μαϊμού ειδησεογραφικές ιστοσελίδες; Ε, λοιπόν τα λεφτά που μοίραζε...ήταν από ΔΑΝΕΙΑ που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και μόνο για τα τοκοχρεωλύσια ενός έτους ...μας κόστισε ... 15 εκατομμύρια ευρώ! Είχε πάρει δάνειο ,στο δικό μας όνομα...200.000.000 ευρώ και τα έκαναν φύλλο και φτερό. 
5) Λίγο παρακάτω βρίσκουμε ότι ΠΑΛΙ δεν είχαν προβλέψει 10 Δισεκατομμύρια για πληρωμές που αφορούσαν δάνεια.


Όπως διαπιστώνουμε οι κλόουν που μας κυβερνούν εκτός από το Σύνταγμα ...έχουν καταστήσει χαρτί υγείας ακόμα και τον Προύπολογισμό της χώρας ....εννοείται χωρίς την παραμικρή συνέπεια. 

Εμείς απειλούμαστε με κατασχέσεις αν δεν πληρώσουμε τους φόρους της ΕΠΟΜΕΝΗΣ χρονιάς προκαταβολικά ... κι αυτοί παρουσιάζουν εικονικούς Προύπολογισμούς, κάνουν μαγειρέματα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, ξεχνούν να προβλέψουν δεκάδες δισεκατομμύρια δαπανών αλλά θυμούνται να ΚΟΨΟΥΝ τα ψιλά από την πραγματική οικονομία, από την ενίσχυση των ανέργων και από την Υγεία.

Ολόκληρη την έκθεση μπορείτε να την κατεβάσετε σε μορφή PDF από την ιστοσελίδα της Βουλής εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/9808948.pdf

Αν υπήρχε Δικαιοσύνη θα έπρεπε να πάει φυλακή πολύς κόσμος αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες οι εξουσίες βρίσκονται στα χέρια μίας συμπαγούς κι αποφασισμένης συμμορίας.

Σ.Σ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top