Select Menu


Η εισαγγελέας βγάζει "καθαρούς" όλους τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των "ιερών ανταλλαγών" μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου (ΙΜΒ) και του ελληνικού Δημοσίου και όπως ήταν αναμενόμενο κυρίως τα πολιτικά πρόσωπα!

Παρακάτω η είδηση όπως θα τη διαβάσετε στα συστηματικά ΜΜΕ, όπου όλοι οι συνήγοροι "ομόφωνα" "συγχαίρουν" την κυρία Εισαγγελέα για την "απόλυτα ορθή και τεκμηριωμένη πρότασή" της. Αλήθεια θα υπήρχε ποτέ περίπτωση κάποιος συνήγορος να εναντιωνόταν στην πρόταση της Εισαγγελέως που βγάζει λάδι τον πελάτη του;

Πρόταση εισαγγελέα: Αθώοι όλοι για την υπόθεση Βατοπεδίου 
Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, βάσει των στοιχείων της δίχρονης διαδικασίας, για κανέναν από τους κατηγορούμενους δεν στοχειοθετούνται οι αξιόποινες πράξεις. Οι κατηγορίες για απιστία, απάτη, ψευδορκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τις οποίες παραπέμφθηκαν, δεν βρέθηκαν σε κανένα σημείο της υπόθεσης. 
Ουσιαστικά, η υπόθεση που απασχόλησε για αρκετά χρόνια την ειδησεογραφία και γύρω από την οποία πετάχτηκαν τόνοι λάσπης, πλησιάζει στο τέλος της και δεν αποκλείεται να δικαιωθούν όλοι όσοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για πολιτικές σκοπιμότητες, όπως αποδεικνύεται. 

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Απόλυτα ορθή και τεκμηριωμένη η πρόταση της Εισαγγελέως» 
 
Ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε «μάχες» στις δικαστικές αίθουσες μίλησε αποκλειστικά στο Newsbomb.gr για την πρόταση του Εισαγγελέως. 
«Η πρόταση της κυρίας εισαγγελέως είναι απόλυτα ορθή και τεκμηριωμένη, όσο αφορά στα νομικά αλλά και στα πραγματικά ζητήματα της υπόθεσης του Βατοπεδίου», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος. 
Και πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Δημητρακόπουλος: «Σημαντικό ιδιαίτερα είναι ότι, στη πρόταση της εισαγγελέως περιλαμβάνονται πολλά στοιχεία που αφορούν σε παλιά και μεγάλης αξίας αντικείμενα της Μονής, τα οποία δημιουργούν την πεποίθηση - σύμφωνα με την εισαγγελέα - πως δεν μπορούν να ανήκουν αλλού, πέραν της Μονής Βατοπεδίου». 

Τι ανέφερε στην πρότασή της η Εισαγγελέας Βασιλική Κρίνα 
«Οι κατηγορούμενοι, ουσιαστικά, εκτελούσαν χωρίς δόλο κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς ήταν πεπεισμένοι ότι εκτελούσαν σύννομες ενέργειες», είπε η κ. Κρίνα.
Όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, αρμόδια να αποφασίσουν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι τα πολιτικά δικαστήρια. 
Για τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης δηλαδη των δύο φερομένων ως ηθικών αυτουργών, του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου η εισαγγελέας τόνισε ότι:  
«Οι επαφές που είχαν με κατηγορούμενους δεν αποδεικνύουν ότι οι μοναχοί τους εξώθησαν στην τέλεση αξιοποίνων πράξεων. Πίστευαν και πιστεύουν ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η Βιστωνίδα τους ανήκει. Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι οι μοναχοί επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ ούτε αποδείχθηκε ότι είχαν δυνατότητα επιλογής ακινήτων που θα περιέρχονταν στην κατοχή τους με τις ανταλλαγές. Ορισμένα από αυτά μάλιστα με τα ελλατώμματα που είχαν όχι μόνο δεν ωφέλησαν, αλλά ζημίωσαν τη Μονή. Πώς μπορείτε να δεχθείτε ότι έγκριτοι επιστήμονες, για κανέναν από τον οποίους δεν διαπιστώθηκε θρησκοληψία, ότι πείστηκαν να συμβάλλουν στη μείωση της περιουσίας του δημοσίου χωρίς οικονομικό όφελος ή άλλο κίνητρο από δύο μοναχούς που είχαν απαρνηθεί τα εγκόσμια;», είπε η κ. Κρίνα. 
Κλείνοντας η εισαγγελέας σε προσωπικό τόνο είπε απευθυνόμενη πλέον στους δικαστές που σε λίγο καιρό θα κληθούν να ανακοινώσουν την απόφασή τους: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι κληρώθηκα εισαγγελέας δεν με ενδιέφερε αν στην υπόθεση τοποθετήθηκε ταμπέλα. Αν αποτέλεσε σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Με ενδιέφερε μόνο αν η συμπεριφορά των κατηγορουμένων όπως αποτυπώνεται στο βούλευμα στοιχειοθετεί τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και αν αυτές αποδεικνύονται. 
Κατά τη γνώμη μου δεν αποδεικνύονται. Προτείνω να κηρυχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι αθώοι». 

Σάκης Κεχαγιόγλου: Πλήρως θεμελιωμένη η πρόταση της εισαγγελέως 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κωνσταντίνου Γκράτσιου, Σάκης Κεχαγιόγλου, σχολιάζοντας την πρόταση της εισαγγελέως, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πλήρως θεμελιωμένη εισαγγελική πρόταση, για την οποία εκφράζω την απολυτη ικανοποίηση μου, θέτει την όλη υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις». 
Πηγή: newsbomb.gr
Σχετικά με τη υπόθεση, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάρτηση του Πρώην Πράκτορα της ΕΥΠ Μανώλη Χατζησάββα πριν λίγες μέρες εδώ, όπου αποκαλύπτει ακριβώς σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα λεφτά του σκανδάλου!


Ο Θεός να συγχωρέσει τον Βγενόπουλο με τις "βιβλιοθήκες" προς τους Δικαστές της, ρημαγμένης από τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και τους παρατρεχάμενούς τους, χώρας.


Κι εσύ κορόιδο Έλληνα συνέχισε να επιβαρύνεσαι και να πληρώνεις τα μνημόνια, μέχρι να σβήσει ο ήλιος...Αυτά είναι τα "Μαύρα" των παπάδων, των πολιτικών και όσων βγάζουν "λαδάκι" για να "λαδώσουν" το εντεράκι τους....Ο Μανώλης Χατζησάββας εμπλέκει και τον Π.Καμμένο!

Σύμφωνα με τον Μανώλη Χατζησάββα σε δεύτερο άρθρο του για τη υπόθεση εδώ, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ήταν για όλα ενήμερος και αντί να προστατεύσει τη χώρα, "προστάτευσε" τον φίλο του και εμπλεκόμενο στην υπόθεση Γιώργο Βουλγαράκη!Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο πρώην πράκτορας,  ο κ. Καμμένος έλαβε από τον Μανώλη Χατζησάββα την απόρρητη Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος το 2011 μαζί με πολλά άλλα στοιχεία για πολλές "βρώμικες" υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου των υποβρυχίων, της υπόθεσης του Δικτύου Οργανωμένου Εγκλήματος με "ξέπλυμα" βρώμικου χρήματος τουλάχιστον 300.000.000 Ευρώ μια υπόθεση που σχετίζεται και με την Ιερά Μονή του Βατοπεδίου (ΙΜΒ), υποθέσεις που σήμερα πληρώνει ο Ελληνικό Λαός με αίμα.


Ο κ. Χατζησάββας ισχυρίζεται ότι ο κ. Καμμένος τον εξαπάτησε και μαζί με αυτόν και όσους τον πίστεψαν. Σήμερα συγκυβερνά την χώρα με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και αποκαλεί "πολιτικό απατεώνα".

Αναλυτικά η δεύτερη δημοσίευση του απο εδώ:

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top