Select Menu


Η διευθύντρια του παιδικού προγράμματος του BBC δήλωσε ότι είναι "υπερήφανη" για το πρόγραμμα αλλαγής φύλου που απευθύνεται σε παιδιά από την ηλικία των έξι ετών(!), που ακολουθεί την ιστορία ενός φανταστικού μαθητή τρανσέξουαλ που παίρνει χάπια αλλαγής φύλου!

Η Alice Webb είπε ότι μέρος του "ρόλου της δημόσιας υπηρεσίας" του BBC ήταν να "τονώσει τη συνομιλία" και ότι το σόου "Just a Girl" ("Μόνο ένα Κορίτσι") μετέφερε το περιεχόμενό του με έναν "ηλικιακά κατάλληλο τρόπο".


Τα σχόλια αυτά τα έκανε κατά τη συζήτηση στην επιτροπή επικοινωνίας της βρετανικής βουλής ερωτώμενη πώς οι υπεύθυνοι των παιδικών προγραμμάτων πήραν την απόφαση για το ποια είναι κατά τη γνώμη τους η κατάλληλη ηλικία για να ερευνηθεί μια τέτοια "δύσκολη θεματική".

Το σόου, που διατίθεται στην ιστοσελίδα του CBBC, αναδεικνύει τον αγώνα ενός 11χρονου για να εξασφαλίσει τις ορμόνες που θα καταστήσουν ευκολότερη την αλλαγή φύλου αργότερα στη ζωή του σταματώντας την εφηβεία.

Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η έκθεση των παιδικών εγκεφάλων σε τέτοιου είδους αμφιλεγόμενα ζητήματα θα έχουν ως αποτέλεσμα την "πλήρη σύγχυση" των παιδιών.

Μια μητέρα έγραψε στην ιστοσελίδα του "Mumsnet", ότι η κόρη της είχε απορία για την ταυτότητα του φύλου της και την ρώτησε με "αγωνία, αν αυτό σήμαινε ότι ήταν αγόρι".


Μιλώντας μπροστά στους ευγενείς της βρετανικής βουλής, η κα. Webb δήλωσε: "Παίρνουμε εξειδικευμένες συμβουλές από ψυχολόγους για το περιεχόμενο που συναρμολογούμε, το ενώνουμε σε μια μορφή που είναι ηλικιακά κατάλληλη και καλύπτουμε την ιστορική ακολουθία με εξίσου κατάλληλη γλώσσα". 

Είπε ότι το BBC μεταφέρει πληροφορίες με έναν ηλικιακά κατάλληλο τρόπο, "κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι διαθέτουμε με αυτό (το σόου) και είμαι πολύ υπερήφανη γι' αυτό το σόου".

Πρόσθεσε ότι το BBC έχει το καθήκον "να εξασφαλίσει την τόνωση της συζήτησης - που είναι μέρος του ρόλου της δημόσιας υπηρεσίας μας".


"Αλλά θα το κάνουμε αυτό μιλώντας με ειδικούς και έχουμε τους δικούς μας ανθρώπους που έχουν εμπειρία δεκαετιών".

Μιλώντας ενώπιον της επιτροπής, η κα. Webb πρότεινε επίσης τις δικτυακές εφαρμογές του BBC για παιδιά όπου θα μπορούν να δουν 'αποσπάσματα' για τον περιορισμό του χρόνου που χρησιμοποιούν νέοι άνθρωποι μπροστά στις συσκευές τους. 

Συμπλήρωσε ότι το περιεχόμενο του BBC είναι ήδη "γεμάτο με την πρόσκληση για δράση" των παιδιών να βγουν έξω και να είναι ενεργά, καθώς και να απολαμβάνουν σε απευθείας σύνδεση, αλλά και ότι θα "πάει να δει" κατά την έναρξη τα αποσπάσματα ή τα χρονικά όρια.

Το καινούργιο iPlayer για παιδιά του BBC


Η ομότιμη του Lib Dem Βαρόνη Benjamin ήγειρε τις ανησυχίες της ότι ενώ τα παιδιά γνωρίζουν πότε να παρατήσουν ένα βιβλίο, συχνά όμως δεν μπορούν να αποσαφηνίσουν πότε είναι σκόπιμο να σταματήσουν τη χρήση μιας εφαρμογής και την ενθαρρυνόμενη απ' αυτήν "καταναγκαστική συμπεριφορά".

Η Βαρόνη Kidron ομότιμη των αντικριστών εδράνων υποστήριξε ότι θα χρησιμεύσει σαν παράδειγμα βέλτιστης πρκατικής σε ένα περιβάλλον που ενδιαφέρεται "παν' απ' όλα για το συμφέρον του παιδιού".

Είπε: "Οι περισσότεροι γονείς στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνουν το όλο θέμα γύρο από την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά και ότι η πραγματικότητα όσον αφορά το τι θα μπορούσαν να προσφέρουν ως θεσμικό όργανο, θα ήταν μια τεράστια νίκη για την κοινότητα, καθόσον θα έχουμε κάτι να επισημάνουμε".

Μιλώντας στην επιτροπή, η κα. Webb απάντησε: "Νομίζω ότι έχετε απόλυτο δίκιο. Έχουμε την ευθύνη και έχουμε έναν πραγματικό ρόλο, διότι φτάνουμε σε τόσο πολλούς ανθρώπους, κάτι που αποτελεί και τον λόγο που ενδιαφερόμαστε τόσο πολύ στο να διασφαλίσουμε να εκπαιδεύσουμε τους γονείς".

"Αποδέχομαι πλήρως την άποψή σας του 'BBC που είναι η στιγμή;', θα το μεταφέρω στο συμβούλιο και θα πάμε να το εξετάσουμε".

Η κα. Webb πρόσθεσε ότι το BBC μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργήσει χρονόμετρα στις εφαρμογές του, επειδή οι γονείς δεν τα ζήτησαν όταν συμβουλεύτηκαν.

Βλέπετε τι ωραία το BBC που ελέγχεται από τον γαμπρό των Rothschild, Marcus Agius, επιτελεί τον «σημαντικό δημόσιο ρόλο» του στον ευτελισμό των ανθρώπινων αξιών...;


Πηγή: telegraph.co.uk
Μετάφραση: Αntizitro

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top