Select Menu


Το Bureau of Investigative Journalism αποκάλυψε πως το πεντάγωνο των ΗΠΑ πλήρωσε 540 εκατομμύρια δολάρια σε μια αγγλική εταιρεία δημοσίων σχέσεων ώστε να δημιουργήσει πλαστά βίντεο με τρομοκράτες!

Η αγγλική «Bill Pottinger», η οποία είναι γνωστή για τους αμφιλεγόμενους πελάτες της, στους οποίους περιλαμβάνονται η Σαουδική κυβέρνηση καθώς και το κίνημα του Πινοσέτ στη Χιλή είχε ως στόχο να δημιουργήσει βίντεο τα οποία ήταν αρνητικά για τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Η εταιρεία έδινε αναφορές στο Λευκό Οίκο, την CIA, την NSA και το πεντάγωνο, ενώ τις αναφορές φαίνεται να έχει υπογράψει από την πλευρά των ΗΠΑ, πέραν του Λευκού Οίκου, ο στρατηγός David Petraeus που είχε κατηγορηθεί ότι μοιραζόταν απόρρητα μυστικά των ΗΠΑ με την ερωμένη του.

Τις αποκαλύψεις έκανε πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος προσελήφθη σαν δημιουργός βίντεο και, μέσα σε 48 ώρες, βρέθηκε στη Βαγδάτη με σκοπό τη δημιουργία προπαγανδιστικού υλικού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του, έφτιαχνε βίντεο τα οποία «ζωγράφιζαν» αρνητικά την Αλ Κάιντα αλλά και επεξεργαζόταν παλιές σκηνές από βομβαρδισμούς ώστε να φαίνονται ως πρόσφατα χτυπήματα.

Δήλωσε επίσης πως έφτιαχναν ψεύτικα προπαγανδιστικά βίντεο της Αλ Κάιντα, τα οποία οι στρατιώτες τοποθετούσαν στα σπίτια στα οποία εισέβαλαν.

Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε τη συνεργασία του με την εταιρεία αλλά αρνήθηκε τη δημιουργία ψεύτικου προπαγανδιστικού υλικού, δηλώνοντας πως «όλα ήταν αληθινά γεγονότα».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top