Select Menu


Οι τραπεζίτες σπάνε πλάκα πλέον μαζί μας και το αποδεικνύουν κάθε μέρα!

Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος, 

Το πολιτικό παιχνίδι και η σπέκουλα που έχει γίνει πάνω στην επιβολή των capital controls ένα χρόνο τώρα είναι μια από την βασική αιτία καταστροφής της οικονομίας. Μια απόφαση η οποία ήταν αποκλειστικής ευθύνης του κεντρικού τραπεζίτη που οδήγησε την χώρα στη απόλυτη παράλυση και στα χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων. Εκείνο όμως που έχει πολύ μεγάλη αξία να τονιστεί είναι οι διάφορες δηλώσεις τραπεζικών στελεχών που κάθε έξι μήνες μας πουλάνε το παραμύθι περί της άρσης κίνησης κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το δελτίο εκτέλεσης προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης οι εγγυήσεις που έχει δώσει το Ελληνικό δημόσιο προς τις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τον έκτακτο μηχανισμό της ΕΚΤ τον περιβόητο ELA όχι μόνο δεν μειώθηκε το τελευταίο 6μηνο αλλά βαίνει και αυξανόμενο. Ητοι σημαίνει πως ενώ επιστρέφουν κεφάλαια από τις τράπεζες προς την ΕΚΤ και παράλληλα καταθέσεις σε αυτές την ίδια ώρα δεν αίρονται οι εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου.

Την ίδια ώρα που οι τραπεζίτες κάνουν ότι θέλουν με υπογραφή της κυβέρνησης οι καταπτώσεις εγγυήσεων επιχειρήσεων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σκάνε μια πίσω από την άλλη και το ποσό που ανέρχεται πλέον είναι πάνω από 2,5 δις

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ


Από την μια βγάζουν δελτία τύπου που μας ανακοινώνουν πως ήδη υπάρχει επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα και παράλληλα μείωση της χρηματοδότησης από τον έκτακτο μηχανισμό ELA της ΕΚΤ και την ίδια ώρα οι εγγυήσεις που δίνει το Ελληνικό δημόσιο προς τις τράπεζες αυξάνονται!

Να βγει να μας πει η συντρόφισσα Κατσέλη πότε θα αρθούν τα capital controls να ευθυμήσουμε πάλι

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top