Select Menu


Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά τις ανθελληνικές θέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη σε πλείστα όσα ζητήματα Εθνικών θεμάτων. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνά την ομερτά που συνδέει την Οικογένεια Μητσοτάκη με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, και τα "θεία δωράκια" του ισχυρού την εποχή εκείνη, άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου

Αυτήν την ομερτά την παρουσίαζε και την αναδείκνυε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μέσω των περιβόητων ημερολογίων που συντηρούσαν η Κατερίνα Τσακάλου και η Χριστίνα Καλοκούβαρου.

Τα μέλη της γραμματείας του ισχυρού άνδρα της Siemens που κατέγραφαν όλες τις συναντήσεις του ιδίου με το πολιτικό και επιχειρηματικό λόμπυ της Ελλάδος. Σε αυτά τα ημερολόγια, δεν υπήρχε εβδομάδα που να μην αναφέρεται κάποια επαφή με μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρονται και οι συμμετοχές μελών της Οικογένειας Μητσοτάκη σε όλες τις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις της Siemens. Γιατί δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει επίσημη εκδήλωση της Siemens και να λείπει από αυτή η Ντόρα ή ο Κυριάκος. 

Όλα τα παραπάνω τα διαχειριζόταν η κ. Τσακάλου, η οποία μέχρι σήμερα – εκτιμώ – στις τόσες συνεντεύξεις της ή καταθέσεις της στη Δικαιοσύνη, δεν έχει πει ούτε τη μισή αλήθεια. Εκείνη γνωρίζει περισσότερα από τον οποιοδήποτε. Ήταν το μάτι και το αυτί του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Γνωρίζει επίσης, πως όταν καλούσαν το γραφείο Χριστοφοράκου από την “Αγία” Οικογένεια, στη Siemens χτυπούσε γενικός συναγερμός και όλοι έτρεχαν προκειμένου να υλοποιήσουν το αίτημα της Οικογένειας.

Να σημειωθεί πως η κ. Τσακάλου είναι μάρτυρας στην πολυθρυλούμενη δίκη των 64 κατηγορουμένων της Siemens.

Οι "χάρες" σε Ντόρα και Κυριάκο...

Από τα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου προκύπτει πως η Ντόρα και ο Κυριάκος ήταν πολύ καλοί “πελάτες” της Siemens. Από τις εγγραφές με ημερομηνία 14 Ιουλίου και 17 Ιουλίου 2000, φέρεται πως η κ. Μπακογιάννη άλλαξε το τηλεφωνικό της κέντρο. Όπως, σε μεταγενέστερα έτη εμφανίζονται και άλλες τέτοιες “αγορές”.

Ας θυμηθούμε λόγου χάρη, πως ο δήθεν θιασώτης του "νέου", Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε διευκολύνσεις από την γερμανικών εταιρεία με τις μίζες και με ποια κριτήρια επέλεγε τα... προϊόντα της. 


Για την ιστορία, μερικές εταιρίες που προμηθεύουν τηλεφωνικά κέντρα : Panasonic - Tele - Nec - Philips - OpenVox - Siemens - Auerswald - LG-Ericsson - Alcatel - OEM - DeTeWe - Alo - Elmeg - Excelltel - Dinstar - Draytek - Innovvi - OpenVox - Agfeo - ... 

Όμως, πέραν των τιμολογίων στα οποία αναφέρεται στο παραπάνω ηχητικό ο Κ. Μητσοτάκης, υπήρχαν και τιμολόγια της θυγατρικής εταιρείας της Siemens, της Siemens Fujitsu Computers! Υλικά των τιμολογίων που παραδόθηκαν στην: Πλατεία Φιλικής εταιρείας 3, στο Κολονάκι.

Τιμολόγια που δεν πληρώθηκαν ποτέ και καταχωρήθηκαν τον Οκτώβριο του 2008 (ενάμιση χρόνο μετά την έκδοσή τους) στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας!

Βλέπε παρακάτω την εντολή καταχώρησης προς το λογιστήριο της Siemens, στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας, με τις υπογραφές της κ. Αικατερίνης Τσακάλου (διευθύντριας του γραφείου Χριστοφοράκου και μάρτυρος στη δίκη των 64 της Siemens) και του Ρούντολφ Φίσερ (Οικονομικού διευθυντή στη Siemens την εποχή Χριστοφοράκου)





Απο την άλλη, η κυρία Μπακογιάννη, όπως και η ίδια έχει παραδεχτεί, ήταν συμμαθήτρια του Χριστοφοράκου και οι δυο τους διατηρούσαν κοινωνική σχέση. Βέβαια, αυτή η σχέση ήταν τόσο στενή που ο Χριστοφοράκος φέρεται ως μεγάλος χορηγός της οικογένειας Μητσοτάκη.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens, που με τις ευλογίες της ΝΔ παρακολουθεί την ελληνική κρίση μακριά, από το Μόναχο, διατηρούσε εύγλωττο αρχείο με όλες τις επαφές, τις υποχρεώσεις που αναλάμβανε, τα δώρα που έκανε, τις προσκλήσεις που λάμβανε και έστελνε, τα δείπνα, τα ρουσφέτια που ικανοποιούσε, τις χορηγίες που του ζητούσαν και τόσα άλλα.


Τα ημερολόγια του Χριστοφοράκου "ξεχειλίζουν" από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ’ εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα.

Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο την Ντόρα Μπακογιάννη.

Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου.

Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές. (πηγή)

Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκος Δένδιας ήταν αντίστοιχα υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης το 2009 όταν ο φυγόδικος για το σκάνδαλο Siemens, Χρήστος Καραβέλας, κατάφερε να διαφύγει «σαν κύριος» από τη χώρα για τη Λατινική Αμερική.

Ο Χρ. Καραβέλας, πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas ήταν το πιο σημαντικό πρόσωπο, μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο, στην υπόθεση Siemens.

Τελικά, ο Καραβέλας διέφυγε στη Λατινική Αμερική, παίρνοντας μαζί του όλες τις πληροφορίες που ήξερε, τον Μάιο του 2009. Για τη φυγή του Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό υπάρχει σχετικό πόρισμα του υπουργείου Εξωτερικών.

Από το πόρισμα προκύπτει αμέλεια του διπλωματικού γραφείου της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και του προϊστάμενου της διεύθυνσης, ο οποίος παρέλαβε το σχετικό τηλεγράφημα από την ελληνική πρεσβεία στο Μοντεβιδέο την Παρασκευή 22 Μαΐου του 2009 αλλά τελικά η υπουργός... ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου. Πολύ βολική βέβαια η ασυνεννοησία, για να διαφύγει ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα για την υπόθεση!

Τις ημέρες εκείνες είχε προκληθεί πολιτικός «σεισμός», με τις ευθύνες να βαραίνουν κυρίως τους δύο υπουργούς για την τραγική αυτή εξέλιξη.

Τι ισχυρίστηκε τότε η κ. Μπακογιάννη;

Ότι δεν τηλεφώνησε στον Νίκο Δένδια για να τον ενημερώσει, από «ιδιαίτερη ευαισθησία». Παρά μόνο έδωσε την εντολή να αποσταλεί σχετικό τηλεγράφημα, το οποίο,για κάποιον λόγο που ποτέ δεν μάθαμε, δεν απεστάλη.

Τι εννοούσε η κ. Μπακογιάννη όταν μιλούσε για «ιδιαίτερη ευαισθησία»; Θα το δείτε στο παρακάτω βίντεο:


Η φιλία των Ντόρα – Κυριάκου με τον Χριστοφοράκο ήταν μεγάλη και ουδείς μπορούσε να την “σπάσει”. Γι΄ αυτό τους ικανοποιούσε το οποιοδήποτε αίτημά τους. Και αυτή τη φιλία δεν την έκρυβαν. Απεναντίας, την διατράνωναν πομπωδώς δεξιά και αριστερά μέσω των ΜΜΕ.

Όπως, όταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παραβρέθηκε στο γάμο του Κώστα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι και στοίχησε στην εταιρεία – σύμφωνα με πληροφορίες μας – περί τα 10 χιλιάδες ευρώ, αφού η μετάβαση έγινε με ελικόπτερο!!


Ολόκληρο το φωτορεπορτάζ εδώ

Άλλωστε, ο Χριστοφοράκος έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στην Ντόρα Μπακογιάννη από την εποχή που ήταν συμμαθητές στη γερμανική σχολή. Γι΄ αυτό την υποστήριξε θερμά σε όλα τα πολιτικά της εγχειρήματα, ως βουλευτή, δήμαρχο, υπουργό.

Όπως, βοήθησε και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, εξασφαλίζοντάς του “χορηγίες” για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, όπου ήταν Πρόεδρος. Στην διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, αλλά και σε διεθνείς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο, όπως της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Σεπτέμβριο του 2007.


Το ερώτημα που γεννάται είναι: αν δεν ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας ο κ. Κούβελος, θα ήθελε η Siemens να διαφημισθεί μέσω αγώνων που ελάχιστοι παρακολουθούν; Θα έκανε ανάλογες συμβάσεις και για τα έτη 2004, 2005, 2006;

Και για άλλη μια φορά να μην ξεχνάμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens, “πέταξε” στην ελευθερία του Μονάχου, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη…

Επίσης τα παιδιά του Κυριάκου και του Μιχάλη πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Άλλωστε, σε μια μεσοτοιχία ζούσαν, όπως αποκαλύψαμε πρίν λίγο καιρό εδώ.


Πάντως, το σίγουρο είναι πως η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, προστατεύει μέχρι σήμερα τον Χριστοφοράκο, και σίγουρα εκείνη γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, το γιατί!! Έτσι, μήπως έπαιξαν κάποιο αόρατο ρόλο στην αναρρίχηση του Κυριάκου στην Προεδρία της ΝΔ, οι Χριστοφοράκος και Μέρκελ; Λέω, ίσως. Ίσως, λέω πάλι…


Μπλεγμένη και η Αρχιεπισκοπή;

Οι σχέσεις της Siemens με την Αρχιεπισκοπή – επί εποχής Χριστοφοράκου – ήταν διαχρονικά άριστες. Και δεν μιλάμε μόνο για τον δωρεάν εξοπλισμό που δινόταν στην Αρχιεπισκοπή, όπως μηχανήματα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης κλπ. κλπ…

Μιλάμε, για ιδιαίτερα στενές σχέσεις που ανέπτυξε ο διαβολικός Μιχάλης Χριστοφοράκος με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εμπλέκοντας στα σχέδιά του και το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο, εν τη αφελεία του θέλω να πιστεύω, προς εξυπηρέτηση των “φίλων” του, από τους οποίους η γερμανική εταιρεία στην πορεία θα αποκόμιζε τα οφέλη της…

Σε αυτήν την κατηγορία “στενών σχέσεων” Χριστοφοράκου – Αρχιεπισκοπής, εντάσσεται και η παρασημοφόρηση του μεγαλύτερου ισχυρού άνδρα της Siemens AG (Γερμανίας) – ίδιας χρονικά εποχής με την παντοδυναμία Χριστοφοράκου στην Ελλάδα - Χάινριχ Φον Πίρερ.

Αυτή η παρασημοφόρηση, προετοιμάσθηκε από τον Απρίλιο του 2004 και όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, κανονίζεται συνάντηση για τις 27 Απριλίου 2004 μεταξύ του Χριστοφοράκου και της Αρχιεπισκοπής (με τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, πρώην επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας “Αλληλεγγύη”), με θέμα: “…εβδομάδα, συνάντηση, παρασημοφόρηση”.


Έτσι, στις 21 Αυγούστου 2004 πραγματοποιήθηκε η παρασημοφόρηση του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens Γερμανίας, που σήμερα είναι κατηγορούμενος στη δίκη των 64άρων, ως ο διακινητής των “μαύρων” ταμείων της Siemens, από τα οποία εξαγοράζονταν πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδος, προκειμένου να αυξάνουν τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας.

Ωστόσο, αυτή η βράβευση δεν επιδιώχθηκε τυχαία, από τον πολυπράγμονα Μιχάλη Χριστοφοράκο, από τη στιγμή που ο Φον Πίρερ έχει διατελέσει και σύμβουλος της Άνγκελας Μέρκελ…

Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δημιουργούσε ισχυρές γέφυρες με την Μέρκελ και τη Siemens της Γερμανίας. Γι΄ αυτό στην βράβευση, η κοινή λογική λέει πως θα μετείχε η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής (Χριστόδουλος), της Siemens(Χριστοφοράκος) και το “τιμώμενο” πρόσωπο (Φον Πίρερ) για τις πολυετείς υπηρεσίες της Siemens στην οικονομία της Ελλάδος. Ορθόν, ορθότατον…

Τι δουλειά όμως θα είχε στην “κλειστή” εκδήλωση στην Αρχιεπισκοπή, η παρουσία ενός βουλευτή μετά της συζύγου του;;; Και όταν αυτός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι;;;

Γιατί μόνον αυτός;; Τι ακριβώς σηματοδοτούσε αυτή η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη “βράβευση” του ισχυρού άνδρα (αρχιμιζαδόρου) της Siemens Γερμανίας;;

Γιατί, όπως βλέπουμε - στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε – ο Χριστοφοράκος κάνει τις συστάσεις γνωριμίας του Κυριάκου και του Φον Πίρερ. Άρα, προφανώς και δεν προϋπήρξε άλλη συνάντηση μεταξύ Κυριάκου - Φον Πίρερ. Και από ότι φαίνεται, μάλλον θα ξαφνιάστηκε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί, προφανώς δεν ήθελε τέτοια δημόσια εμπλοκή με πολιτικό πρόσωπο.

Πάρα ταύτα, το ζητούμενο είναι ένα. Ο Χριστοφοράκος πως θα σύστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Φον Πίρερ;; Από εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο μελλοντικός Πρωθυπουργός της Ελλάδος;; Και ο Φον Πίρερ να απάντησε;;: “Ναι κάτι μου είπε η Μέρκελ”;;;

Διαπίστωση: Όπως, χρόνια πριν δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις από την Γερμανία για να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, έτσι δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για να γίνει Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μην αμφιβάλει κανείς γι΄ αυτό!!!

Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο τον Παναγιώτη Αποστόλου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top