Select Menu


Η Κόστα Ρίκα παρήγαγε το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τις τελευταίες 114 ημέρες. Στόχος της είναι να διανύσει ένα ολόκληρο έτος χωρίς να καταναλώσει ορυκτά καύσιμα.

Με βάση τα παραπάνω, η χώρα βρίσκεται καθ’ οδόν να ξεπεράσει το ρεκόρ του περασμένου έτους.

Το 2015, η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντιπροσώπευσε το 99% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κόστα Ρίκα. Αυτό συμπεριλάμβανε 285 ημέρες αποκλειστικής τροφοδότησης από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κόστα Ρίκα.

Η Κόστα Ρίκα διαθέτει πλούσιο ανανεώσιμο δυναμικό λόγω του μοναδικού κλίματος και εδάφους της. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας προέρχεται από την υδροηλεκτρική ενέργεια, λόγω του εκτεταμένου συστήματος ποταμών που διαθέτει, σε συνδυασμό με τις ισχυρές τροπικές βροχοπτώσεις. Ωστόσο, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, καθώς και η ενέργεια από βιομάζα και γεωθερμία, διαδραματίζουν επίσης βασικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα.

Στόχος του μικρού τροπικού κράτους είναι να απαλλαχθεί από τα ορυκτά καύσιμα μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. Με μεγάλες επενδύσεις σε έργα γεωθερμικής ενέργειας και προβλέψεις για πιο συχνές και ισχυρές βροχοπτώσεις τα επόμενα χρόνια, ο στόχος ίσως επιτευχθεί ακόμη νωρίτερα, εκτιμούν οι αξιωματούχοι της χώρας.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top