Select Menu


Η άνευ προηγουμένου επιστολή-παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κράτους-ισότιμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης προσθέτει ακόμη ένα επεισόδιο στο δραματικό σίριαλ που ζει η πατρίδα μας έξι και πλέον χρόνια. Η ωμή προτροπή των τριών ανώτατων -δυστυχώς, μόνο σε βαθμό- αξιωματούχων στη νομίμως εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση για ουσιαστική ανάμειξη στον βασικό πυλώνα της δημοκρατίας, στη Δικαιοσύνη, έρχεται να συμπληρώσει άλλο ένα κομμάτι στο εκτυλισσόμενο σχέδιο ουσιαστικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας μας.

Ο κ. Γεωργίου έτυχε έως σήμερα της «προστασίας» μιας μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτικών, οικονομικών παραγόντων, συστημικών ΜΜΕ αλλά και γραφειοκρατικών μηχανισμών της Ε.Ε. Χθές, όμως, το αόρατο (;) σύστημα που επένδυσε-πόνταρε στην οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος έδωσε τα ρέστα του! Οι κ. Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί και η κυρία Τίσεν με μια θρασύτατη ενέργεια, την οποία ούτε θα τολμούσαν να σκεφθούν να πράξουν στις πατρίδες τους, ρίχνουν απροκάλυπτα πέπλο προστασίας στον πειθήνιο, υπόδικο πλέον Ελληνα συνεργάτη τους! 

Αραγε, η πράξη αυτή τι φανερώνει;

Εντυπωσιακή αγραμματοσύνη ή μήπως πανικό; 

Αγραμματοσύνη, γιατί η πιθανή επιβεβαίωση -δικαστικώς πλέον- της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων μοιάζει να έχει μόνο ηθικά αποτελέσματα. Και αυτό αφού μια τέτοια δικαστική απόφαση, από μόνη της, δεν έχει τη δύναμη, δυστυχώς για την Ελλάδα μας, να οδηγήσει σε υπαναχώρηση-ακύρωση όλων ή μέρους όσων έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις μας μετά το 2010. Και, βέβαια, η τρομοκρατία που ασκείται από το εγχώριο προαναφερθέν σύστημα όλο αυτό το διάστημα αποδείχθηκε και πάλι έωλη!

Οσοι προσπάθησαν να μας πείσουν ότι μια καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα είχε ολέθρια αποτελέσματα στην προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους ήξεραν ότι ψεύδονταν οικτρά. Αρα, γιατί αυτός ο πανικός; Γιατί δεν πρέπει ούτε καν να εξετασθεί ο ρόλος του περίεργα χρηματοδοτούμενου -όπως χθες (!) αποκάλυψε το Reuters- κ. Γεωργίου;

Και για όποιον κάνει πως δεν κατάλαβε - και κυρίως για το ελληνόφωνο τσίρκο που διαπρέπει σε πρωτοφανή δουλοπρέπεια - το τι ακριβώς σημαίνει η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον αμφιλεγόμενο ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής:...

Πρώτον: Η Ελληνική Δημοκρατία, δε αντιμετωπίζεται ως κυρίαρχη επικράτεια, αλλά ως κατεχόμενη μπανανία στην οποία το κάθε ευρωτσουτσέκι θεωρεί ότι δικαιούται να έχει άποψη, να την εκφράζει δημόσια, και να παρεμβαίνει ευθέως στη λειτουργία της Δημοκρατίας και των θεσμών, υποδεικνύοντας και εν πολλοίς απαιτώντας συγκεκριμένους χειρισμούς, σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Πρόκειται για πρακτική ανεπίτρεπτη και κατάπτυστη, που δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή, και που μόνο εξευτελισμένα ανδρείκελα μπορούν να την υποδέχονται σιωπηλά, χωρίς να εγείρουν ζητήματα και χωρίς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία θεσμικής, διεθνούς και δημόσιας καταδίκης αυτού του φαινομένου.

Δεύτερον: Για τον ελληνόφωνο Υπουργό των οικονομικών, εγείρεται μέγα θέμα για το θεσμικό του ρόλο, την πολιτική και θεσμική του ιδιότητα αλλά και την προσωπική του αξιοπρέπεια, από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζεται ως κυρίαρχη πολιτική οντότητα θεσμικά λειτουργούσα στα πλαίσια ενός εθνικά κυρίαρχου κράτους, αλλά ως εξευτελισμένο ανδρείκελο του δωσιλογισμού, που...ενώ του υπαγορεύονται οδηγίες από το εξωτερικό, επιμένει να σιωπά και να αποδέχεται ουσιαστικά το ρόλο του χειραγωγούμενου και του προσκυνημένου.

Τρίτον: Για την κατά τα λοιπά λαλίστατη ηγεσία της Ελληνικής δικαιοσύνης, είναι αυτονόητο πως είχε την υποχρέωση από την πρώτη στιγμή, να βγει με ανακοίνωση αποφασιστικής και με σκληρή γλώσσα καταδίκης αυτής της πρακτικής, προεκτείνοντας την παρέμβασή της και σε διεθνείς οργανισμούς, καταδεικνύοντας πως όχι μόνο δεν αποδέχεται ανάλογες παρεμβάσεις και νουθεσίες στο έργο της, αλλά ότι δε θα διστάσει να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων.

Με δυο λόγια...

Σε μια στιγμή που θα έπρεπε συντονισμένα και χωρίς δεύτερη σκέψη, κυβέρνηση, υπουργός οικονομικών και ελληνική δικαιοσύνη, να περάσουν σε οργανωμένη, κλιμακούμενη, συντονισμένη και ασυμβίβαστη αντεπίθεση, για να κόψουν το βήχα των θρασύτατων της ευρωπαϊκής συμμορίας, επέλεξαν των ταπεινωτικό δρόμο της σιωπής μέσα από μια απολογητική - κατευναστική των πραγμάτων ανακοίνωση υποτελών αχυρανθρώπων, δίνοντας επιπροσθέτως το δικαίωμα στους πολιτικά ενόχους της μέχρι τούδε συγκάλυψης του αμφιλεγόμενου ρόλου του Γεωργίου να περνούν στην αντεπίθεση για να δικαιολογήσουν τη μειοδοσία τους και τα πολιτικά τους τομάρια.

Αντιλαμβάνεστε επομένως πως χωρίς την ανατροπή των προσκυνημένων και χωρίς την παραδειγματική τιμωρία των μειοδοτών, ή χώρα μας δε θα επανενταχτεί στο δρόμο της εθνικής αξιοπρέπειας, της ανατροπής του κατοχικού κεκτημένου, και της διαφορετικής πορείας που απαιτείται για τα δίκαια του λαού και για το συμφέρον του τόπου μας.

YΓ. Την στιγμή που οι Έλληνες δεν έχουν ούτε σάλιο για τα στοιχειώδη, ο κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ δίνει συνετεύξεις από την έπαυλη του σε προάστιο της Ουάσινγτον με αντικειμενική αξια $753.900 δολαρίων και χαράτσι $9.126 ετησίως. Εξάλλου λεφτά υπάρχουν!


Eπιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο άρθρα των Κ.Κυριακόπουλου και Ι.Φιλιππάκη

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top