Select Menu


Δημοσίως και χωρίς ντροπή ο περιούσιος Τζακ Λιου θέλει να προστατεύσει τις πολυεθνικές των επικυρίαρχων ώστε να μην πληρώσουν ούτε ευρώ φόρο για τα δισεκατομμύρια κερδών που πραγματοποίησαν επί Ευρωπαϊκού εδάφους.

Με τα γνωστά κόλπα μεταφοράς των κερδών σε εξωτικά νησιά πήραν πολλά δισεκατομμύρια από την Ευρωπαϊκη αγορά χωρίς να επιστρέψουν τίποτα σε φόρους. Ληστεία κανονική και μάλιστα βάσει νόμων που υπέγραψαν για λογαριασμό μας οι κλόουν και οι απτεώνες της πολιτικής.

Οι περιούσιοι ξέρουν τους τρόπους ώστε να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους αφήνοντας την πληρωμή των φόρων σε εμάς τα κορόιδα. 2000 χρόνια οι τοκογλύφοι ελέγχουν τις οικονομίες Αυτοκρατοριών και Κρατών από μέσα και οι νόμοι έχουν πάντα και σκόπια ανοιχτά παράθυρα για τεράστια φοροδιαφυγή που τα γνωρίζουν μόνο οι βαθιά μυημένοι. 

Ο "ιερός" αγώνας κατά της κρατικής παρέμβασης, κατά της ρύθμισης της αγοράς από νόμους...εννοείται ότι αποσκοπεί στη δημιουργία μίας ζούγκλας στην οποία θα κυριαρχούν φυσικά οι ισχυρότεροι δηλαδή οι Τραπεζίτες. Οι γνωστοί βρικόλακες που είναι και "φιλάνθρωποι" στα χαρτιά για να κλέβουν ακόμα περισσότερο πλούτο από τους φτωχούς.

Όπως αναφέρει λοιπον σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κυβέρνηση Ομπάμα απέστειλε εχθές Τετάρτη προειδοποίηση στην ΕΕ, αναφέροντας ότι οι ευρωπαϊκές έρευνες στην υποτιθέμενη υπόθεση φοροδιαφυγής από αμερικανικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων της Apple, της Amazon και της Starbucks, θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν ένα ατυχές διεθνές δεδικασμένο στην φορολογική πολιτική».


Σε κείμενο, το οποίο συντάχθηκε μετά από εντολή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι οι Βρυξέλλες υπερβαίνουν των αρμοδιοτήτων τους και εξελίσσονται σε «υπερεθνική φορολογική αρχή». Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν επίσης, ότι εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν με τα σχέδιά τους να απαιτήσουν το ποσόν των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Apple για μη καταβληθέντες φόρους, οι ΗΠΑ θα «εξετάσουν τις πιθανές απαντήσεις».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να ξεκαθαριστεί το κατά πόσον οι φορολογικές συμφωνίες της Apple με την Ιρλανδία, που επέτρεψαν στην εταιρεία να πληρώνει πολύ λίγους φόρους για τα εισοδήματά της σε ολόκληρη την Ευρώπη, οφείλονται σε κρατικές ενισχύσεις. Η Επιτροπή αναμένεται τον επόμενο μήνα να λάβει απόφαση σχετικά με την υπόθεση, τη μεγαλύτερη έρευνα που αφορά σε εταιρική φοροδιαφυγή.

Σ.Σ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top