Select Menu



Δεν γνωρίζω αν είναι ένα στοιχείο χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας μας, ή μία επίκτητη ιδιότητα, την οποία αποκτήσαμε εμείς οι νεοέλληνες από την εποχή της παλιγγενεσίας, ή μόνο τα τελευταία αυτά χρόνια της οικονομικής κρίσης . Είναι όμως γεγονός αναμφισβήτητο ότι, για οποιοδήποτε κακό που συμβαίνει στη χώρα μας, την ευθύνη την αποδίδουμε, μετά μανίας, στους ξένους .

Αν γινόταν σήμερα ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα : «Ποιος φταίει που ο λαός μας, εδώ και μία επταετία τώρα, βρίσκεται στην δίνη του τυφώνα της οικονομικής κρίσης, με άμεσο κίνδυνο να παρασυρθεί στο βάραθρο της καταστροφής;» , πολύ φοβάμαι ότι η απάντηση, από την πλειονότητα των ψηφοφόρων, θα ήταν: «Φταίει αυτή η καταραμένη τρόικα των δανειστών μας», που τους ονομάζουμε τώρα “θεσμούς”, αυτή η συμπαιγνία των Ευρωπαίων εταίρων μας με το ΔΝΤ, που δεν μας κάνουν καμία διευκόλυνση να ξεχρεώσουμε το χρέος μας . Που δεν μας περικόπτουν ούτε ένα μικρό ποσοστό απ’ αυτό, για να μπορέσουμε να ανασάνουμε, ούτε καν μας βοηθούν να αναπτύξουμε την οικονομία μας, με ξένες επενδύσεις, αλλά απαιτούν από μας να υποβληθούμε ακόμη περισσότερο στο μαρτύριο της πείνας, ή ακόμη και να αυτοκτονήσουμε, για να μείνουμε λιγότεροι και να λεηλατήσουν τις περιουσίες μας και τους δημόσιους θησαυρούς μας, με μεγαλύτερη ευκολία . Και έχουν και αυτόν τον αδιάλλακτο υπουργό της Γερμανίας, αυτόν τον Σόιμπλε ντε, που έχει το θράσος – ποιος του το έδωσε άραγε ; – να αντιτίθεται, άλλοτε στο ΔΝΤ και άλλοτε στους υπόλοιπους εταίρους δανειστές μας και δεν τους επιτρέπει, τόσα χρόνια, να πάρουν μια σωστή απόφαση για μας .

Φαίνεται λοιπόν, ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων του υποθετικού αυτού δημοψηφίσματος, δεν θέλει να παραδεχθεί μια πραγματικότητα : Ότι, για όλα αυτά τα δεινά που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός κατά την τελευταία επταετία, φταίνε όλοι οι πολιτικοί μας ηγέτες, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, που κυβέρνησαν την χώρα σε όλο το διάστημα της μεταπολίτευσης . Όλοι τους έβαλαν τα χέρια τους, εκείνοι κυρίως που τα έχουν μακρύτερα, αλλά και άλλοι που τα΄χουν κοντύτερα, για τα ανεβάσουν το δημόσιο εξωτερικό χρέος σε δυσθεώρητα ύψη, προκειμένου να τροφοδοτήσουν τις πελατειακές σχέσεις, που αναπτύσσουν με τους ψηφοφόρους τους, ώστε να εξασφαλίσουν, όσο ήταν δυνατόν, μεγαλύτερη παραμονή στην πολυπόθητη εξουσία, ικανοποιώντας μεταξύ των άλλων και την απύθμενη φιλοδοξία τους .

Υπάρχουν και μερικοί απ’ αυτούς, που έβαλαν τα θεμέλια και σε ένα άλλο πρόβλημα άκρως ζωτικό για την υπόσταση του έθνους, που είναι το μεταναστευτικό . Αυτό το εμπνεύσθηκαν και το έθεσαν πάραυτα σε εφαρμογή, ανοίγοντας ορθάνοικτα τις πόρτες των συνόρων μας στους δυτικούς μας γείτονες, εκείνοι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν στο διάστημα 1990 – 1993 και το μεγιστοποίησαν οι «εκσυγχρονιστές» που μας κυβέρνησαν μία ολόκληρη οκταετία, λόγω των “εξαιρετικών διπλωματικών ικανοτήτων τους”, βάζοντας την υπογραφή τους σ’ αυτές τις επαίσχυντες και προδοτικές συνθήκες του Δουβλίνου, για να μη μπορέσουν να αποδράσουν από την χώρα μας οι εγκλωβισμένοι μετανάστες και μεταβούν στην υπόλοιπη Ευρώπη και να μολύνουν τους μυγιάγγιχτους Ευρωπαίους εταίρους μας .

Και δεν μας έφταναν μόνο αυτοί, αλλά ήλθαν και οι άλλοι που μας κυβέρνησαν την τελευταία τετραετία και εξακολουθούν να μας κυβερνούν ακόμη, οι οποίοι με την ίδια πάντα πολιτική ( τι δεξιά, τι αριστερά ) υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες και μετά βαϊων και κλάδων, τόσο τους νόμιμους, όσο και τους παράνομους μετανάστες, που είναι οι περισσότεροι .

Όλοι αυτοί κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι στους δρόμους, όσοι απ’ αυτούς βρίσκονται ακόμη στη ζωή, χωρίς να τους καταδιώκουν ούτε καν οι ερινύες και θεωρούν τους εαυτούς τους ικανοποιημένους, διότι πιστεύουν ότι έπραξαν το καθήκον τους, έναντι του ελληνικού λαού και δεν τον εξαπάτησαν . Και αν κάποιος πολίτης τολμήσει να τους κατηγορήσει, έχουν προνοήσει να εξασφαλίσουν πολλά επιχειρήματα, για να του αντιτάξουν : «Μα εμείς, δανειστήκαμε όλα αυτά τα χρήματα, για να σας προσφέρουμε μεγαλύτερη οικονομική άνεση και να σας κάνουμε ευτυχισμένους» , θα πουν όλοι τους ανεξαιρέτως . «Μα εμείς, φέραμε όλους αυτούς τους μετανάστες, από τη δυτική γειτονική μας χώρα, για να ενισχύσουμε την οικονομία μας, με την παραοικονομία και να μεγαλώσουμε και την Ελλάδα μας, παρέχοντάς τους και την ελληνική ιθαγένεια», θα πουν οι άλλοι . «Μα εμείς, πιστεύοντας στον Ξένιο Δία, ως απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, έπρεπε να δείξουμε στους εταίρους μας, ότι είμαστε ένας φιλόξενος λαός και βάζουμε την φιλοξενία και τον ανθρωπισμό μας, πάνω από τους νόμους μας, τι και αν είναι οι μετανάστες νόμιμοι ή παράνομοι», θα πουν οι τελευταίοι . Και γιατί να τους διακρίνουν άλλωστε, αφού δεν θεωρούν αναγκαίο να εφαρμόζουν τους νόμους της Πολιτείας .

Γνωρίζουν όμως όλοι τους πολύ καλά, γιατί δεν πιστεύω να είναι αφελείς, ότι αν ήθελαν, πράγματι, να ανορθώσουν την χώρα μας και να την εκσυγχρονίσουν, όπως μας είχαν υποσχεθεί, θα έπρεπε να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της, εργατικό και επιστημονικό, με την άμεση εφαρμογή της αξιοκρατίας και να ενεργοποιήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, που είναι βασικά η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός, αφού ο ορυκτός της πλούτος βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη» και η εμπορική ναυτιλία επωφελής μόνο στους εφοπλιστές . (άρθρο)

Δεν το έπραξαν όμως . Και τώρα πιστεύουν ότι, αν κατορθώσουν τελικά να μας ξαναβγάλουν στις «αγορές» και γεμίσουν και πάλι τα δημόσια ταμεία με αυτό το «ξεκούραστο» χρήμα, θα σώσουν τη χώρα μας, χωρίς ανάπτυξη και χωρίς εγχώριες επενδύσεις και προσπαθούν να μας πείσουν ότι, για όλα αυτά φταίνε οι ξένοι και αυτοί είναι αθώες περιστερές .

Μήπως όμως, μας έχουν επηρεάσει και αυτοί, γι’ αυτή την αντίληψη που έχουμε σχηματίσει για τους ξένους ; Μήπως τελικά είμαστε και εμείς υπεύθυνοι, που τους πιστεύουμε και εξακολουθούμε να τους ψηφίζουμε ;

Αιμίλιος Κομίνης
Διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top