Select Menu


Στην Ελλάδα η παιδεία είναι υπό διωγμό εδώ και πολλά χρόνια...

Για αυτό τα Ελληνόπουλα που θέλαν να σπουδάσουν σε αξιοπρεπές περιβάλλον και άντεχε ο οικογενειακός προϋπολογισμός, ξενιτευόντουσαν ακόμα και σε χώρες του ανατολικού μπλόκ για να πάρουν ένα πτυχίο.

Όταν αναφέρομαι σε αξιοπρεπές περιβάλλον θα καταλάβετε τι θέλω να πω, μόνο όταν ρίξετε μια ματιά στα ανώτατα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα που έχουν καταντήσει χειρότερα κι' από γιουσουρούμ. Στο γιουσουρούμ όμως υπάρχει τάξη ενώ στα Πανεπιστήμια καμία. Κουρέλια από πανό, αφίσες κολλημένες όπου υπάρχει ελεύθερος χώρος και γκράφιτι στις μαρμαρένιες κολώνες και σε αγάλματα χωρίς σεβασμό στην πολιτιστική τους κληρονομιά.

Απεργίες, καταλήψεις και χτισίματα των πρυτάνεων που θέλουν να βάλλουν μια τάξη στο μπάχαλο που λέγεται παιδεία.

Στην Ελλάδα η παιδεία είναι υπό διωγμό εδώ και πολλά χρόνια, από μπαχαλάκηδες και από ανίκανα άτομα που υποδύονται τον υπουργό παιδείας που σκοπό έχουνε τον αφελληνισμό της νεολαίας.

Κάθε ένας από δαύτους θέλει να φέρει αλλαγές, αλλά το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει το πως θα λέγονται οι εξετάσεις για να μπουν τα παιδιά στα Πανεπιστήμια, εισαγωγικές ή πανελλήνιες ή πανελλαδικές;

Αλλάζουνε συνεχώς τα συστήματα εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα και ταλαιπωρούν άνευ λόγου και αιτίας τα παιδιά και τα κάνουν να μισήσουν τη μάθηση και την προσπάθεια αφού πάει χαμένη.

Τα ελληνόπουλα με όρεξη για σπουδές φεύγουνε για έξω και παίρνουνε πτυχία, μεταπτυχιακά και ντοκτορά και οι υπόλοιποι βολοδέρνουν στα ντόπια πανεπιστήμια κουβαλώντας μαθήματα του πρώτου έτους μέχρι το πτυχίο, αραγμένοι σε καφετέριες και σουβλατζίδικα με ένα κινητό στο χέρι τελευταίας τεχνολογίας.

Στα ξένα πανεπιστήμια εάν δεν περάσεις το μάθημα σε δυο εξεταστικές περιόδους σου λένε ευχαριστώ και σου δείχνουνε την πόρτα της εξόδου.

Εδώ κάποιοι τύποι που λέγονται φοιτητές, μπήκανε στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αμούστακοι και είναι ακόμα φοιτητές με άσπρα μαλλιά και μουστάκια και αποφασίζουν πότε θα γίνει μάθημα και πότε κατάληψη.

Τα παιδιά που η τσέπη του μπαμπά είναι παραφουσκωμένη και έχουν ικανότητες, πηγαίνουν σε αμερικάνικα πανεπιστήμια όπως το ΜΙΤ το Χάρβαρντ το Γέιλ και γυρίζουν πράκτορες των Αμερικάνων και τους βάζουνε να υποδύονται τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας.

Τα υπόλοιπα παιδιά μας είναι διάσπαρτα σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και η οικογένεια από την πατρίδα στέλνει με στερήσεις το συνάλλαγμα στο εξωτερικό, γιατί εδώ δεν επιτρέπουν τη λειτουργία ξένων Πανεπιστημίων επειδή φοβούνται τη σύγκριση και τον ανταγωνισμό.

Τα αγόρια παίρνουνε αναβολή απ' το στρατό λόγω σπουδών, τελειώνουνε τις σπουδές τους και έχοντας περιθώριο μέχρι να λήξει η αναβολή τους, βρίσκουνε κάποια δουλειά πάνω στην ειδικότητα που έχουν πάρει και μπαίνουν στην παραγωγή.

Έχουνε νοικιάσει σπίτι, έχουνε τακτοποιηθεί και έχουνε συμπληρώσει το νοικοκυριό τους. Εκεί όμως τους κολλάνε ένσημα μόλις πατήσουν την πόρτα της δουλειάς που βρήκαν, τους κάνουνε τις νόμιμες κρατήσεις από τον πρώτο μισθό και δέν έχουν να κάνουν δηλώσεις στην εφορία, με παρατάσεις επί παρατάσεων και δόσεις. Κάθε μήνα τους κρατάνε το φόρο και τον αποδίδουν αμέσως στο κράτος.

Βάζουνε τη ζωή τους σε μία τάξη και μαθαίνουνε να ζούνε σε ένα συντεταγμένο κράτος, να μη φοβούνται να κυκλοφορήσουν, δε μιλάω για τους παράφρονες εγκληματίες του ISIS που ανατινάζονται ευχαρίστως για να πάνε κοντά στον Αλλάχ με τα ουρί και τα πιλάφια, αλλά εννοώ το σεβασμό που δείχνει το κράτος στους πολίτες του.

Αφού τακτοποιηθήκανε και βάλανε τη ζωή τους σε μια τάξη έρχεται η μέρα που λήγει η αναβολή και πρέπει να παρουσιαστούνε στο στρατό να υπηρετήσουν τη θητεία τους.

Για να έχουν πάρει μεταπτυχιακά και ντοκτορά, είναι έξυπνα παιδιά και δεν αφήνουν την εξασφαλισμένη δουλειά τους, το σπίτι που έχουνε βολευτεί και τον εξοπλισμό που έχουνε αγοράσει με στερήσεις για την πιο άνετη διαβίωσή τους, να έρθουνε να φιλάνε σκοπιά στα στρατόπεδα και να υπακούνε τον κάθε αγράμματο δεκανέα για κάποιους μήνες χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Όταν εκπληρώσουν την πατριωτική τους υποχρέωση πρέπει να προσπαθήσουν φτου κι' απ' την αρχή να φτιάξουν τη ζωή τους, ψάχνοντας πάλι για δουλειά, για σπίτι και ότι είχαν με τόσο κόπο δημιουργήσει.

Έτσι μένουνε έξω και δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω αν δεν διορθωθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα κάνοντας χρήση της ευχέρειας που έχουν ως ανυπότακτοι εξωτερικού, να έρχονται ένα μήνα το χρόνο να βλέπουνε τους δικούς τους.

Καλά κάνανε και έχουνε δώσει αυτό το μήνα για ελεύθερη προσέλευση στην πατρίδα, αλλά με αυτή την τακτική τι κερδίζει το κράτος; Τίποτα!

Τα παιδιά είναι μονίμως σε στρατολογική εκκρεμότητα και κινδυνεύουν να συλληφθούν εάν τολμήσουν να έρθουν στην πατρίδα για κάποιο έκτακτο γεγονός.

Αφού το κράτος έτσι κι' αλλιώς δεν κερδίζει τίποτα γιατί δεν βρίσκει μια μέση λύση που θα ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές;

Μπορεί ας πούμε οι ανυπότακτοι εξωτερικού να εξαγοράσουν τη θητεία τους, δίνοντας κάποιο ποσό στο στρατό με εμβάσματα κάθε μήνα, όσο διαρκεί η στρατιωτική τους υποχρέωση και το ποσόν αυτό να πηγαίνει για την βελτίωση και ενίσχυση των αμυντικών δαπανών.

Έτσι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα σωστή!

Αλλά ποιός από τους πολιτικούς μας θα ασχοληθεί με αυτά τα θέματα, όταν το μυαλό τους είναι πως θα παρατείνουν τη δική τους θητεία στα έδρανα της βουλής και την είσπραξη του παχυλού μισθού τους.

Εδώ γίνονται κοσμογονικές περικοπές στα έσοδά μας και βάζουν φόρους σε κάθε τι που είναι κινητό ή ακίνητο και αυτοί ασχολούνται με τον εκλογικό νόμο και με τι τερτίπι θα υφαρπάξουν την ψήφο του λαού και την εξουσία.

Αλλά ο ένοχος και ηλίθιος λαός αντί να τους σιχτιρίσει όλους κάθεται και σκέφτεται να ψηφίσει κάποιον ας πούμε μπλε απατεώνα για να μη βγεί ο άλλος που είναι πράσινος, κόκκινος ή ροζ.

Δυστυχώς για την Ελλάδα αυτό λέγεται κατάντια και παρακμή.

Σε μια τυχαία συνάντησή μου με τον κύριο Καμένο στο αεροδρόμιο περιμένοντας τα παιδιά μας, του συστήθηκα και μου είπε πως με διαβάζει.

Εάν πράγματι με διαβάζει, ας σκεφτεί τη λύση που του προτείνω.

Θα είναι προς όφελος και της πατρίδας και των παιδιών μας.

Θεόφιλος Αιγινήτης 
Ζωγράφος - Συγγραφέας 
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top