Select Menu


Το καλοκαίρι αποτελεί την κορύφωση του χρόνου, την εποχή όπου ήλιος λάμπει και ακτινοβολεί επικίνδυνα πολύ. Πολλοί αναζητούν αυτήν την εποχή τρόπους διαφυγής και ταξίδια κάτι που συνήθως τους προσφέρουν οι οδοί της θάλασσας. Είτε βρίσκεσαι σε κάποιο όμορφο μέρος για διακοπές είτε σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο το καλοκαιρινό σου απόγευμα-βράδυ χρειάζεται έναν θερινό κινηματόγραφο.

Διαβιούμε στην εποχή των μεγάλων κινηματογράφων που διαθέτουν υπερσύγχρονους μηχανισμούς προβολής και σου προσφέρουν ένα υπέροχο αναπαυτικό και δροσερό(ακόμη και το καλοκαίρι εξαιτίας του κλιματισμού) σκοτεινό δωμάτιο το οποίο λειτουργεί σαν ένα μέσο απομόνωσης των προβλημάτων του επίγειου κόσμου. Ένας μεταφυσικός ανελκυστήρας που σε μεταφέρει σε εξωτικές αλλότριες ιστορίες στις οποίες αναζητάς συγκινήσεις χωρίς άμεσο συναισθηματικό κόστος.

Επομένως, τι σου προσφέρουν παραπάνω οι θερινοί κινηματογράφοι; Οι υπέρμαχοι των κλειστών κινηματογράφων ισχυρίζονται πως οι θερινοί υστερούν σε ακουστική, άνεση ενώ κάποτε εισέρχονται λαθραία κάποια ενοχλητικά έντομα.

Εγώ δεν θα επιχειρήσω να τους συγκρίνω, διότι θεωρώ πως τα θερινά σινεμά σου προσφέρουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Τα οφέλη από μια βραδιά σε έναν θερινό κινηματογράφο δεν περιορίζονται στο τι εντύπωση μας δημιούργησε η ταινία που παρακολουθήσαμε και στο αν μας άρεσε. Είναι η όλη διαδικασία ,μια διαδικασία που προκαλεί νοσταλγία σε στιγμές αναπόλησης ευτυχισμένων στιγμών.

Αρχικά η μαγεία βρίσκεται στην τοποθεσία των θερινών κινηματογράφων τους οποίους συνήθως συναντάς ανάμεσα σε πολυκατοικίες ή σε γραφικές ταράτσες. Τι όμορφο συναίσθημα μέσα σε μια γκρίζα πόλη εσύ να βρίσκεσαι σε μια αυλή σε μια όαση ανάμεσα σε τσιμεντένιες συμπληγάδες πέτρες και εσύ μαζί με τον θερινό να λέτε «Όχι, δεν θα μετατραπούν τα πάντα σε πολυκατοικίες. Κανείς δεν θα πειράξει το λευκό πανί, τα χαλικάκια, ακόμη και τις όχι τόσο άνετες καρέκλες. Κανείς δεν θα μου στερήσει ένα όμορφο εξωτικό βράδυ σε μια κατά τα άλλα ρουτινιάρικη συνοικία. Θέλω να βλέπω ταινίες και να με σκεπάζει ο γλυκός αττικός ουρανός».

Επίσης, όταν οι νύχτες είναι δροσερές η παρακολούθηση ταινιών είναι ένα θαύμα. Ανάσα πολιτισμού αλλά και πραγματική ανάσα από τη ζέστη του άστεως.

Αλλά και οι επιλογές ταινιών είναι πολύ καλές, καθώς οι θερινοί κινηματογράφοι προσπαθούν να συμβαδίζουν με τις καινούριες ταινίες αλλά και να προβάλλουν ταινίες του περασμένου χειμώνα ή και παλαιότερες δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν ή επιθυμούν να τις ξαναδούν. Επηρεασμένοι από την κρίση κάνουν ειδικές προσφορές ενώ υπάρχει και η περίπτωση των Δημοτικών Κινηματογράφων όπου οι τιμές είναι ακόμη χαμηλότερες ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες(φοιτητές, παιδιά, άνω των 65).

Πέρα από το ατομικό κομμάτι ευχαρίστησης με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε στη διατήρηση αυτών των κέντρων πολιτισμού, ανάσας και ψυχαγωγίας ,καθυστερώντας τη μέρα που θα υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο κινηματογράφοι σε ψυχρά αλλά πολυτελή κτήρια εμπορικών κέντρων(κάτι που δεν είναι από μόνο του κακό έχει και αυτό τη χάρη του, κακή είναι η εξαφάνιση των εναλλακτικών επιλογών).

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί ένα παιχνίδι για κινητά μέσω μιας εφαρμογής με την οποία κινείσαι και αιχμαλωτίζεις ψηφιακά πόκεμον. Εγώ για αυτό το καλοκαίρι σας προτείνω ένα άλλο παιχνίδι ,ένα διαφορετικό κυνηγητό. Σας προτείνω μέσα στην πόλη να βρείτε έναν χώρο δικό σας, ένα στέκι έναν τόπο επικοινωνίας με τους φίλους σας, έναν τόπο ονειροπόλησης Μια γωνιά στην πόλη που θα είναι δική σας. Και ποιος ξέρει μπορεί αυτό να το βρείτε σε έναν θερινό κινηματογράφο.

Ιχνηλάτης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top