Select Menu


Το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» δεν αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας, σε όποιον δεν έχει αναγάγει σε φετίχ (πολιτικό) το να κοροϊδεύει τον εαυτό συστηματικά, διαμαρτυρόμενος μετά την κάθε εκλογική αναμέτρηση, κατηγορώντας τους πάντες πλην του εαυτού του και αυτοϊκανοποιούμενος για εκτόνωση με το γνωστό γελοίο επιχείρημα «οι άλλοι καλύτεροι ήταν;» που αυτομάτως, χωρίς να το καταλαβαίνει (εδώ δεν καταλαβαίνει άλλα κι άλλα…), νομιμοποιεί τους πάντες να συνεχίσουν το βιολί τους, μέχρι την τελική καταστροφή, που όμως εν δείχνει πλέον να απέχει και πολύ όπως θα εξηγήσουμε…

«Η ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου το 2018, θα βρει το 90% των Ελλήνων φορολογουμένων να εμφανίζουν στις δηλώσεις τους καθαρό ατομικό εισόδημα αισθητά χαμηλότερο των 1.000 ευρώ τον μήνα. Ήδη, πάνω από το 80% των φορολογουμένων –περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια πολίτες– δηλώνουν καθαρές τριψήφιες μηνιαίες αποδοχές, ενώ μετά τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάιο σε ασφαλιστικό και φορολογικό, η «φτωχοποίηση» θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό», αναφέρει λοιπόν το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καλού συναδέλφου Θάνου Τσίρου, «μέχρι το 2018, υπολογίζεται ότι επιπλέον 500.000 πολίτες θα σπάσουν προς τα κάτω το φράγμα των 1.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι 7 εκατομμύρια πολίτες, σε σύνολο 8 εκατομμυρίων, εργαζομένων και συνταξιούχων, θα συμβιβάζονται με καθαρές αποδοχές κάτω των 12.000 ευρώ τον χρόνο». Πως είπατε;

Και για όποιον απορεί από πού προκύπτουν αυτά τα στοιχεία, ο συντάκτης διευκρινίζει, ότι «την τάση “φτωχοποίησης” των Ελλήνων αποτυπώνουν όλες οι επίσημες στατιστικές: τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων, το σύστημα “Ήλιος”, στο οποίο καταγράφονται οι καταβαλλόμενες συντάξεις, αλλά και η επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ».

Αν δεν υπάρξει θεαματική ανάπτυξη στην οικονομία, που θα επιφέρει και ταχεία αύξηση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, εκτιμάται ότι από τους σημερινούς ασφαλισμένους, μόνο 100-120.000 –δηλαδή μόνο οι 6-7 στους 100– θα κατορθώσουν να εξασφαλίσουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Η συντριπτική πλειονότητα –τουλάχιστον 1,5 εκατ.– που θα αποχωρήσει με περίπου 25 χρόνια ασφάλισης θα συμβιβαστεί με συντάξεις από 400 έως 750 ευρώ.

Για να έχουμε λοιπόν καλό ερώτημα, δε βρέθηκε ένας στην κυβέρνηση να αναρωτηθεί, ότι με αυτά τα μη επιδεχόμενα σοβαρών αντιρρήσεων στοιχεία, τα φορολογικά έσοδα που προσδοκούν – διότι μόνο αυτό κάνουν, να φορολογούν – δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ; Πόσο μειωμένου καταλογισμού ή/και ιδεοληπτικός πρέπει να είναι κάποιος για να μη βλέπει ότι ο τοίχος έχει διαφανεί στον ορίζοντα και πλησιάζουμε με ολοένα και αυξανόμενη ταχύτητα;

Ακολουθεί το Brexit και η νομοτελειακή δραστική μείωση του εταιρικού φόρου στα επίπεδα του 15% με σκοπό την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων! Ποιο το κίνητρο να στείλεις τα χρήματα σε έναν φορολογικό παράδεισο, ή τουλάχιστον να μη σκεφτεί ο οποιοδήποτε (όλο και λιγότεροι Έλληνες έχουν αυτή τη δυνατότητα) εναλλακτικά να τα στείλει σε μια χώρα που είναι εμφανώς πιο φιλική στην επιχειρηματική δραστηριότητα, χωρίς να δαιμονοποιεί το εισόδημα και τον πλούτο, ή να θεωρεί ότι δικαιούται για λόγους «αναδιανομής» να βάζει χέρι σε όποια τσέπη βρει μπροστά της; Και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια να βλέπουν τη Βρετανία να μαζεύει όλο το χρήμα; Το Λουξεμβούργο ας πούμε;

Τα δικά μας πολιτικά «λουλούδια» διαπιστώνουν μέρα με την ημέρα, ότι οι «έχοντες και κατέχοντες» βαίνουν συνεχώς μειούμενοι, άρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει όσα της λείπουν(ψά-ξε, ψά-ξε, δεν θα τα βρεις…), μειώνει συνεχώς τον ορισμό του πλούσιου, με αποτέλεσμα η ψυχοπαρανοϊκή προσέγγιση να οδηγεί νομοτελειακά στην παραγωγή ολοένα και πιο φτωχών Ελλήνων, διότι όποιος έχει χρήματα πρέπει να είναι επιεικώς ηλίθιος για να κάτσει στη χώρα, έρμαιο του κάθε Τσίπρα και της συμμορίας των υποστηρικτών του παρασιτικού κρατικισμού.

Κι επειδή τα παιδάκια αυτά δεν καταλαβαίνουν ότι τα λεφτά δεν θα τα βρουν, τους έβαλαν και ψήφισαν τον «κόφτη» και μια ωραία πρωία θα πάνε οι Έλληνες στα ATM των τραπεζών να βρουν μισθούς και συντάξεις και θα δοκιμάσουν πολύ μεγάλη έκπληξη. Ετοιμαστείτε για το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία από τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα…

Άντε τώρα να μην πιστέψουμε εμείς, ότι γι’ αυτό «τα έχουν κατεβάσει» και συζητούν τα πάντα, αρκεί να περάσουν από τώρα την απλή αναλογική που ως γνήσιοι πολιτικοί απατεώνες θυμήθηκαν όψιμα, μόλις κατάλαβαν ότι τους πήρε η κατηφόρα και πλέον στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ένα πολιτικό μέλλον.

Να είναι βουλευτές τουλάχιστον με όλα τα προνόμια, να παίζουν κάποιον ρόλο. Διότι κλεισμένος στο σπίτι δεν περνάς καλά. Διότι κι εκεί θα θερίσουν όσα έσπειραν στην ελληνική κοινωνία. Κυνηγούσαν αυτοί οι «καλοί» τους «Σαμαροβενιζέλους» τους «κακούς» (για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν τους λες και αγίους…) και τους γιαούρτωναν. Πλέον θα πέφτει… βρωμόξυλο και το ξέρουν. Τα πράγματα έχουν αγριέψει.

Σας το είπαμε ξανά. Αν θέλετε δώστε του σημασία. Είναι αδίστακτοι. Πλέον συζητούν μείωση και του πλαφόν του 3% αρκεί να μπορέσουν να φτιάξουν έναν εκλογικό νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Πόσο κορόιδα τους έχετε να περιμένουν την ενεργοποίηση του «κόφτη», ώστε μετά να μη μπορούν να σταθούν;

Θα βρουν ένα ωραίο πρόσχημα να πάνε σε εκλογές για να πηδήξουν από το τρένο. Έχοντας αφήσει με την αγραμματοσύνη και την ιδεοληψία τους στάχτη και μπούλμπερη. Καθίστε εσείς μετά να αναρωτηθείτε «τί έγινε βρε αδέρφια με την αναδιανομή;» ψάχνοντας τις τσέπες σας αν μπήκαν μέσα «τα κλεμμένα των πλουσίων». Δεν θα βρείτε τίποτα και θα είστε για ακόμα μια φορά τα θύματα.

Διότι η νοοτροπία «αφού ψόφησε η δικιά μου κατσίκα να ψοφήσει και του γείτονα», αυτά τα αποτελέσματα φέρνει. Διότι καλώς αγανακτήσατε – όλοι μας – για την καταλήστευση στα δημόσια έργα, στην υγεία, στα εξοπλιστικά, στον πολιτισμό (ναι στον Πολιτισμό…) και όπου αλλού θέλετε, δεν είδατε όμως ότι αυτό ότι είναι τμήμα της παθογένειας.

Όλα τα κλεμμένα να μαζέψουν και θα δείτε ότι θα εισπράξουν ελάχιστα ενώ κατηγορούσαν τους προηγούμενους… όλα να τα κατάσχουν, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει οικονομία δεν θα υπάρχει «φορολογητέα ύλη», το κράτος δεν θα εισπράττει, άρα δεν θα έχει έσοδα για να πληρώσει τα έξοδά του, τους μισθούς, τις συντάξεις.

Γι αυτό στην αρχή είπαμε τι στο διάβολο θα φορολογήσουν όταν οι 9 στους 10 θα δηλώνουν κάτω από 1.000 ευρώ; Μήπως αυτούς θα… ανακηρύξουν πλούσιους και θα τους κοπανήσουν; Και 50% φόρο να βάλεις, «τρίχες» θα μαζέψεις. Αυτά τα απλούστατα που τα καταλαβαίνει και η γιαγιά στο χωριό αν της τα εξηγήσεις, δεν τα καταλαβαίνουν.

Συνεχίζουν την μπουρδολογία περί ανάπτυξης και περιμένουν οι αφελέστατοι να έρθουν τα δισεκατομμύρια. Και όλα αυτά για να μη σφάξουν τον μόσχο τον σιτευτό. Να μην πειράξουν το δημόσιο, την εκλογική τους πελατεία… έτσι νομίζουν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι κι εκεί αντιλαμβάνονται πλέον την κοροϊδία, διότι οι φιλότιμοι και νουνεχείς εργαζόμενοι είναι πάρα πολλοί και αμείβονται άθλια.

Αυτούς τους εργαζόμενους που έχουν να τα φέρουν βόλτα με τα λίγα – και πλέον όχι σίγουρα – αν τους έβαζες να σου πουν πως κάνουν οικονομία και πως βάζουν προτεραιότητες, λύση θα έβρισκαν. Διότι δεν είναι όλοι «ρετιρέ» με αποστολή να προστατεύσουν κάποιους μεγάλους μισθούς. Τρόποι υπάρχουν να σταλεί ισχυρότατο σήμα «νοικοκυροσύνης», αλλά δεν βολεύει τους πολιτικούς μας. Μια ζωή τον δημόσιο τομέα σκύλευαν και τώρα πάλι θα το τραβήξουν όσο πάει…


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top