Select Menu


Έδαφος κερδίζει εβδομάδα με την εβδομάδα το κίνημα του Brexit, με την τελευταία δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας The Guardian να δείχνει ότι το 52% των πολιτών σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφημερίδα αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο διαφορετικέςδημοσκοπήσεις για να δώσει μια και καλή «απάντηση» σε όσους ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματα των διαδικτυακών και των τηλεφωνικών ερευνών είναι διαφορετικά. Οι παλαιότερες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ερωτηθέντες στις διαδικτυακές έρευνες έτειναν να ψηφίσουν υπέρ ενός Brexit ενώ οι τηλεφωνικές έδιναν πρωτιά στην παραμονή.

Σε αυτές τις δημοσκοπήσεις, όμως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.


Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες, το 45% απάντησε ότι θέλει η χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ το 42% να παραμείνει. Το 13% απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Όταν αφαιρέθηκαν τα «δεν γνωρίζω», το ποσοστό διαμορφώνεται σε 52% υπέρ του Brexit και 48% κατά.

Στην αντίστοιχη διαδικτυακή έρευνα, το 47% απάντησε ότι θα ήθελε να αποχωρήσει από την Ε.Ε. ενώ το 44% ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής. Το ποσοστό των αναποφάσιστων άγγιξε το 9%. Αφαιρώντας για άλλη μια φορά τους αναποφάσιστους, το ποσοστό προσαρμόζεται στο 52% υπέρ του Brexit και 48% κατά.


Η τελευταία τηλεφωνική δημοσκόπηση της ICM για την εφημερίδα, στα μέσα Μαΐου, έδειχνε ότι η παραμονή στην Ε.Ε. είχε προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων, 55% έναντι 45%.

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αρχίσει να αλλάζουν, κάτι που αναμένεται να προβληματίσει ιδιαίτερα το «στρατόπεδο» αυτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top