Select Menu


Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει να υπάρχει ταυτότητα που θα εκδίδεται από το κράτος, για τη χρήση του Διαδικτύου, κάτι το οποίο θα εξαλείψει τόσο την on-line προστασία της ιδιωτικής ζωής, όσο και την ελευθερία του λόγου.

Με αιχμή του δόρατος έναν πρώην κομμουνιστή αξιωματούχο, τον Εσθονό Andrus Ansip (Άντρους Άνσιπ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα σχέδιο που περιγράφει την προτεινόμενηηλεκτρονική ταυτότητα, η οποία όχι μόνο θα επιτρέπει στην ΕΕ να παρακολουθεί ό,τι λέτε διαδικτυακά, αλλά και ό,τι αγοράζετε.

Σύμφωνα με το έγγραφο:
Αναγνωρίζεται ότι ένα πλήθος συνδυασμών ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης είναι τόσο ενοχλητικό και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια. Ωστόσο, η συχνή πρακτική του να χρησιμοποιεί κάποιος ένα προφίλ για να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σειρά από ιστοσελίδες και υπηρεσίες περιλαμβάνει συχνά αδιαφανείς ανταλλαγές και διασταυρούμενες διασυνδέσεις προσωπικών δεδομένων μεταξύ των διαφόρων διαδικτυακών πλατφόρμων και ιστοχώρων. Ως θεραπεία (sic), προκειμένου να διατηρηθεί η αναγνώριση απλή και ασφαλής, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι σε θέση να επιλέγουν τα διαπιστευτήρια με τα οποία θέλουν να προσδιορίσουν ή να πιστοποιήσουν την ταυτότητα τους. Ειδικότερα, οι online πλατφόρμες θα πρέπει να δέχονται τα διαπιστευτήρια που έχουν εκδοθεί ή αναγνωριστεί από τις εθνικές δημόσιες αρχές, όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα ή η ταυτότητα κινητού τηλεφώνου, ή οι εθνικές ταυτότητες, ή οι τραπεζικές κάρτες.
Ανακεφαλαιώνοντας, η ΕΕ επιθυμεί να παρακολουθεί οτιδήποτε κάνουν οι Ευρωπαίοι στο διαδίκτυο, έχοντας όλες τις on-lineδραστηριότητές τους συνδεδεμένες με μια κυβερνητική Ταυτότητα που θα εξαλείψει μια για πάντα την on-line ανωνυμία.

Δεν απομένει η ΕΕ να προτείνει μια εμφυτεύσιμη, βιομετρική ταυτότητα.


Επιπλέον, ο κ Ansip, ο οποίος επί κομμουνιστικού καθεστώτος, υπήρξε επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Tartu, προέρχεται από την Εσθονία (της οποίας υπήρξε και πρωθυπουργός, 2005 – 2014), μία χώρα η οποία έχει το πιο προηγμένο σύστημα υποχρεωτικής Ταυτότητα στον κόσμο.

Καθώς στην Εσθονία η υποχρεωτική εθνική Ταυτότητα είναι «Πολύ περισσότερο από απλώς μία νόμιμη ταυτότητα με φωτογραφία, καθώς χρησιμεύει ως κάρτα ψηφιακής πρόσβασης για όλες τις ασφαλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εσθονίας», η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται, ότι χωρίς την Ταυτότητα, οι πολίτες δεν μπορούν να:
  • Ταξιδεύουν εντός της ΕΕ ως Εσθονοί πολίτες
  • Χρησιμοποιούν την εθνική ασφάλιση υγείας
  • Έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς
  • Χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Ή ακόμα και να ψηφίζουν

Όλως τυχαίως στην χώρα μας, όπως διαβάζουμε, αναμένονται οι «νέες ταυτότητες», οι οποίες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κ.λπ. έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στιςυγειονομικές υπηρεσίες, αλλά και στην εφορία, ίσως και στιςτράπεζες. 

Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στις ταυτότητες θα πραγματοποιηθούν έπειτα από τις σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ και ύστερα από έκθεση του State Department για την τρομοκρατία στην οποία γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες οι οποίες είναι ευάλωτες σε παραχάραξη καθώς δεν διαθέτουν κανένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας, όπως είναι οι ψηφιακές φωτογραφίες και τα βιομετρικά στοιχεία.

Facebook, Twitter, YouTube και Microsoft στην υπηρεσία της λογοκρισίας της ΕΕ για την "ρητορική μίσους"

Το Facebook, το Twitter, το YouTube της Google και η Microsoftτην Τρίτη, συμφώνησαν σε ένα «κώδικα συμπεριφοράς» της ΕΕ που θα αντιμετωπίζει την διαδυκτιακή "ρητορική μίσους" μέσα σε 24 ώρες στην Ευρώπη.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ προσπαθούν τους τελευταίους μήνες να πείσουν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να «πατάξουν» τις διαδικτυακές «ρατσιστικές» επιθέσεις που έχουν αυξηθεί μετά την «προσφυγική κρίση» και τα τρομοκρατικά χτυπήματα των ισλαμιστών, με κάποιους να μιλάνε ακόμα και για απειλητικές ενέργειες κατά των εταιρειών.

Ως μέρος του πλαισίου συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι διαδικτυακοί γίγαντες θα επανεξετάσουν την πλειοψηφία των αιτήσεων για την απομάκρυνση παράνομης «ρητορικής μίσους» μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες και κατάργηση ή απενεργοποίηση της πρόσβασης στο περιεχόμενο αν είναι απαραίτητο.

Θα ενισχύσουν επίσης τη συνεργασία τους με «οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών» οι οποίες βοηθούν στο να επισημανθούν κείμενα «μίσους» στο διαδίκτυο και προωθούν μια «αντι-αφήγηση» στη «ρητορική μίσους».

«Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις μας υπενθύμισαν την επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής ρητορικής μίσους. Τα social media είναι, δυστυχώς, ένα από τα εργαλεία που τρομοκρατικές ομάδες χρησιμοποιούν για να ριζοσπαστικοποιήσουν τους νέους», δήλωσε η Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Vera Jourova.

Η Γερμανία έκανε πέρσι την Google, το Facebook και το Twitter να συμφωνήσουν να διαγράφουν «ρητορική μίσους» από τις ιστοσελίδες τους μέσα σε 24 ώρες και ακόμα ξεκίνησε μια έρευνα για τον επικεφαλής του Facebook στην Ευρώπη, σχετικά με την υποτιθέμενη αδυναμία του να αφαιρέσει την «ρατσιστική ρητορική μίσους».

«Δεν υπάρχει χώρος για ρητορική μίσους στο Facebook», δήλωσε η Monika Bickert, επικεφαλής της Global Policy Management στοFacebook.

"Με μια παγκόσμια κοινότητα 1,6 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, εργαζόμαστε σκληρά για να δώσουμε εξισορροπημένα στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι παρέχουμε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον."

Ο κώδικας δεοντολογίας είναι σε μεγάλο βαθμό η συνέχιση των προσπαθειών που οι εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει για την καταπολέμηση της «ρητορικής μίσους» στις ιστοσελίδες τους, όπως η ανάπτυξη «εργαλείων» για εκείνους που θέλουν να αναφέρουν περιεχόμενο «μίσους» και η εκπαίδευση προσωπικού για να χειριστεί τέτοια αιτήματα.

Το Twitter έχει αναστείλει πάνω από 125.000 λογαριασμούς από τα μέσα του 2015, για απειλή ή προώθηση τρομοκρατικών ενεργειών, που σχετίζονται κυρίως με το ισλαμικό κράτος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει παρόμοιες προσπάθειες για να κερδίσουν τη συνεργασία των εταιρειών τεχνολογίας για την καταπολέμηση της διαδικτυακής ριζοσπαστικοποίησης, εστιάζοντας στην προώθηση «αντι-αφηγήσων» σε εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

Οι υπουργοί της ΕΕ είχαν ζητήσει η συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας να ενταθεί μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο.

Εβραίοι λομπίστες, που είναι συχνά ο στόχος της «ρητορικής μίσους», εξέφρασαν την ικανοποίησή του κώδικα δεοντολογίας.

«Αυτή η ιστορική συμφωνία δεν θα μπορούσε να έρθει καλύτερη στιγμή», είπε ο Δρ Moshe Kantor, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου.

Πηγή: www.infowars.com και redice.tv
Απόδοση: Κόκκινος Ουρανός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top